SAP osniva novu organizaciju i menadžment tim u Jugoistočnoj Evropi

Početkom jula ove godine, SAP je obnovio strukturu svoje organizacije kako bi postigao snažno i unificirano prisustvo u Ukrajini, Rumuniji, Bugarskoj, Sloveniji, Hrvatskoj, Srbiji, Albaniji, BiH, tzv. Kosovu, Makedoniji, Moldaviji i Crnoj Gori.

Promo

Izvor: B92

Četvrtak, 09.07.2020.

10:00

SAP osniva novu organizaciju i menadžment tim u Jugoistočnoj Evropi
Foto: SAP

Dok je Gregor Potočar, koji je i dalje na čelu SAP Slovenije, unapređen na regionalnu poziciju operativnog direktora za Jugoistočnu Evropu, Džozefina Gala preuzima poziciju direktora za novoustanovljeni klaster zemalja. Po dolasku iz Hanoja u Vijetnamu, biće stacionirana u Bukureštu, u Rumuniji. Menadžment tim će biti odgovoran za implementaciju nove regionalne strategije i uspešno poslovanje u 12 zemalja, uz doprinos ukupno 1935 zaposlenih.

Nakon više od decenije provedene u tehnološkom sektoru, Džozefina Gala poseduje iskustvo u sektorima kao što su javne usluge, rudarenje podataka i ENR. Pre nego što je prihvatila novu ulogu, Džozefina Gala bila je direktor SAP Vijetnama i članica višeg izvršnog tima SAP-a za Jugoistočnu Aziju. Posvetila je svoju karijeru razvoju SAP-ovog biznisa širom Evrope, Azije i Severne Amerike, u raznim prodajnim i liderskim ulogama. Predvodila je visoko efikasan tim u savetovanju javnog industrijskog sektora širom Jugoistočne Azije, pomažući vladama da poboljšaju svoje poslovne procese i digitalno ih transformišu, vodeći projekte Svetske banke, gradeći odnose sa nemačkim diplomatskim korom i predstavnicima vlade – povezući industriju s vladom i akademijom. Rođena je u Berlinu u Nemačkoj, poseduje diplomu iz međunarodne ekonomije Međunarodne škole biznisa u Berlinu i master iz poslovne administracije na Univerzitetu Sanderlenda.

Gregor Potočar je preuzeo vođstvo u SAP Sloveniji pre četiri godine. Ostajući na mestu direktora SAP Slovenije, od sada će raditi i kao operativni direktor za Jugoistočnu Evropu i blisko sarađivati sa Džozefinom Galom.

"Uveren sam da će nas Džozefinino veliko međunarodno iskustvo stečeno na tri kontinenta, snažne liderske veštine i čvrst karakter, u kombinaciji sa Gregorovim poznavanjem lokalnog tržišta, dovesti do novog poglavlja u regionu koji je pun potencijala za dalji razvoj“, rekao je Tom Kindermans, direktor SAP-a za Centralnu i Istočnu Evropu, poželevši dobrodošlicu novim liderima.

"Radujem se ovom uzbudljivom izazovu. Jugoistočna Evropa je tako raznovrsan region koji pruža veliki potencijal za sinergiju kao i za uspostavljanje jedne jedinstvene pozicije u svakoj od tih divnih zemalja regiona. Upravo sada, blisko sarađujemo na tome da stvorimo zajedničku viziju, misiju i strategiju koji će nam obezbediti spremnost za post-kovid19 period kao i u narednih pet godina. Istinski verujemo da će naša poslovna strategija biti vođena talentom unutar organizacije i time kako nas tržište doživljava. Potrebna nam je paradigma i stav kako bismo u regionu osnovali sledeće uporište nakon Azije“, dodala je Džozefina Gala.

"Ova nova poslovna organizacija na globalnom nivou predstavlja nastavak planirane transformacije, više fokusirane na naše klijente. Istovremeno, predstavlja priliku za lokalno tržište da se poveže sa kanalima komunikacije, proizvodnim starategijama i integriše naš portfolio usluga. Sa ovim, vraćamo se našoj osnovnoj misiji – pomaganju biznisu da teče glatko. Takođe vidim ovo kao priliku za rast“, naglasio je Potočar. “Osnova za dalji razvoj u regionu biće SAP-ov ’klaud’ portfolio. U međuvremenu oblasti starteških proizvoda uključuju upravljanje korisničkim iskustvom, dobro upravljanje ljudskim resursima, inteligentan finansijski menadžment, strateške nabavke i naprednu analitiku. To će posebno biti ključno za kompanije u vreme kada se suočavaju sa posledicama pandemije kovida-19“, dodao je.

O SAP-u

Foto: SAP
Kao kompanija sa iskustvom vođena inteligentnim menadžmentom, SAP je tržišni lider u kompanijskom softveru i pomaže firmama svih veličina i u svim industrijskim granama da posluju najbolje što mogu: 77 odsto svetskih prihoda od transakcija ima dodira sa SAP sistemom. Naše mašine uče, Internet stvari (IoT) i napredne tehnologije analitike pomažu da biznis svojih klijenata pretvorimo u inteligentne kompanije. SAP pomaže ljudima i organizacijama pružajući dubok poslovni uvid i podstiče saradnju koja im omogućava da ostanu ispred konkurencije. Uprošćavamo tehnologiju za kompanije tako da mogu da koriste naš softver na način na koji to one žele – bez poremećaja poslovanja. Naš sveobuhvatni set aplikacije i usluga omogućava da više od 440.000 biznisa i javnih korisnika posluje profitabilno, stalno se prilagođava i zaista pravi razliku. Sa globalnom mrežom klijenata, partnera, zaposlenih i promišljenih lidera, SAP pomaže svetu da bolje funkcioniše i poboljšava živote ljudi. Za više informacija, posetite www.sap.com.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: