Sertifikat kao podrška rodnoj ravnopravnosti

Sertifikat „EQUAL-SALARY“ („Jednaka plata“), koji potvrđuje da jedna kompanija obezbeđuje jednake naknade za jednake poslove muškarcima i ženama, dodeljen je kompaniji Philip Morris International. Time je ova kompanija postala prva multinacionalna korporacija na svetu koja je dobila ovaj sertifikat.

Promo

Izvor: B92

Petak, 08.03.2019.

09:56

Sertifikat kao podrška rodnoj ravnopravnosti

Filijala ove kompanije u Srbiji, takođe je uspešno prošla proces sertifikacije od strane nezavisne i neprofitne fondacije „EQUAL-SALARY“ i dobila zvaničnu potvrdu da se potpuno ravnopravno odnosi prema svim zaposlenima.

"Jednak tretman, raznolika radna snaga i inkluzivna kultura, u kojoj se svima daju jednake mogućnosti učenja, rasta i prosperiteta u svojoj karijeri, neophodni su pokretači inovacija i uspeha. To je posebno važno za duvansku kompaniju koja iz korena menja svoj tradicionalni biznis i ide u pravcu budućnosti bez duvanskog dima“, rekla je Tatjana Jovanović, direktorka sektora ljudi i kultura za Jugoistočnu Evropu.

Filip Moris je globalno fokusiran na potpuno eliminisanje jaza između polova, tako da danas u ovoj multinacionalnoj kompaniji žene zauzimaju 35 odsto svih upravljačkih funkcija, a cilj je da se do 2022. dostigne nivo od 40 odsto. Srpska filijala kompanije je sa 45 odsto žena na upravljačkim pozicijama već uveliko dostigla i prestigla zacrtani cilj.

„Rodna diskriminacija se, kako u Srbiji, tako i u svetu u velikoj meri ispoljava upravo na tržištu rada. Ukoliko mi svojim primerom podstaknemo i ostale poslodavce da krenu u istom smeru, ovaj sertifikat će za nas imati i mnogo veću vrednost“, zaključila je Tatjana Jovanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: