SBB najavljuje prve GIGA gradove

Kao lider u distribuciji digitalnih servisa u Jugoistočnoj Evropi, United Group i dalje predvodi digitalnu transformaciju regiona gradeći najveću mrežu nove generacije – GIGA mrežu.

Promo

Izvor: B92

Sreda, 10.10.2018.

10:05

SBB najavljuje prve GIGA gradove
Foto: SBB

SBB danas već može da podrži brzine interneta do 1Gbps, kroz postojeće kablove, do domova i biznisa svojih korisnika i nastavlja da unapređuje svoju HFC – hybrid fiber coax mrežu. Daljim razvojem Docsis 3.1 tehnologije na postojećoj mreži, SBB će imati mogućnost pružanja brzina interneta do čak 10Gbps.

Realizujući najavljeni petogodišnji plan investiranja od 293 miliona evra, SBB najavljuje i prve GIGA gradove u Srbiji – Novi Sad i Suboticu. Ovi gradovi će od 18. oktobra ponuditi prve pakete od 1Gbps. U toku 2019. godine i Beograd i Kragujevac će postati GIGA gradovi, čime će u preko 700.000 domaćinstava u Srbiji biti dostupna Gbps brzina interneta. Ovim će SBB imati najveću gigabitnu mrežu u Srbiji.

Ulaganja SBB-a i United Grupe od samog početka su bila usmerena na stvaranje mreže budućnosti. Zato sada poseduju najveću regionalnu mrežu nove generacije, koja je spremna da podrži sve buduće potrebe korisnika, kako u njihovim privatnim domovima tako i sve potrebe njihovih biznisa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: