Jedan od najboljih softvera za praćenje cena konkurencije

Da li ste čuli za Price2Spy? Jedan od najboljih svetskih softvera za praćenje cena konkurencije dolazi iz Srbije!

Promo

Izvor: B92

Utorak, 07.05.2019.

10:00

Jedan od najboljih softvera za praćenje cena konkurencije
Foto: Promo

Koliko često je srpska kompanija ne samo lider na svetskom tržištu, već i jedan od začetnika istog?

Upravo je to slučaj sa WEBCentric-om, zahvaljujući kom je Price2Spy već godinama u samom svetskom vrhu softvera za praćenje cena konkurencije.

Počeci su ipak bili nešto drugačiji. WEBCentric, je osnovan 2005. godine, u trenutku kada Miša Krunić, osnivač i direktor, iza sebe već ima bogatu karijeru u IT sektoru i e-trgovini. Najveći eCommerce uspeh postigao je sa Tako Lako Shop-om, online prodavnicom otvorenom 2008. godine. Sa godinama, kako se srpsko tržište e-trgovine razvijalo, tako su se pojavljivali i sve ozbiljniji konkurenti. Brzo je prepoznata potreba da se njihove cene nadgledaju, i da se brzo reaguje na njihove promene. Raditi ovo ručno je iziskivalo previše vremena i resursa, te je započet razvoj softvera koji bi ove poslove obavljao automatski.

Tako se rodio Price2Spy, softver za praćenje cena na online prodavnicama. Prvih 6 meseci su testirali softver na Tako Lako Shop-u, i za to vreme povećali promet prodavnice za sjajnih 32%. U proleće 2011. rešili su da svoj softver predstave na svetskom tržištu, u trenutku kada su postojala svega dva druga konkurentska servisa. Danas, 8 godina kasnije, konkurenata ima kao pečuraka posle kiše (preko 100) – ali Price2Spy se i dalje veoma dobro drži i opstaje u samom vrhu. Rezultat dugotrajnog rada su preko 600 vernih klijenata iz 60 zemalja iz najrazličitijih industrija. Neka od najvećih svetskih imena koriste njihove usluge, među kojima su DKNY (modni brend), BIGW (vodeća australijska prodavnica širokom asortimana), Saint-Gobain (alati i mašine). Domaćih klijenata nema puno (zbog slabe razvijenosti eCommerce tržišta) ali treba spomenuti DudiCo (subotička online prodavnica elektronike) kao značajnog domaćeg klijenta.

Šta u stvari radi Price2Spy? Ukratko, ovaj servis pomaže internet trgovcima da prate da li su njihove cene suviše niske ili visoke u odnosu na konkurente na tržištu, da prate promene asortimana konkurenata, a da potom optimizuju sopstvene cene, sve u cilju povećanja profita (ili prodaje). Softver je prilagođen kako maloprodavcima, tako i brendovima i proizvođačima. Price2Spy mogu da koriste svi: od malih porodičnih preduzeća, do velikih međunarodnih kompanija - iz bilo koje industije. Pošto je u pitanju SaaS (Software as a Service), klijentu nije potrebno ama baš ništa od IT infrastrukture, sem lozinke za Price2Spy.

Iako je WEBCentric počeo kao potpuno programerska kompanija, tokom godina Price2Spy se toliko razvio da se javila potreba i za drugim odeljenjima - u kojima danas radi preko 80 zaposlenih. Reorganizacija je zahtevala i nove timove između kojih su najveći operativni, tim za odnose sa klijentima i naravno programerski tim. Skladni odnosi unutar firme su omogućili rast, ali ne na hladan, korporativni način, već na način koji je približniji odnosima u porodičnim firmama – pritom ne gubeći nimalo na profesionalnosti i efikasnosti.

Ključna stvar za opstanak na ovako konkurentnom tržištu jeste osluškivanje potreba klijenata. WEBCentric je svestan da postoje različiti klijenti i da svaki ima drugačije tip problema i rešenje primenjeno kod jednog, neće nužno raditi i kod drugog klijenta. Možda baš zbog toga jedna od najvažnijih karakteristika koju ističu korisnici Price2Spy-a je izuzetna korisnička podrška, koja je u svim anketama, bez izuzetka, ocenjena sa 5 zvezdica.

Kao što je već primećeno, srpski IT je u velikom usponu, ali mali deo tog kolača uzimaju firme koje imaju sopstveni proizvod. WEBCentric, odnosno Price2Spy, su lep primer kako je iz Srbije moguće osmisliti i plasirati softverski proizvod koji će biti cenjen u celom svetu. Nadajmo se da će ovakvih primera u budućnosti biti sve više.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: