Šta je potrebno za uspešnu karijeru u Srbiji?

Ovo je često pitanje koje postavljaju oni koji su na početku karijere ali i oni koji već uveliko na njoj rade, ali ne dostižu željeni pravac. Ko je merodavniji da ove savete daje od kompanije koja već 50 godina uspešno posluje u našoj zemlji, poznata je po tome da kontinuirano ulaže u mlade upravo u domenu razvoja njihovih poslovnih karijera i neguje vrednosti koje, prema rezultatima Infostud-ovog istraživanja, mladi prepoznaju kao najpoželjnije kod poslodavaca. Govorimo o kompaniji Coca-Cola HBC Srbija u kojoj smo od troje zaposlenih dobili odgovore koji mogu biti svojevrsna smernica za sve koji je još uvek traže, a vodi do uspešne karijere.

Promo

Izvor: B92

Utorak, 03.07.2018.

09:00

Šta je potrebno za uspešnu karijeru u Srbiji?
Foto: Coca-Cola

Cilj nikada nije nedostižan, samo treba otkriti put do njega

Smederevčanin Dušan Štrbac je neposredno nakon studija odlučio da proširi vidike i traži nove prilike, što ga je dovelo do Coca-Cola RISE management trainee programa namenjenog diplomcima i mladima sa manje od dve godine radnog iskustva. Dušan je sada na poziciji supervizora u sektoru Ljudskih resursa, zadužen za organizacionu kulturu i pozicioniranje poslodavca. Pred njim je zadatak da potvrdi ono što je pokazalo istraživanje Infostuda, u kome je učestvovalo 10.000 ispitanika, a to je da je Coca-Cola HBC Srbija najpoželjniji poslodavac u Srbiji. Kao ključnu stvar za lični napredak vidi spremnost da se prepoznaju i prihvate potencijalne slabe tačke, na kojima treba raditi. Nekada nije lako ovo uraditi sam zbog čega savetuje da mladi ne strepe od toga da zatraže savet i preporuke. Njegov moto je: “Cilj nikada nije nedostižan, samo treba otkriti put do njega“.

Vredan rad ne može ostati neprimećen

Dušan Gavrilović je završio međunarodni menadžment na Ekonomskom fakultetu u Nišu nakon kog se u potrazi za praktičnim znanjem prijavio na Coke summership program, koji godišnje okuplja 30 talentovanih studenata i omogućava im da akademsko znanje tokom šest nedelja upotpune praksom. Gavrilović je od novembra 2016. na poziciji Field Sales Management Trainee i dokazuje da je u Srbiji moguće samostalnim radom i trudom izgraditi karijeru. “Prva i najvažnija stvar za ostvarenje uspeha je biti svestan da se stvari ne dešavaju preko noći i da diplome ne znače instant direktorsku poziciju”, kaže Dušan. Njegov savet mladim ljudima na početku karijere je da imaju realna očekivanja, da budu uporni i da sopstvenim radom pokažu koliko vrede jer to nikada ne može da ostane neprimećeno.

Budite deo kompanije koja će vam omogućiti da pomerate sopstvene granice

Jovana Tufegdžić je svoju karijeru u Coca-Cola HBC Srbija započela pre 11 godina i kontinuiranim unapređivanjem znanja i veština dostigla poziciju Menadžera za eksterne komunikacije na kojoj sada oblikuje sliku kompanije u očima stručne i opšte javnosti. Istrajnost, hrabrost za razmišljanje van standardnih okvira i razvijanje ideja koje obuhvataju širu sliku su stvari koje vidi kao najvažnije za lični napredak. Ova dinamična industrija zahteva da budete hrabri pri donošenju brzih odluka, ali i da znate da prihvatite grešku svoje pogrešne procene. Iz grešaka se, nažalost, najteže ali i najbolje uči. Vrlo je važno da izaberete kompaniju koja može da vam omogući da budete autentični i ono što zapravo jeste, da radite ono što volite, učite koliko želite i pomerate sopstvene granice. Coca-Cola HBC Srbija je idealno mesto za razvoj i na individualnom i na kolektivnom planu zbog čega smo, verujemo, ponovo najpoželjniji poslodavac u zemlji.”

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: