Kompanija EY osmu godinu zaredom dodeljuje nagradu EY Preduzetnik godineTM u Srbiji

Revizorsko – konsultantska kompanija EY osmu godinu po redu dodeljuje prestižno priznanje EY Preduzetnik godineTM najuspešnijem preduzetniku na teritoriji naše zemlje. Ove godine za nagradu EY Preduzetnik godineTM takmiči se 30 preduzetnika koji stoje ispred 24 kompanije, iz 14 gradova Srbije. Ovogodišnji kandidati zapošljavaju više od 1.000 ljudi a u prošloj godini ostvarili su poslovne prihode od preko 12 milijardi dinara.

Podeli
Foto: EY
Foto: EY

Na današnjoj konferenciji za medije, Revizorsko-konsultantska kompanija EY najavila je osmi po redu izbor za EY Preduzetnika godine™. Program u Srbiji postoji od 2012. godine, a za ovih osam godina u takmičenju je učestvovalo više 200 kompanija koje su samo u prethodnoj godini zaposlili 21.000 ljudi, a ostvarili poslovni prihod od čak 190 milijardi dinara.

"Kroz Program EY Preduzetnik godine, već osam godina po redu, imamo veliku čast i privilegiju da ispratimo najuspešnije preduzetničke priče u našoj zemlji. Takođe, ova privilegija istovremeno je i naša obaveza da svake godine budemo što bolji. Sa zadovoljstvom mogu da istaknem da se u ovogodišnjem izboru za EY Preduzetnika 2019. godine našlo 30 kandidata, od kojih trećinu čine žene. Ovi kandidati stoje ispred 24 kompanije, zapošljavaju preko 1.000 zaposlenih, a samo u prethodnoj godini ostvarili su poslovni prihod od 12 milijardi dinara. O uspešnosti srpskog preduzetništva svedoči i činjenica da se za osam godina koliko naš program postoji izdvojilo preko 200 kanididata koji predstavljaju najsvetlije primere domaće privrede", izjavio je Ivan Rakić, Rukovodeći Partner kompanije EY za Srbiju, Crnu Goru i Bosnu-Hercegovinu.

Podršku programu tradicionalno pružaju Ministarstvo privrede Republike Srbije, Radio Televizija Srbije, magazin Biznis & Finansije i poslovni portal eKapija.

Svečano proglašenje nacionalnog pobednika biće održano 27. februara u hotelu Hyatt Regency u Beogradu, a naš predstavnik će konkurisati za priznanje EY Svetski Preduzetnik godine™ i prisustvovati svečanoj ceremoniji u Monte Karlu u junu 2020. godine. Više informacija o ovogodišnjim kandidatima programa EY Preduzetnik godine™ možete dobiti na linku.

Foto: EY
Foto: EY

O EY

EY je globalni lider u revizorskim i poreskim uslugama, podršci pri poslovnim transakcijama i poslovnom savetovanju. Širom sveta, 285 hiljada naših zaposlenih dele naše zajedničke vrednosti kao i potpunu posvećenost kvalitetu. Mi se razlikujemo po tome što pomažemo našim zaposlenima, klijentima i zajednicama da ostvare svoj potencijal.

EY se odnosi na globalnu organizaciju firmi članica Ernst & Young Global Limited, od kojih svaka predstavlja odvojeno pravno lice. Ernst & Young Global Limited je firma registrovana u Ujedinjenom Kraljevstvu, koja ne pruža usluge klijentima. Za više informacija o našoj organizaciji, molimo vas da posetite adresu: www.ey.com/rs

O programu EY Preduzetnik godineTM

EY Preduzetnik godineTM (EY Entrepreneur Of The YearTM) je najprestižnija svetska nagrada za dostignuća u preduzetničkom biznisu. Ovaj globalni program se razlikuje po tome što promoviše preduzetnički duh i inicijativu i odaje priznanje ljudima koji su postigli uspeh svojom vizijom, liderstvom i inovativnošću. Kao prva i jedina globalna nagrada ovog tipa, EY Preduzetnik godineTM sprovodi se na regionalnom, nacionalnom i globalnom nivou u gotovo 60 zemalja.

strana 1 od 3 idi na stranu