Rekordna uskršnja donacija Banci hrane

Prikupljeno 15 tona namirnica za najsiromašnije

Prvi put otkako postoji u Srbiji, Banka hrane je u samo jednom danu primila rekordnu donaciju od 15 tona osnovnih životnih namirnica. Veliku uskršnju humanitarnu akciju „Pomažemo zajedno“ organizovala je Delez Srbija (Maxi, Tempo i Shop&Go) zajedno sa kompanijama: Štark Atlantic Grupe, Coca-Cola HBC Srbija, Delta holding (Yuhor, Danubius, Fun&Fit, voćnjak Podunavlje Čelarevo), Victoria Group, MK Group (sa kompanijama članicama Sunoko i Carnex), Imlek, Somboled, Unisol Grupe (Polimark), Moć prirode, Podravka i Nestle koje su zajedno prikupile preko 7 tona hrane. U akciji su učestvovali i potrošači koji su takodje donirali nešto više od 7 tona hrane u 108 radnji Maxi, Tempo i Shop&Go.

Promo

Izvor: B92

Četvrtak, 13.04.2017.

13:00

Rekordna uskršnja donacija Banci hrane
Foto: Delez Srbija

U okviru najveće donacije koju je Banka hrane do sada dobila, nalaze se osnovne životne namirnice, kao i svi ostali proizvodi neophodni za svakodnevno normalno funkcionisanje korisnika ove organizacije.

„Ovo je rekordna jednokratna donacija Banci hrane Beograd. Zahvalni smo svim kompanijama koje su učestvovale u ovoj akciji, kao i građanima. Sa kompanijom Delez Srbija imamo višegodišnju saradnju, a povezivanje i sa njihovim dobavljačima pokazuje da u Srbiji ima onih koji i dalje prepoznaju značaj i potencijal jednog ovako humanog projekta i daju svoj doprinos“, rekla je Radmila Ivetić, predsednica Banke hrane.
Foto: Delez Srbija
Humanitarna akcija „Pomažemo zajedno“ organizovana je u Distributivnom centru kompanije Delez u Staroj Pazovi gdje je i svečano uručena ova velika donacija.

„Jedan od strateških ciljeva naše kompanije je pozitivan uticaj na društvo u kome poslujemo. Naši zaposleni i naši kupci su konstantno uključeni u humanitarne akcije koje tradicionalno već 9 godina radimo sa Bankom hrane. Veoma mi je drago da smo danas uključili i neke od naših najvećih dobavljača. Zahvalan sam im na tome što smo zajedno udružili snage, pokazali solidarnost na delu i doprineli da pomoć stigne do onih kojima je neophodna.“, izjavio je Kventin Roje, generalni direktor kompanije Delez Srbija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: