Radnici "Zastava kamiona" masovno odlaze

Od 242 radnika fabrike "Zastava Kamioni" otpremnine je uzelo njih 165, a tužbe zbog neisplaćenih zarada do rešavanja statusa firme "zamrzlo" je 130 radnika.

Izvor: B92

Ponedeljak, 19.10.2015.

10:51

Default images
Foto: Thinkstock

"Imamo još pet radnika, koji se ranije nisu izjasnili za socijalni program a sada su izrazili želju za dobrovoljni odlazak uz otpremnine, tako da će zajedno sa njima preduzeće napustiti 170 zaposlenih", izjavio je direktor fabrike "Zastava Kamioni" Zoran Adzić.

Prema njegovim rečima, tužbe protiv preduzeća zbog neisplaćenih zaostalih zarada zamrzlo je, do rešavanja statusa firme, 130 radnika i o tome su fabrici dostavili potvrde, kako bi mogle da im se isplate otpremnine.

U Sindikatu fabrike, ranije je Tanjugu rečeno, da su se radnici u većini odlučili za opciju 200 evra po godini staža, kao i za opciju trećina bruto plate po godini staža plus isplata nadoknade, dok su na evidenciji nezaposlenih, za tri, šest ili devet meseci u zavisnosti od godina staža.

Najslabije interesovanje je za treću opciju, koja predviđa šest prosečnih bruto zarada za zaposlene sa 15 i više godina staža, što iznosi oko 366.000 dinara.

Za dobrovoljni odlazak iz fabrike, uz socijalni program, u maju se izjasnio 191 radnik.

Vlada Srbije je, krajem prošlog meseca, fabrici kamiona uplatila 123 miliona dinara za realizaciju socijalnog programa, a Agencija za privatizaciju je pre dve sedmice objavila poziv za prikupljanje pisama o zainteresovanosti za učešće u nadmetanju za kupovinu tog preduzeća.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: