Recikliramo staro, dobijemo novo

Edukativne radionice u pet osnovnih škola u Beogradu

Promo

Izvor: B92

Sreda, 15.11.2017.

15:17

Recikliramo staro, dobijemo novo

Šta je to reciklaža, šta da radimo sa plastičnim flašama i šta sve možemo da recikliramo – samo su neka od pitanja na koje će odgovore dobiti đaci pet osnovnih škola u Beogradu kroz edukativne radionice do kraja novembra.

Deca Osnovnih škola “Ivan Goran Kovačić”, “Desanka Maksimović”, “Stevan Dukić”, “Vlada Aksentijević” i “Borislav Pekić”, zahvaljujući saradnji Sekopaka i kompanije Delez Srbija, imaće organizovan reciklažni dan u okviru kojeg će naučiti kako se od starog pravi novo i kako se od otpada prave novi korisni proizvodi.
“Kompanija Sekopak će ove godine predati na reciklažu više od 75.000 tona ambalažnog otpada i ići ka ispunjenju cilja za 2017. godinu od 50 odsto. Da bi se postigao cilj od 60 odsto za 2019. godinu ključno je uključivanje građana u sistem primarne selekcije ambalažnog otpada. Sekopak kroz brojne akcije pokušava da podigne ekološku svest građana i polazi od mališana koji su najbolji primer kako se treba ponašati prema životnoj sredini”, istakla je Violeta Belanović Kokir, generalna direktorka Sekopaka.

Za decu će na radionicama biti organizovana predstava “Prljavo ili čisto, nije isto”, gledanje filma “Maksimova ekološkas avantura”, a mađioničar će im pokazati kako ambalaža može da bude i pravi rekvizit za izvođenje trikova.
“Da bismo živeli u zdravijem i čistijem okruženju, svako od nas treba da da doprinos zaštiti životne sredine. Zahvaljujući timu ljudi koji svakodnevno vodi brigu o uticaju naše kompanije i proizvoda na sredinu, proces reciklaže otpada se svakodnevno odvija u našim radnjama, pa smo želeli da jedan takav reciklažni dan približimo i našim najmlađim potrošačima. U saradnji sa Sekopakom realizujemo edukativne radionice gde želimo da pokažemo deci zašto je važno reciklirati i da ih motivišemo na eko aktivizam”, kaže Bojana Perić, menadžera za zaštitu životne sredine Delez Srbija.

Po završetku reciklažnog dana i edukativnih radionica mališani će imati priliku da odmah pokažu ono što su naučili kroz igru memorije sa pojmovima za pogađanje na temu reciklaže.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: