Srpska roba će lakše na Kosovo

Radi se na usklađivanju sertifikata koji će omogućiti lakšu distribucije robe iz centalne Srbije na Kosovo, kaže predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež.

Izvor: B92

Sreda, 30.09.2015.

15:46

Default images
Foto: Thinkstock.com

"Mi radimo zajedno sa Privrednom komorom Kosova na tim problemima već dugo vremena, neke sertifikarate smo uskladili, više nema zaista nikakvih prepreka da se usklade i ostali", rekao je Čadež.

Čadež, koji predvodi predstavnike 20 kompanija iz centralne Srbije na sajmu poljoprivrede u Prištini, istakao je da se čini da će vrlo brzo doći do usklađenih veterinarskih sertifikata za meso i mesne prerađevine i mlečne proizvode, što je ocenio veoma značajnim.

"To je ono što nas čeka vrlo brzo, imaćemo sastanke i sa predstavnicima Uprave za veterinu i predstavnicima carine", rekao je Čadež.

On je istakao da se tim problemima svakodnevno bave kroz saradnju, ne samo kroz razgovore predstavnika komora, nego i spajanjem odgovornih institucija kako bi se što pre našla rešenja jer, kako kaže, "mi sa terena najbolje vidimo šta privrednicima najviše smeta i gde su im problemi".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: