Do prvog posla bez radnog iskustva – ima li šanse?

Činjenica je da danas, pogotovo u uslovima koji su nastali kao posledica pandemije koronavirusa, nije lako pronaći posao. Još je teže, čini se, ukoliko je osoba mlada i bez radnog iskustva.

Podeli
Foto: Depositphotos/AndreyPopov
Foto: Depositphotos/AndreyPopov

Iako deluje da je dolazak do posla bez radnog iskustva nemoguća misija, to ipak nije uverenje sa kojim mladi ljudi treba da krenu u potragu.

Mnogo mladih već na samom početku obeshrabreno je činjenicom da veliki broj oglasa obavezno traži određeni broj godina radnog iskustva na nekoj poziciji. Ono što se postavlja kao logično pitanje je kako doći do radnog iskustva ako niko ne pruži šansu da se ono stekne?

Pre svega, radno iskustvo ne mora nužno da bude posao koji je plaćen i zasnovan na radnom odnosu između poslodavca i zaposlenog. Ono se može sticati i kroz neplaćene prakse, volonterski rad, angažovanje na različitim projektima tokom studiranje ili članstvo u određenim sekcijama i udruženjima.

Stručnjaci u oblasti zapošljavanja ipak izdvajaju program stručne prakse kao najefikasniji način za dolazak do posla ukoliko osoba nema formalno radno iskustvo. Kao razlog tome navode se brojni benefiti, a kao najznačajniji izdvaja se činjenica da mlada osoba na programu stručne prakse istovremeno uči i radi posao na kome će potencijalno nakon završetka progrma prakse nastaviti da radi.

Foto: Depositphotos/Wavebreakmedia
Foto: Depositphotos/Wavebreakmedia

Međutim, ono što mlade ljude odvraća od ovog načina sticanja iskustva je to što je u najvećem broju slučajeva program prakse neplaćen. Upravo iz tog razloga kreirani su specijalni plaćeni programi zapošljavanja koji su prilagođeni baš mladim, obrazovanim ljudima bez radnog iskustva.

Upravo sada je u toku konkurs za jedan od njih koji organizuje kompanija Delta Holding. Deltin plaćeni program Mladi lideri namenjen je mladim ljudima bez iskustva, a kompanija je, uprkos aktuelnim dešavanjima, odlučila da ga organizuje i ove godine, deveti put zaredom.

Tokom trajanja programa Mladi lideri imaju priliku da po četiri meseca provedu u tri različita sektora u članicama Holdinga, što im omogućava da upoznaju i oprobaju se u različitim segmentima poslovanja jedne od najuspešnijih kompanija kod nas.

O uspehu ovog programa govori činjenica da se tokom prethodnih osam godina na konkurse prijavilo više od 21 hiljade mladih ljudi, da je 235 njih prošlo kroz program, a čak 34 je sada na rukovodećim pozicijama u kompaniji. Delta Holding poziva sve mlade, talentovane i ambiciozne ljude da zakorače u svet biznisa i da se do 20. septembra u ponoć prijave na konkurs na sledećoj adresi: https://mladilideri.rs/konkurs/.

strana 1 od 4 idi na stranu