Za dva dana do poslovnog znanja!

Podeli

U doba digitalne komunikacije, kada su mladima pristupačni različiti sadržaji kroz samo jedan klik, postavlja se pitanje da li smo im plasirali kvalitetan sadržaj kako bi “sutra” bili u prilici da steknu poslovno iskustvo. Nakon završenog školovanja svi tražimo posao, ali kompanije uglavnom traže osobe koje već imaju određeno radno iskustvo i tu dolazi do problema.

Foto: Promo
Foto: Promo

Prvi put u Beogradu i Novom Sadu biće održan dvodnevni program, koji ima za cilj da omogući osobama bez poslovnog iskustva da razumeju od čega se proces poslovanja sastoji, nezavisno od delatnosti kojom se određena kompanija bavi.

“Ono od čega se sastoji poslovanje svake kompanije, treba da podelimo sa osobama bez radnog iskustva, kako bismo im olakšali put ka sticanju istog”, kaže Ana Mirković koja je osmislila dvodnevni program “Uvod u poslovanje”.

“Kako da izdate fakturu, koja je razlika između predračuna i računa, kako da koristite Excel, šta je to APR, za šta je zaduženo računovodstvo, kakva je uloga banke u svakodnevnom poslovanju, zašto nam banka šalje izvode, kako se pravi ponuda, zašto je najbolje praviti je u Excel-u i zašto je važno konvertovati je u PDF pre slanja, kako da napišete jasno strukturiran Email, zašto je važan naslov i potpis u Email-u, kako da komunicirate na sastanku i šta je to marketing. Sve su to stvari koje se podrazumevaju da ih znamo, a osobe bez poslovnog iskustva nisu imale priliku da ih nauče.

Foto: Promo
Foto: Promo

Takođe, nisu imale priliku da vide šta je to dobro, a šta loše sastavljena ponuda, niti da čuju kakav nivo komunikacije se od njih očekuje”, dodaje Ana i naglašava da je kroz svoje desetogodišnje radno iskustvo stekla utisak da ljudima nedostaje određen nivo poslovne komunikacije i strukturiranosti u poslovanju.

Video o programu možete pogledati OVDE.

Ovaj program može biti koristan mladim ljudima koji završavaju školovanje, ali i svima onima koji bi voleli da pokrenu svoj “biznis“. Takođe, ženama koje su nakon školovanja postale majke i nisu imale priliku da steknu radno iskustvo, kao i kompanijama koje zapošljavaju osobe bez radnog iskusva - mogu uštedeti svoje vreme i poslati ih na dvodnevnu obuku. Program je vrlo koncizan i namenjen je početnicima.

Datume održavanja programa možete videti OVDE.

S obzirom da se poslovanje svake kompanije, bila ona velika ili mala, zasniva na osnovnim stvarima, koje treba da znamo nezavisno od fakulteta za koji smo se opredelili, poželjno je da pre zaposlenja savladamo upravo te “osnovne stvari“ kako bismo na razgovor za posao išli sa više samopouzdanja.

Za prijavu i detalje o programu “Uvod u poslovanje“ posetite website www.uvoduposlovanje.rs

PR

Addiko banka prva u Srbiji ponudila mKredit – banka na dlanu

Addiko banka je predstavila mKredit kao jedinstveni proizvod na tržištu kojim je omogućeno podnošenje zahteva, obrada i isplata kredita bez odlaska u ekspozituru. Za kompletnu proceduru klijentu je dovoljan samo mobilni telefon, uz pristup Addiko mbanking aplikaciji koja je na raspolaganju 24 časa dnevno. Druga bitna funkcionalnost koju donosi mbanking aplikacija Addiko banke je odobravanje prekoračenja po tekućem računu.

PR utorak 26.03. 10:00

MBA, formula za uspeh

MBA titula (Master of Business Administration) donosi mnogo prednosti, pogotovo ako je stečena u vrhunskoj poslovnoj školi. Ne radi se samo o povećanju plate, sticanju atraktivne menadžerske pozicije ili pokretanju sopstvenog posla, već i o dobijanju detaljnog uvida u sve procese vođenja poslovanja i promene načina razmišljanja

PR ponedeljak 25.03. 10:01

Dva šoping mola za sedam dana

Izgradnja velikih trgovačkih objekata planira se i traje godinama i svaki od njih je poseban investicioni poduhvat. Retko se događa da kompanija gradi dva velika objekta istovremeno, a gotovo da se ne pamti da u istom trenutku otvara dva velika šoping-mola.

PR utorak 12.03. 10:40
strana 1 od 4 idi na stranu