Kostićeve vetrenjače prošle kroz BG/FOTO

Barže sa vetrogeneratorima, koje će kompanija MK Fintel Wind koristiti za izgranju prvog vetroparka u Srbiji, prošle su kroz Beograd.

Izvor: B92

Sreda, 14.10.2015.

12:26

Default images
Foto: MK Fintel Wind

Reč je o prvim vetrogeneratorima u Srbiji, visine 178 metara, najvišim u jugoistočnoj Evropi.

Oni su stigli u luku Apatin odakle će se transportovati do Kule, gde kompanija MK Fintel Wind gradi prvi vetropark u Srbiji.
Foto: MK Fintel Wind
Tri vetrogeneratora najvećeg svestskog proizvođača "Vestas“ iz Danske, proizvodiće oko 27.000.000 Kwh zelene energije, što je dovoljno za potrebe blizu 8.000 domaćinstava.
Foto: MK Fintel Wind
Kompanija MK Fintel Wind uložila je blizu 15 miliona evra u projekat izgradnje prvog vetroparka Kula, čime će se stvoriti uslovi za otvaranje oko 50 novih radnih mesta u Srbiji.
Foto: MK Fintel Wind
MK Fintel Wind, zajednička kompanija italijanske kompanije Fintel Energia Spa, javnog preduzeća prisutnog na italijanskoj berzi i kompanije MK Group d.o.o, na proleće je započela izgradnju vetroparka u blizini Kule, instalisane snage 9,9 MW. Pripremni radovi za montažu vetrogeneratora su završeni, a završetak radova očekuje se krajem 2015. godine, kada će vetrogeneratori biti priključeni na mrežu. Za pripremne radove angažovane su domaće kompanije i projektantske kuće. Kompanija MK Fintel Wind, osnovana 2007. godine, jedna je od prvih kompanija u Srbiji koja se bavi proizvodnjom „zelene energije“ pomoću vetroelektrana i solarnih panela, a trenutno je i najznačajniji investitor iz ove oblasti u Srbiji sa projektima snage 300 MW.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: