Gas Srbiji samo iz jedne česme - nedopustivo

Trenutno Srbija ima samo jedan pravac odakle dolazi gas i to je nedopustivo, rekao je ministar energetike Aleksandar Antić.

Izvor: B92

Petak, 11.03.2016.

10:42

Gas Srbiji samo iz jedne česme - nedopustivo
(Foto: Thinkstock.com)

“Ne možemo da utičemo na odluku da li će se graditi Tesla ili Južni tok, ali činimo završne korake pripreme a interkonekciju sa Bugarskom”, rekao je Antić na "Međunarodnim danima energetike i investicija" na Novosadskom sajmu.

Prema njegovim rečima, Transjadranski koridor jako je važna transportna mreža prema Zapadnoj Evropi gde je cena električne energije viša i zbog čega ćemo imati i veće tranzitne takse.

"Velike investicije su pred nama. Potpisali smo ugovor sa Rusima o proširenju Banatskog dvora sa 450 miliona na skoro milijardu kubnih metara gasa. Ta milijarda i u perspektivi Itebej sa još milijardu je naša sigurnost", rekao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: