Dobit pre oporezivanja Societe Generale banke Srbija 7,27 mlrd RSD

Societe Generale banka Srbija (Sosijete ženeral) ostvarila je profit pre oporezivanja od 7,27 milijardi dinara (61,5 miliona evra) na kraju trećeg kvartala 2018. godine, što je rast od 21 odsto u odnosu na isti period prethodne godine.

Promo

Izvor: B92

Četvrtak, 22.11.2018.

10:27

Dobit pre oporezivanja Societe Generale banke Srbija 7,27 mlrd RSD
Foto: SoGe

Zaključno sa trećim kvartalom 2018. godine, ukupna aktiva banke dostigla je 301 milijardu dinara (2,5 milijardi evra), za 13,5 odsto više u odnosu na isti period prethodne godine.

Societe Generale Srbija beleži rekordne rezultate u poslovanju u poslednjih nekoliko godina. Banka je na domaćem tržištu pozicionirana na četvrtom mestu po visini aktive, trećem po obimu kredita i četvrtom po ukupnim depozitima. Zaključno sa drugim kvartalom ove godine (Q2), Societe Generale banka Srbija beleži jednu od najviših stopa rasta prihoda na domaćem bankarskom tržištu, dok je po ostvarenom dobitku na drugom mestu.

„Naši klijenti prepoznaju Societe Generale Srbija kao banku koja, osim finansijske podrške, pruža uslugu prilagođenu potrebama svakog pojedinca ili biznisa, što jeste srž naše strategije, koja podrazumeva ambiciju banke da bude najbolja banka u odnosu sa klijentima. Konstantni rast na domaćem tržištu je rezultat rasta kako kreditiranja stanovništva, koje je uvećano za 27 odsto na kraju trećeg kvartala 2018. godine u odnosu na isti period prethodne godine, tako i kreditiranja privrede, gde je zabeležen međugodišnji rast od devet odsto“, izjavila je Marija Ruseva, predsednica Izvršnog odbora Societe Generale banke Srbija.

Societe Generale je najstarija banka sa stranim kapitalom na domaćem tržištu, a u Srbiji posluje od 1977. godine, kada je otvorila predstavništvo za rad sa korporativnim klijentima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: