Šta je potrebno za uspešnu karijeru u Srbiji?

Ovo je često pitanje koje postavljaju oni koji su na početku karijere ali i oni koji već uveliko na njoj rade, ali ne dostižu željeni pravac. Ko je merodavniji da ove savete daje od kompanije koja već 50 godina uspešno posluje u našoj zemlji, poznata je po tome da kontinuirano ulaže u mlade upravo u domenu razvoja njihovih poslovnih karijera i neguje vrednosti koje, prema rezultatima Infostud-ovog istraživanja, mladi prepoznaju kao najpoželjnije kod poslodavaca. Govorimo o kompaniji Coca-Cola HBC Srbija u kojoj smo od troje zaposlenih dobili odgovore koji mogu biti svojevrsna smernica za sve koji je još uvek traže, a vodi do uspešne karijere.

Podeli
Foto: Coca-Cola
Foto: Coca-Cola

Cilj nikada nije nedostižan, samo treba otkriti put do njega

Smederevčanin Dušan Štrbac je neposredno nakon studija odlučio da proširi vidike i traži nove prilike, što ga je dovelo do Coca-Cola RISE management trainee programa namenjenog diplomcima i mladima sa manje od dve godine radnog iskustva. Dušan je sada na poziciji supervizora u sektoru Ljudskih resursa, zadužen za organizacionu kulturu i pozicioniranje poslodavca. Pred njim je zadatak da potvrdi ono što je pokazalo istraživanje Infostuda, u kome je učestvovalo 10.000 ispitanika, a to je da je Coca-Cola HBC Srbija najpoželjniji poslodavac u Srbiji. Kao ključnu stvar za lični napredak vidi spremnost da se prepoznaju i prihvate potencijalne slabe tačke, na kojima treba raditi. Nekada nije lako ovo uraditi sam zbog čega savetuje da mladi ne strepe od toga da zatraže savet i preporuke. Njegov moto je: “Cilj nikada nije nedostižan, samo treba otkriti put do njega“.

Vredan rad ne može ostati neprimećen

Dušan Gavrilović je završio međunarodni menadžment na Ekonomskom fakultetu u Nišu nakon kog se u potrazi za praktičnim znanjem prijavio na Coke summership program, koji godišnje okuplja 30 talentovanih studenata i omogućava im da akademsko znanje tokom šest nedelja upotpune praksom. Gavrilović je od novembra 2016. na poziciji Field Sales Management Trainee i dokazuje da je u Srbiji moguće samostalnim radom i trudom izgraditi karijeru. “Prva i najvažnija stvar za ostvarenje uspeha je biti svestan da se stvari ne dešavaju preko noći i da diplome ne znače instant direktorsku poziciju”, kaže Dušan. Njegov savet mladim ljudima na početku karijere je da imaju realna očekivanja, da budu uporni i da sopstvenim radom pokažu koliko vrede jer to nikada ne može da ostane neprimećeno.

Budite deo kompanije koja će vam omogućiti da pomerate sopstvene granice

Jovana Tufegdžić je svoju karijeru u Coca-Cola HBC Srbija započela pre 11 godina i kontinuiranim unapređivanjem znanja i veština dostigla poziciju Menadžera za eksterne komunikacije na kojoj sada oblikuje sliku kompanije u očima stručne i opšte javnosti. Istrajnost, hrabrost za razmišljanje van standardnih okvira i razvijanje ideja koje obuhvataju širu sliku su stvari koje vidi kao najvažnije za lični napredak. Ova dinamična industrija zahteva da budete hrabri pri donošenju brzih odluka, ali i da znate da prihvatite grešku svoje pogrešne procene. Iz grešaka se, nažalost, najteže ali i najbolje uči. Vrlo je važno da izaberete kompaniju koja može da vam omogući da budete autentični i ono što zapravo jeste, da radite ono što volite, učite koliko želite i pomerate sopstvene granice. Coca-Cola HBC Srbija je idealno mesto za razvoj i na individualnom i na kolektivnom planu zbog čega smo, verujemo, ponovo najpoželjniji poslodavac u zemlji.”

PR

Plaćanje putem interneta štedi 4000 dinara godišnje!

Razvoj informacionih tehnologija odrazio se i na sferu bankarskog poslovanja posebno zbog toga što je mobilno bankarstvo postalo dostupno svim korisnicima smart telefona. Jednostavnost korišćenja i komfor koji omogućava plaćanje putem interneta, kao i stalna dostupnost ove usluge utiče na konstantni rast broja korisnika e-bankinga i m-bankinga.

PR četvrtak 20.09. 10:26 Komentara: 1

Imate li plan B za penziju?

Kada razmišljamo o penziji, uglavnom smo skloni da o tom periodu mislimo kao o nečemu što je daleko ispred nas, kada ćemo uživati u zasluženom, plaćenom odmoru.

PR sreda 29.08. 12:40 Komentara: 1
strana 1 od 3 idi na stranu