Vrede 1.000 mlrd. USD: Ljubitelji iPhone-a će Apple voleti još više!

Podeli

Cena akcija kompanije Apple je od početka godine (do 27.9.2018.) porasla više od 30%, dok je rast u poslednja tri meseca iznosio oko 22%. Apple je prva kompanija na svetu čija je tržišna kapitalizacija dostigla 1000 milijardi dolara.

Za sve koji su zainteresovani da nauče kako da trguju cenom akcija Apple-a (takozvani finansijski ugovori za razliku, engl. CFD-i), KapitalRS je pripremio besplatni vodič „Trgovanje cenom akcija za početnike“.

Besplatni vodič možete da preuzmete na linku ovde.

Još od kada se prvi put pojavio na tržištu 2007. godine, najznačajniji proizvod kompanije Apple i osnova na kojoj počiva njena profitabilnost bio je i ostao popularni iPhone.

Rastuća ponuda proizvoda obuhvata iPhone modele, Apple Watch i Apple TV. Pored toga, kompanija sve veću dobit ostvaruje putem digitalnih online i drugih usluga što Apple pretvara u globalnog softverskog giganta koji sve više prihoduje od usluga koje pruža. U poslednje vreme, investiori su nagradili ovu kompaniju upravo zbog toga što se od klasične hardverske kompanije koja zavisi od jed(i)nog proizvoda, postepeno, preorijentiše u raznovrsnu uslužnu kompaniju.

Apple je nedavno predstavio nove iPhone modele što kupcima pruža tri nove opcije: iPhone XS, iPhone XS Max i iPhone XR. Isporuke modela iPhoneXS i XS Max su počele 21. septembra, dok će iPhone XR biti dostupan u predprodaji od 19. oktobra, a isporuke će početi 26. oktobra.

Čuveni tehnološki gigant svetu je takođe predstavio i novu seriju pametnih ručnih satova. Nova verzija je unapređena radi lakše upotrebe. Ovi satovi imaju nove, revolucionarne funkcije merenja zdravstvenog stanja (EKG). Četvrta serija pametnih ručnih satova u sebi ima žiroskop uz pomoć koga detektuje opasne padove.

Nove rezultate kvartalnog poslovanja Apple će objaviti 11. novembra 2018. U prethodnom kvartalu, prodaja je dostigla 41,3 miliona iPhone uređaja, što je za pola miliona ispod tržišnih očekivanja, ali je prosečna prodajna cena svih prodatih iPhone modela nadvisila tržišna očekivanja za 30 dolara, popevši se na 724 dolara, kako prenosi Bloomberg.

Besplatni vodič “Trgovanje cenom akcija za početnike” možete da preuzmete na linku ovde. Kompanija je takođe prijavila prihod od 53,3 milijardi dolara, a očekivana zarada u ovom kvartalu se kreće od 60 do 62 milijarde dolara, uključujući i ranu prodaju novih modela, prema analitičarima koje je anketirao Bloomberg.

Ovaj tekst je pripremljen i odobren od strane investicionog savetnika, Aleksandra Zavišića, zaposlenog u Kapital RS Inc. a.d. Beograd, Severni bulevar 6, investicionog društva pod nadzorom Komisije za hartije od vrednosti Republike Srbije, broj dozvole: 5/0-02-672/18-16.

PR

Kriptovalute su tik pred eksplozijom

Tekuća godina, za razliku od kraja prethodne, zabeležila je ekstreman pad na tržištima kriptovaluta. Padovi i do 99 odsto uzrokovali su strah i razočaranje.

PR utorak 30.10. 16:06

9 razloga zašto da štedite

Prasići ne čuvaju ništa pa ipak je kasica prasica postala sinonim za štednju. No, to je priča za neko drugo vreme, ali je pravo za pitanje - kada ćete vi početi da štedite?

U ova turbulentna vremena, trebalo da imate oslonac koji vetar krize nećete oduvati. Naravno, nasledstvo i dobro plaćen posao mogu da vas dovedu u rang najbogatijih, ali i štednja može da vam približi sliku milionera koji vozi Rosl Rojs i živi u palati s brojnom poslugom...Šalu na stranu, vrlo je jednostavno – štednja vam omogućava sigurnost u životu.

PR petak 26.10. 10:00

Coca-Cola imenovala nove predsednike za regione EMEA i CIE

Kompanija Coca-Cola objavila je da je Nikos Kumetis (Nikos Koumettis) imenovan za predsednika grupacije za Evropu, Bliski istok i Afriku (EMEA). On dolazi na mesto Brajana Smita (Brian Smith), koji je izabran za predsednika i generalnog direktora operacija. EMEA je najveća i najraznovrsnija grupacija u okviru kompanije, sa 6 poslovnih jedinica, 120 zemalja i jednom trećinom svetske populacije: 2,4 milijarde ljudi.

PR četvrtak 25.10. 16:00

AIK Banka je već 40 godina okrenuta štedišama

AIK Banka je za svoje postojeće i nove štediše pripremila set štednih proizvoda sa ciljem da im omogući i pravim savetima pomogne da izaberu proizvod štednje koji njima najviše odgovara, uz garantovanu raspoloživost celokupnog uloga u svakom trenutku.

PR utorak 23.10. 10:00
strana 1 od 4 idi na stranu