Eurobank počinje projekat "Škola kao nacrtana za vas“

Eurobank u narednu godinu ulazi nastavkom društveno odgovornog projekta „Veliko srce“ koji će biti usmeren na poboljšanje uslova u kojima uče i rade srednjoškolci u Srbiji. Projekat, pod nazivom „Škola kao nacrtana za vas“, organizovan je uz podršku Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Podeli
Foto: Eurobank
Foto: Eurobank

Eurobank je tokom proleća organizovala konkurs za predlog novog dizajna već poznate humanitarne Mastercard kreditne kartice „Veliko srce“. Od samog početka, u projekat su bili uključeni učenici svih državnih srednjih škola u Srbiji. Vizuelni identitet redizajnirane kartice kreirala je učenica Umetničke škole iz Niša, Jana Novaković, koja je kao pobednica konkursa deo svog letnjeg raspusta provela na edukativnom putovanju u Londonu.

Kao i do sada, klijenti Eurobanke koji se odluče za humanitarnu Mastercard karticu "Veliko srce" neće snositi nikakve dodatne troškove i moći će da je koriste kao bilo koju standardnu kreditnu karticu. Od svake izvršene transakcije Banka će odvajati određeni deo sredstava i, u dogovoru sa Ministarstvom, ulagati ih u opremanje i modernizaciju odabranih srednjih škola širom Srbije.

Pored opremanja kabineta za nastavu i drugih prostorija u kojima borave srednjoškolci, Eurobanka će učenicima omogućiti da znanja o bankarstvu steknu iz prve ruke, od zaposlenih u Banci kao gostujućih predavača. Učenici srednjih ekonomskih škola imaće i priliku da kroz praksu u Eurobanci steknu nova i usavrše svoja znanja.

Projekat „Veliko srce“, u proteklih osam godina je bio posvećen najmlađima. Obnovljena su igrališta u preko 45 vrtića, osnovnih škola i zdravstvenih ustanova. U tom periodu sakupljeno je oko 65 miliona dinara za srećnije detinjstvo više od 25.000 mališana.

Eurobank poziva sve svoje postojeće, ali i buduće klijente da podrže nastavak društveno odgovornog projekta „Veliko srce“, kako bi zajedno obezbedili bolje uslove za bezbrižnije odrastanje i učenje dece u Srbiji.

PR

Yandex.Taxi: "BG potrebno 3x više taksista, usluge preskupe"

Iskustvo poslovanja na 14 različitih tržišta, kao i posebno razvijena dugogodišnja saradnja sa gradskim vlastima u Moskvi pokazuje da je Srbiji potrebna radikalna promena zakonodavstva u oblasti taksi usluga. Da bi se Beograd i ostali gradovi Srbije razvijali i postali savremeni "pametni gradovi", država bi morala temeljno da izmeni zakone u oblasti taksi prevoza, pre svega u oblasti regulisanja cena i vođenja prilično rigidne politike izdavanja licenci za nove vozače. To u razgovoru za B92.net kaže Anton Petrakov, direktor za vezu sa državnim organima Yandex.Taxi.

PR ponedeljak 3.12. 10:00

Nectar od osnivanja stvorio preko milijardu € bruto dodate vrednosti

Prvih 20 godina kompanije Nectar obeleženo predstavljanjem “Analize ekonomskog uticaja Nectar Grupe u Srbiji u periodu 1998-2018”Kompanija Nectar je za dvadeset godina poslovanja generisala preko milijardu evra bruto dodate vrednosti (oko 3% BDP Srbije u 2017. godini), u sistemu vrednosti u kojem je aktivnostima kompanije podržano preko 5500 zaposlenih u Republici Srbiji – glavna je poruka sa predstavljanja nalaza “Analize ekonomskog uticaja Nectar Grupe u Srbiji u periodu 1998-2018” povodom obeležavanja 20 godina poslovanja koja je održana u prostorijama Privredne komore Srbije, a u prisustvu predstavnika države, privrede, medija i poslovnih partnera.

PR petak 23.11. 17:20

Trgovanje i zarada na ceni zlata je sada realna mogućnost

Moderan način da preko interneta trgujete cenom zlata na svetskoj berzi - Investiciono društvo KapitalRS iz Beograda, specijalno čitaocima "B92", poklanja priručnik "Kako trgovati cenom zlata online". U ovom priručniku, saznaćete kako iz udobnosti svog doma možete da trgujete cenom zlata (takozvani CFD-i).

PR utorak 20.11. 10:05
strana 1 od 5 idi na stranu