Galenika: 75 godina tradicije i inovacija

Nema puno kompanija na ovim prostorima koje mogu da se pohvale tradicijom od 75 godina postojanja. Jedna od njih je kompanija Galenika a.d. Beograd. S tim u vezi, Galenika je jubilarnu 2020. godinu obeležila značajnim rezultatima i inovacijama na tržištu, generisanjem pozitivnih vrednosti kroz održanje tradicionalanog poverenja i kvaliteta.

Promo

Izvor: B92

Utorak, 08.12.2020.

12:40

Galenika: 75 godina tradicije i inovacija
Promo

Galenika modernog doba

Galenika je od novembra 2017. godine postala deo brazilske NC Grupe (www.gruponc.net.br), koja obuhvata i EMS – najveću farmaceutsku kompaniju u Brazilu i jednu od najvećih farmaceutskih kompanija u celoj Latinskoj Americi. Kompanija od tada beleži stalni rast i inovacije u svim oblastima poslovanja. Kontinuirano se ulaže u proizvodnju, poslovne standarde, razvoj zaposlenih, rast portfolija proizvoda, zaštitu životne sredine i održivost, zatim u korporativne odnose i kampanje proizvoda, kao i u digitalnu transformaciju i primenu principa industrije 4.0 kroz uvođenje najmodernijeg softvera za upravljanje poslovnim procesima SAP 4HANA Cloud, uz smart manfucaturing i Internet-of-Things u proizvodnji. Dolaskom Brazilskog vlasnika, Galenika od 2019. godine sa četvrte tržišne pozicije zauzima stabilnu drugu poziciju na tržištu, što je izuzetan uspeh. Regionalno i međunarodno prisustvo Galenike konstantno raste, otvara nova izvozna tržišta u EU, Bliskom Istoku i Africi, i to je direktan rezultat nove strategije i vizije. Sa sestrinskom kompanijom EMS iz Brazila, Galenikin Institut za istraživanje i razvoj nastavlja da razvija nove proizvode, i proširena je paleta proizvoda i lekova.

Kompanija ,,love’’ brendova

Osim 75. korporativnog jubileja, 2020. godine Galenika obeležavai velike godišnjice nekoliko šampionskih brendova, čiji kvalitet i tradicija traju već više od pola veka! Ovi poznati brendovi uključuju Beviplex i Jekoderm (po 65 godina), Pantenol (60 godina) i Oligovit (55 godina).Kompletna godina je obeležena redizajnom ambalaže za mnoge proizvode i pratećim inovativnim kampanjama koje su rezultovale osvajanjem novih segmenata tržišta. Jedna od najznačajnijih jeste kampanja za Pantenol koja je inspirisana redizajnom ambalaže. Sva četiri Galenikina proizvoda na bazi pantenola predstavljaju najviši kvalitet, a njihove formulacije i efikasnost ostaju pouzdane kao i pre. Inovativnom kampanjom, zasnovanom na bojama i razlici između prednosti svakog proizvoda, Pantenol je došao do mlađih potrošača i ušao u segment lepote, što je inovacija.

Društveno odgovorno liderstvo

Kao odgovorna kompanija, Galenika nije stala samo na kampanjama. Značajna energija i sredstvasu uložena u društveno odgovorne projekte, sa fokusom na one od nacionalnog značaja. S tim u vezi, Galenika je organizovala veliku humanitarnu akciju ,,Roze oktobar’’ povodom obeležavanja međunarodnog Meseca borbe protiv raka dojke ove godine, u okviru koje je donirala Institutu za onkologiju i radiologiju Srbije (IORS) sredstva u iznosu od deset hiljada evra u dinarskoj protivvrednosti. Ukupan iznos donacije namenjen je nabavci hiruške opreme na Institutu za onkologiju i radiologoiju Srbije, ustanovi koja godišnje ima preko 50.000 pacijenata.

Pored toga,Galenika je pokazala koliko je tema prevencije zdravlja visoko na dnevnom redu ove kompanije pokrenuvši online platofrmu ,,Zdravo dvadesete’’ (www.dvadesete.rs) namenjenu edukaciji mladih u Srbiji o zdravim životnim navikama za jačanje i održavanje mentalnog i fizičkog zdravlja. Platforma predstavlja strateški važan, dugoročan projekat društvene odgovornosti na nacionalnom nivou, namenjen informisanju mladih i studenata širom Srbije o važnosti prevencije uz savete eminentnih medicinskih stručnjaka.

Konačno, Galenika je, zahvaljujući svojoj inovativnoj filozofiji poslovanja prepoznala važnost i podržala održavanja izložbe ,,Ljubav je Ljubav: Radost venčanja za sve Žan Pol Gotje’’ u organizaciji Muzeja savremenih umetnosti u Beogradu, čime je u ovim izazovnim vremenima, građanima obezbeđena odgovorna i bezbedna konzumacija kulturnog sadržaja, kao i da se kulturna scena u Srbiji za korak približi svetskim trendovima.

Predanost koju je tim Galenike uložio u sve ove procese, su jasna ilustracija kompanijinih odlučnih koraka da brend Galenika označava poverenje i kvalitet, a pre svega kompanijsku usmerenost ka zdravijoj i boljoj budućnosti. Jer Galenika i njeni zaposleni su čuvari zdravlja već 75 godina i nameravaju to da budu u godinama i decenijama koje dolaze.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: