100.000 kuća u Rumuniji nema ni struju ni gas

Ministar energetike Rumunije Viktor Grigoresku izjavio je da je više od 100.000 domaćinstava u toj zemlji bez struje, gasa ili pristupa javnom prevozu.

Izvor: Beta

Četvrtak, 31.03.2016.

18:50

100.000 kuća u Rumuniji nema ni struju ni gas
(Foto: Thinkstock.com)

Govoreći na konferenciji za novinare u Bukureštu, Grigoresku je zatražio dodatna sredstva u cilju poboljšanja infrastrukture u Rumuniji.

"Moramo da izgradimo infrastrukturu od nule u područjima u kojima je nema. Moramo da izmenimo postojeću infrastrukturu", rekao je rumunski ministar energetike.

On je rekao da bi trebalo da Rumunija razmisli o budućnosti, da prestane da se oslanja na grejanje prirodnim gasom i opredeli se za centralno grejanje električnom energijom.

Kritičari navode da je Rumunija od pada komunizma 1989. godine premalo uložila u infrastrukturu kao što su dobri putevi, moderna železnička mreža i metro u Bukureštu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

20 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: