Biz

Tekući računi

Tekući računi građana su lični računi pojedinaca koji služe za priliv i raspolaganje novčanim sredstvima. Tekuće račune građani mogu otvoriti kod banke nezavisno od toga da li imaju redovne mesečne prilive ili ne.

Vaš savetnik ponedeljak 18.10. 04:29 Komentara: 0

Vrste osiguranja

Postoje različite vrste osiguranja. Neke vrste osiguranja su obavezne (predviđene zakonom, kao osiguranje vlasnika motornih vozila od odgovornosti za štetu pričinjenu upotrebom motornog vozila, tzv. osiguranje od auto-odgovornosti), dok su ostala dobrovoljna.

Zaštitite svoju imovinu

Svi se mi nadamo da stvari neće poći naopako, ali za slučaj da se tako nešto ipak desi, isplati se imati zaštitu. Osigurati se znači zaštititi sebe, sopstvenu porodicu i imovinu za slučaj da nešto krene po zlu. Osiguranje je najbolji način da zaštitite svoju imovinu a isplati se onda kada je najpotrebnije.

Investiranje

Pojedinci koji nemaju dugove sa visokim kamatama, imaju fond za nepredviđene situacije i dobru osnovu za redovnu štednju mogu da razmisle i o drugim opcijama za brže uvećanje viška novca uz preuzimanje određenih rizika na duži vremenski period.

Štednja

Uobičajeno je da je štednja namenjena kratkoročnim potrebama. Štednja koja je lako dostupna prevashodno treba da služi za određene kupovine, hitne situacije ili kao osiguranje za situacije kada je novac hitno potreban (kao što je zamena nekog kućnog aparata ili gubitak posla).

strana 1 od 9 idi na stranu