"Srbija se oslanja na znanje i mlade"

Svetsko takmičenje u rešavanju poslovne studije slučaja, na kojem učestvuje 16 timova studenata prestižnih svetskih univerziteta, počelo je danas na FON-u.

Izvor: Tanjug

Utorak, 05.04.2016.

11:54

Foto: Tanjug

Priliku da organizuje takmičenje "Belgrade Business International Case Competition" (BBIC C), beogradski Fakultet organizacionih nauka je dobio na osnovu rezultata koje su studenti beogradskog fakulteta ostvarili na svetskim takmičenjima.

Podsetimo, na poslednjem početkom marta, pobedili su timove 11 najprestižnijih svetskih biznis univerziteta na takmičenju u Montrealu.

Svečanom otvaranju na FON-u prisustvovao je premijer Aleksandar Vučić, na poziv pobedničkog tima tog fakulteta.

Premijer je poručio da nije saglasan sa maksimom "nije važno ko će pobediti". "Ja mislim da je važno i nadam se da će srpski tim da pobedi, i nadam se da će svi učesnici poneti lepe uspomene iz Srbije".

Vučić je rekao da je bio veoma ponosan što je prošlog meseca upoznao Srbe koji imaju uspehe širom sveta i da se nada da će nastaviti da postižu uspehe i da će biti tome posvećeni kao što su bili kada su pobedili u Kanadi.

"Imaćete našu punu podršku. Nadam se da ćemo imati priliku da uradimo nešto za vas, za vaš fakultet i vas mlade ljude", rekao je premijer.
Foto: Tanjug
On je istakao da se Srbija oslanja na znanje u budućnosti, na naše mlade ljude, i da se nada da će oni moći da obnove preduzetnički duh koji smo izgubili pre 50 godina.

"Vaš primer pokazuje celom svetu, ovoj zemlji i mladima ove zemlje, da možete da budete veoma uspešni ako ste vredni. Mi imamo veoma mnogo talentovanih ljudi sa mnogo ideja, i ponosan sam što sam mogao da pročitam nešto iz vaše studije slučaja, za koju ste osvojili prvo mesto", primetio je predsednik vlade.

On je iskazao ponos zbog otvorenosti našeg društva za sve te mlade ljude koji su došli u Srbiju, te poručio da bi svi u svetu trebalo da učimo jedni od drugih i da veruje da će studenti sa 16 univerziteta koji su došli u Beograd na takmičenje preneti našim studentima svoja iskustva, i obrnuto.

Direktorka takmičenja Vesna Damnjanović i predsednik takmičenja BBICC 2016 Lazar Đelić poželeli su dobrodošlicu učesnicima i zahvalili svima koji su prepoznali značaj BBICC kao svetskog takmičenja koje daje podršku razvoju ideja najtalentovanijih studenata.
Foto: Tanjug
Đelić je istakao da je ohrabrivanje najboljih studenata i njihovih ideja ključna vrednost BBCC-a koji, kako je rekao, iz godine u godinu ima priliku da ugosti studente najboljih 16 univerziteta u svetu. "Srbija je ove nedelje dobila veliku priliku da postane svetski centar učenja i znanja i zato sam vam svima zahvalan", rekao je Đelić.

Timovi sa 16 prestižnih svetskih univerziteta će se tokom takmičenja suočiti sa dva realna poslovna izazova, a svoja rešenja predstaviće žiriju kojeg čine menadžeri i konsultanti vodećih kompanija u Srbiji.

Finale takmičenja održaće se 9. aprila.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

23 h

Podeli: