Platforma za podršku malom biznisu: Lakši način za podršku, dodatne pogodnosti i informacije

Iako je ceo svet osetio posledice koronavirusa na neki način, mali biznisi su najteže pogođeni finansijskom nesigurnošću i karantinskim merama.

Promo

Izvor: B92

Sreda, 11.08.2021.

10:00

Platforma za podršku malom biznisu: Lakši način za podršku, dodatne pogodnosti i informacije
Foto: Quality Stock Arts/Shutterstock

Kako potrošači i trgovci sve više pažnju obraćaju na bezbednost i higijenu, korišćenje beskontaktnih vidova plaćanja u ogromnoj meri se povećalo tokom krize izazvane pandemijom. Plaćanje karticom postalo je svakodnevna navika, a pritom većina potrošača veruje da je kupovina lokalnih brendova značajna za zajednicu.

Kompanija Visa prepoznala je značaj pružanja podrške lokalnim biznisima, temelju privrede naše zemlje. Naime, Visa je lansirala globalnu inicijativu „Važno je gde kupuješ“ kako bi pomogla malim biznisima da se suoče s izazovima poslovanja u uslovima pandemije, a potrošače podstakla da podrže prodavce u svojim lokalnim zajednicama.

Međutim, kompanija Visa izašla je u susret lokalnim biznisima i više od toga, svojom Platformom za podršku malom biznisu. Visa na taj način podržava male lokalne biznise pružajući posebne pogodnosti i ponude koji pomažu preduzetnicima da optimizuju i digitalizuju poslovne procese, učine ih efikasnijim i podignu svoje poslovanje na viši nivo.

Takođe, kompanija obezbeđuje niz pogodnosti korisnicima Visa business kartica, koje koriste mala i srednja preduzeća. Na primer, tu je Visa konsijerž (Visa Concierge) sa čet bot podrškom, koji će do kraja godine biti dostupan svim korisnicima Visa business karticama besplatno. U pitanju je praktično „lični asistent“, budući da se usluga može koristiti za realizaciju potreba koje klijenti imaju, za dodatnu podršku i pomoć pri obavljanju svakodnevnih zadataka, ali i informisanje o svim specijalnim ponudama koje im omogućavaju ove kartice.

Dalje, postoji čitav niz globalnih i lokalnih ponuda za korisnike Visa business kartica, kao što su Google Ads, Dropbox, Office 365 Subscription, DocuSign, te mnogi drugi sa različitim popustima.

Ne treba zaboraviti ni na Generali Insurance – osiguranje imovine i zdravstveno, u okviru kojeg je Generali Osiguranje Srbija omogućilo vlasnicima malih i srednjih preduzeća popust do 20 odsto za imovinsko osiguranje i do 15 odsto za zdravsteno osiguranje.

Visa, podsetimo, svojim klijentima nudi i pravnu pomoć, dizajn usluge, prevodilačke usluge, kao i besplatno pokretanje onlajn naplate, a još jedna dodatna pogodnost su iSIS kartice uz pomoć kojih korisnici Visa business kartica mogu da ostvare 15 odsto popusta za proces izrade poklon kartica i kartica lojalnosti.

Kako do izvora finansiranja

Foto: Promo
Zahvaljujući USAID-ovom Projektu saradnje za ekonomski razvoj, po prvi put u našoj zemlji na jednom mestu možete besplatno uraditi procenu kreditne sposobnosti i saznati šta vam je neophodno za dobijanje bankarskog kredita. Naime, na veb adresi dobarzabanku.rs nalazi se jedinstven onlajn alat u Srbiji koji pruža podršku malim i srednjim preduzećima u dobijanju bankarskog kredita.

Osim toga, preduzetnici i vlasnici mikro, malih i srednjih preduzeća odnedavno imaju novu opciju za finansiranje poslovanja. Prva crowdinvesting platforma u Srbiji – Ventu.rs okuplja male biznise i investitore i omogućavanjem grupnog finansiranja stvara osnovu za realizaciju i ekspanziju perspektivnih poslovnih ideja. Ventu.rs pruža preduzetnicima mogućnost da se na jednostavan i siguran način obrate velikom broju investitora, zainteresovanih da investiraju u njihov biznis.

Naplatite svoj trud

Foto: Rido/Shutterstock
Naplata potraživanja je jedan od najvećih izazova za mikro, mala i srednja preduzeća, zbog koga često ne mogu da iskoriste poslovne prilike, ostvare poslovnu zaradu i unaprede tržišnu poziciju. Ukoliko se i vaša kompanija suočava sa ovim izazovom i dugo čeka na naplatu svojih potraživanja – platforma za mali biznis vam nudi rešenje.

Od sada možete da dobijete novac za vaše fakture i fokusirate se na razvoj poslovanja, brzo i jednostavno. Registracijom na platformi finspot.rs, dobijate mogućnost da „podignete“ fakture koje želite da finansirate i ostvarite priliv na svoj tekući račun po osnovu prezentovanih faktura već za 24 časa. Finspot je poslovna onlajn platforma koja korisnicima pruža jedinstvenu uslugu finansiranja nedospelih potraživanja i poboljšanja toka sopstvenih novčanih sredstava. Na platformi možete da pratite vašu istoriju finansiranja, portfolio vaših kupaca, stanje vašeg dogovorenog limita, i u svakom trenutku sa nekoliko „klikova“ finansirate fakture koje želite.

Zajedno smo jači

Kompanija Visa zajedno sa EXIT-om pokrenula je i zajedničku platformu „Velika bina za male biznise“. Ideja je da se okupe svi mali biznisi na jednom mestu, gde bi im bila ponuđena besplatna medijska vidljivost a za njihove potrošače obezbeđeni popusti za beskontaktno plaćanje Visa karticama. Ukoliko ste vlasnik malog biznisa, popunite formular na sajtu binazabiznise.rs i prijavite se. Na velikoj bini ima još mesta za nove članove.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: