"Verano-motors" otišao u stečaj

Privredni sud u Beogradu otvorio je postupak stečaja nad preduzećem "Verano-motors" iz Beograda, na predlog slovenačke Factor banke.

Izvor: eKapija

Sreda, 28.10.2015.

08:09

Default images
Foto: Beta/AP

Stečaj je pokrenut zbog trajnije nesposobnosti plaćanja stečajnog dužnika, prenosi portal Ekapija.

Sud je pozvao sve poverioce da u roku od 120 dana prijave Privrednom sudu svoja obezbeđena i neobezbeđena potraživanja, dok je istovremeno pozvao i sve dužnike da ispune svoje obaveze prema stečajnoj masi.

Privredni sud je za stečajnog upravnika imenovao Novaka Stajića. Kompanija "Verano-motors" u vlasništvu je biznismena Radomira Živanića i u javnosti je bila poznata kao generalni uvoznik i distributer "Peugeot" vozila. Ta kompanija je, inače, uz grčku investicionu grupaciju MIG, vlasnik i 17,16% "Robnih kuća Beograd".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: