"Nektar" uskoro na tržištima Srednjeg i Bliskog istoka

Najveće interesovanje i zvezde nastupa na sajmu Tomatello pasirani paradajz I Life Organic 100% sokovi!

Promo

Izvor: B92

Petak, 26.10.2018.

10:15

Proizvodi srpske kompanije "Nektar" (Nectar) uskoro bi trebalo da se nađu i na tržištu Afrike, Bliskog i Srednjeg istoka, Kine i Japana, sudeći po velikom interesovanju i namerama koje iskazuju kupci i distributeri iz tih zemalja na najvećem međunarodnom sajmu prehrambene industrije SIAL 2018. koji se održava u Parizu i okuplja preko 7200 izlagača iz 109 zemalja širom sveta.

Nectar grupa u okviru koje posluju kompanije Nectar, Fructal i Heba predstavila je najveći deo portfolia na štandu Privredne komore Srbije. Kako je istakao komercijalni direktor Nectar grupe Milan Radoš veliko interesovanje kompanija je zabeležila upravo sa portfoliom organskih proizvoda pod brend Life kao i portfoliom pasiranog paradajza.

Kao lider u preradi voća i proizvodnji voćnih sokova u Jugoistočnoj Evropi, nastup na sajmu vidimo kao priliku za otvaranje novih tržišnih mogućnosti i širenje poslovanja na daleka tržišta koja će doneti još prilika za dalji rast i razvoj. Pored toga sa posebnim zadovoljstvom predstavili smo brojne inovacije poput 100% Life organic portfolia u novom inovativnom pakovanju za poneti koji sve više dobija primat u svetu. Posebna zvezda predstavljenog portfolia na sajmu je Nectar Tomatello portfolio pasiranog paradajza I soseva za koji su veliko interesovanje pokazali kupci Bliskog istoga, Saudijske Arabije, Katara I Kipra.

Radoš je ukazao da je strategija Nektara upravo izlazak na daleka tržišta, zbog čega su u toj kompaniji izuzetno zadovoljni učešćem na sajmu u Parizu jer predstavlja priliku za konkretizaciju ranije započetih pregovora i ugovaranje novih poslova.
"Utisci su pozitivni dosta kontakata je ostvareno, pre svega sa zainteresovanim kompanijama sa Bliskog i Srednjeg istoga, Saudijske Arabije, Kipra koju su pre svega zainteresovani za gotove proizvode a iskazane su namere za ugovore koji se odnose na distribuciju poluproizvoda. Kao kompanija koja već izvozi u preko 60 zamalja širom sveta očekujemo dalju konkretizaciju započetih pregovora ", istakao je Milan Radoš, komercijalni director Nectar grupe.

On je napomenuo da je kompanija "Nektar" najveći prerađivač voća i proizvođač sokova u jugoistočnoj Evropi sa preradom voća na šest lokacija u Sloveniji, Makedoniji i Srbiji.

Portfolio pasiranog paradajza za koji je iskazano veliko interesovanje kompanija proizvodi na sopstvenim plantažama domaćeg paradajza, koje su među najvećim u Srbiji I Regionu. Nectar je jedina kompanija u Srbiji koja ne uvozi paradajz pastu I koncentrat, već ima zaokružen proces proizvodnje ove povrtne vrste, od njive do trpeze.

Milan Radoš je istakao da je Nektar plasirao i portfolio organskih proizvoda, koju su u skladu sa svim trendovima vidjenim na sajmu. "Ove godine ekskluzivno smo lansirali mala porcijska pakovanja organskih proizvoda Life Organiic u Tetra Edge 250ml ambalazi za koje su posebno zainteresovani kupci nordijskih zemalja’’ istakao je Radoš.

Najveći međunarodni sajam prehrambene industrije SIAL 2018, održava se u Parizu do 25. Oktobra. Ove godine sajam je posetilo preko 160.000 posetilaca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: