Poštujte izvrsne domaće kompanije

"Brzorastuće domaće kompanije – Različite veličine, različiti problemi" – tema koja je zavredela izuzetnu pažnju u okviru ovogodišnjeg Kopaonik Business Foruma uz Ivana Rakića, Rukovodećeg Partnera kompanije EY za Srbiju, Crnu Goru i Bosnu i Hercegovinu koji je kao svoje sagovornike okupio lidere preduzetničkih kompanija Srbije.

Promo

Izvor: B92

Utorak, 03.03.2020.

10:10

Poštujte izvrsne domaće kompanije
Foto: Promo

Tema prepreka postavljenih pred tržišne lidere kao što su kompanije Nelt, Buck, Termovent i Clever izazvala je izuzetnu pažnju učesnika Kopaonik Biznis Foruma.

"Ohrabruje činjenica da srpsko preduzetništvo postaje sve prepoznativljije po agilnosti i inovativnosti i na svetskoj preduzetničkoj sceni. Domaće kompanije koje su prevazišle razne prepreke i dalje su usmerene na ulaganja u svoje ljude i širenje paleta izvrsnih proizvoda i usluga. Tema današnje diskusije je kako promeniti poslovno okruženje da se ove kompanije dalje razvijaju i osvajaju nova tržišta", istakao je Ivan Rakić, Rukovodeći Partner kompanije EY za Srbiju, Crnu Goru i Bosnu i Hercegovinu.

Učesnici panela koji je moderirao Ivan Rakić (EY) bili su Nebojša Šaponjić, suvlasnik i osnivač kompanije Nelt Co, Sofija Popara, suvlasnik i osnivač kompanije Clever (Pausal.rs), Andrija Perović, suvlasnik i direktor kompanije Termovent Komerc i Darko Budeč, osnivač i vlasnik kompanije Buck.

Ispred revizorsko-konsultantske kompanije EY, Rukovodeći Partner Ivan Rakić, a ujedno i lider programa EY Preduzetnik godine u Srbiji koji je do sada promovisao više od 200 uspešnih preduzetničkih kompanija, iskoristio je priliku da sa panelistima prodiskutuje o preprekama na koje kroz poslovanje i dalje nailaze.

Različita perspektiva lidera koji vode kako sisteme od više hiljada ljudi, tako i male agilne startap kompanije, dodatno je podstakla na diskusiju i stavila u fokus brojne prepreke na koje preduzetnici Srbije nailaze.

Osnivač i vlasnik kompanije Buck, Darko Budeč koji je ujedno predsednik žirija programa EY Preduzetnik godine u Srbiji i prvi nosilac ovog prestižnog priznanja, na panelu je naglasio važnost poštovanja kvaliteta domaćih proizvoda, kao i činjenicu da saradnja između institucija, korporacija i samih preduzetnika garantuje omogućavanje najpovoljnijih uslova za poslovanje domaćih kompanija.

Andrija Perović, suvlasnik i direktor kompanije Termovent Komerc ujedno i predstavnik druge generacije lidera ove porodične kompanije iskoristio je ovu temu da ukaže na činjenicu da 73 odsto porodičnih kompanija u svetu ne doživi tranziciju na drugu generaciju, kao i koliko je kompanija Termovent morala da uloži u profesionalizaciju menadžmenta i u pripremu osnivača i druge generacije za preuzimanje novih uloga.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

19 h

Podeli: