PR

Urbane zelene oaze u centru prestonice

U nekim gradovima je odavno standard, u drugima je pravi bum – obojiti urbane zone u zeleno.

I to nije samo metafora, jer oni koji žive u takvim sredinama i načinom života koji karakterišu brzina, gužva, gradska vreva... žele da budu okruženi zelenilom i tišinom prirode, da osete balans, spokoj i mir kojima svi težimo. Zato je važno napraviti dobar izbor kada je u pitanju mesto gde ćemo se buditi i završavati dan.

biz: pr ponedeljak 19.03. 10:05 Komentara: 0

Recept za uspeh: Spoj nauke, biznisa i programiranja

Nema posla u kome se ne sanja o čarobnoj formuli za uspeh. Magični sastojci traže se na raznim stranama, ali oni najčešće žive na dohvat ruke. Zato je veća „čarolija” - pronaći ih, razumeti, povezati i pametno iskoristiti. A ta „čarolija” danas ima i svoje ime.
„Nauka o podacima (Data Science) je zapravo primena nauke u biznisu i programiranju - pokušaj da naučimo što više možemo iz podataka koje prikupimo”, objašnjava Darko Marjanović, CEO Things Solvera. „Mi pokušavamo da učimo iz podataka, ali se tu ne zaustavljamo. To znanje koristimo da stvari predvidimo, a onda, na osnovu toga, poboljšamo načine na koji radimo, postanemo efikasniji”.

biz: pr ponedeljak 5.03. 10:19 Komentara: 1

Stiže nam nova sezona putovanja. Možemo li da putujemo više?

Kažu da pravi putnici vole taj poseban osećaj dolaska u novi, nepoznati hotel. Vole tu pozitivnu neizvesnost kada znaju da će dobiti kvalitetan smeštaj, ali ga još nisu videli, nisu osetili onaj poseban miris svoje hotelske sobe, pitaju se kakav je osećaj uskočiti u savršeno namešten krevet i šta će im lepo pripremiti za doručak. Da li Vam je poznat ovaj osećaj, ili ste među onima koji na ovo pitanje odgovaraju sa “ne, ja živim u siromašnoj Srbiji”?

biz: pr ponedeljak 26.02. 10:00 Komentara: 11

Radovan Milojević – EY Preduzetnik godine u Srbiji

Radovan Milojević, vlasnik kompanije Stublina, proglašen je EY Preduzetnikom godineTM 2017. Ovo priznanje međunarodna revizorsko - konsultantska kompanija EY (Ernst&Young) dodeljuje šestu godinu za redom u Republici Srbiji, a pobedniku su nagradu uručili predsednik ovogodišnjeg nezavisnog žirija, Darko Budeč i Ivan Rakić, rukovodeći partner kompanije EY za Srbiju, Crnu Goru i Bosnu i Hercegovinu.

biz: pr petak 23.02. 09:20 Komentara: 0

Ivan Bjelajac, direktor GoDaddy: Šta mi je doneo EMBA

U Srbiji ima više finansija nego što ima ideja i firmi koje mogu da upotrebe te finansije. Veći je problem investitorima da nađu u šta da ulože, nego što ovde ne može da se dođe do kapitala, rekao je jednom prilikom Ivan Bjelajac, operativni direktor kompanije GoDaddy Belgrade.

Kako kaže, danas, jedan poslovni lider pre svega mora da ima širu sliku biznisa kojim se firma bavi, da poseduje svest o tome kako njegove odluke doprinose firmi da zaradi novac, i kako da svoje kolege postavi u najbolji položaj za doprinošenje ciljevima firme.

biz: pr četvrtak 22.02. 10:00 Komentara: 0

Audi preduhitrio konkurenciju - sajamska ponuda pre sajma

Kako zvanično saznajemo, Audi brend je spremio jedinstvenu ponudu koja po mnogo čemu liči na sajamsku, a odnosi se na ukupno 40 automobila koji će potencijalnim kupcima biti dostupni odmah. Zapravo, radi se o Audi limuzinama A3, A4 i A6, kao i neverovatnim popustima koji će ići do čak 20.000 eura na regularnu cenu novih vozila.

biz: pr sreda 21.02. 10:30 Komentara: 5
strana 1 od 28 idi na stranu