Biz - B92.net

Mts startap ubrzanje - šansa za one koji tek razvijaju poslovnu ideju

Kompanija Telekom Srbija pokrenula je novi, treći ciklus programa "Mts startap ubrzanje" namenjen preduzetnicima koji tek razvijaju svoju poslovnu ideju.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Telekom Srbija
Foto: Telekom Srbija

U ovom programu će tehnološkim preduzetnicima, polaznicima Startap akademije, biti obezbeđena podrška za razvoj njihove inovativne ideje i novčani podsticaj u iznosu od 20.000 evra.

Telekom Srbija je ovaj program razvio u saradnji sa udruženjem Startit, organizatorom Startap akademije, koja se smatra jednom od najboljih edukativnih platformi za tehnološke preduzetnike u regionu, navodi se u saopštenju Telekoma Srbija.

Kompanije koje su prve lekcije o preduzetništvu stekle u Startap akademiji prihodovale su do danas više od 20 miliona evra i uzele su više od pet miliona investicija.

Deset preduzetničkih timova, polaznika Akademije, učestvuje u programu "Mts startap ubrzanje" koji, pored novčanog podsticaja od 20.000 evra, predviđa i dodatnu mentorsku podršku i besplatne servise za razvoj digitalnih proizvoda - mts optički pristup internetu i cloud server.

Ovaj program deo je šire inicijative Telekoma Srbija pod nazivom "Pokrećemo pokretače", kojom kompanija nastoji da osnaži pojedince i institucije da u svom okruženju pokreću pozitivne promene, pre svega u oblastima obrazovanja i preduzetništva.

Novčani podsticaj se dodeljuje za najviše tri tima na osnovu odluke petočlanog žirija koji čine predstavnici Telekoma Srbija i udruženja Startit, kao i troje uspešnih preduzetnika.

Predavači na Startap akademiji će tokom intenzivnog, tromesečnog edukativnog programa, polaznicima pomagati da u što kraćem roku validiraju poslovnu ideju, pribave prve korisnike i pronađu optimalan poslovni model radi obezbeđivanja stabilnih prihoda.

Polaznici će, kako je saopšteno, i ove godine razvijati zanimljive poslovne ideje, od onlajn kurseva za učenje engleskog jezika i sajta za lakše savladavanje školskog gradiva i gejmifikacije procesa učenja, preko platformi za prodaju i proveru digitalnog sadržaja, do rešenja koje pomaže blokčejn programerima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.