Penzioneri: Mali nam okrenuo leđa

Udruženje sindikata penzionera Srbije saopštilo je da je razočarano nespremnošću gradonačenika Siniše Malog da umanji visoke poreze na imovinu za 2015. godinu.

Izvor: Beta

Petak, 31.07.2015.

15:07

Default images
(Foto: Thinkstock.com)

To udruženje je 24. jula podnelo inicijativu da Grad Beograd donese nova rešenja za porez na imovinu za ovu godinu, ukazujući da su utvrđeni visoki iznosi koji su obračunati na osnovu netržišnih vrednosti nekretnina i uvođenja novih zona.

USPS je u saopštenju naveo da "nije korektna" izjava Malog u odgovoru na tu inicijativu, da Grad Beograd nije povećavao stope poreza na imovinu za 2015.godinu, već da je porez povećan na osnovu zakona koji je donela Skupština Srbije.

"Tim zakonom je ostavljeno lokalnim samoupravama da same, u zavisnosti od materijalnog položaja građana, kao i potreba za povećanje budžetskih sredstava, odrede sopstvene poreske stope. Grad Beograd je, za razliku od mnogih lokalnih samouprava u Srbiji primenio najviše stope, a proširenjem broja zona još povećao broj poreskih obveznika", ukazao je USPS.

Takvim pristupom, kako je ocenjeno, "vlasti u Beogradu okrenule su leđa građanima i napustile osnovnu funkciju, a to je obezbeđenje boljeg, humanijeg i civilizovanijeg života stanovnika glavnog grada".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

15 h

Podeli: