Firmama potreban više nego ikada pre, ali nije svaki internet isti

Pandemija je u Srbiji, kao i u celom svetu, drastično ubrzala trend masovnog prelaska na korišćenje interneta i najnovijih tehnoloških rešenja u poslovanju.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 11.10.2021.

14:17

Firmama potreban više nego ikada pre, ali nije svaki internet isti
Foto: Shutterstock/Red ivory

U mnogim firmama zaposleni rade od kuće, stalno ili delimično, a prema nekim istraživanjima, ne očekuje se njihov potpuni povratak u kancelarije čak ni kada pošast zvana korona najzad prođe.

Mnogim biznisima to i odgovara jer su neki troškovi smanjeni, a efikasnost, kod onih koji su se dobro organizovali, čak i povećana. Ostali se trude da se snađu što bolje mogu u ovim okolnostima.

To naravno od kompanija iziskuje dodatna ulaganja u internetske veze koje omogućavaju gotovo sve što se radi – sastanke, prenos informacija, kontaktiranje kolega i klijenata, naručivanje robe, plaćanje i još mnogo toga.

Osim toga, bezbednost poslovnih komunikacija putem interneta dobija mnogo na značaju, jer su sada firme izloženije zloćudnom softveru i hakerima, budući da im je skoro kompletno poslovanje onlajn.

Zbog toga je osim ulaganja neophodno i dodatno proučiti mogućnosti ponuđenih veza od strane provajdera.

Novi programi, aplikacije i sistem u kome funkcioniše savremeni svet biznisa traže veću brzinu interneta, jednom rečju, jači protok informacija. Ako često koristite poslovne aplikacije u “klaudu” ili imate Zoom ili Teams sastanke, sigurno tražite stabilnu i pouzdanu internet konekciju za svoju firmu.

Optička mreža stoga predstavlja pravi odgovor na sve veće zahteve za prenosom podataka u svetu u kome digitalne tehnologije postaju osnov razvoja privrede. Prelazak na optički internet je trend među poslovnim subjektima upravo iz tih razloga, međutim, i među njima ima onih sa različitim potrebama i mogućnostima.

Kako odabrati

Foto: mts
Savremeno poslovanje ne trpi blokade i zastoje, zato je za zahtevnije korisnike ključno da koriste najbolje rešenje koje postoji na tržištu.

Zato je FiberPro namenjen za veoma velike i zahtevne korisnike kojima je važno da budu direktno povezani optičkim vlaknima sa centralnom infrastrukturom provajdera. Zbog svega toga mts je, pod parolom „Nije svaki Internet isti“, osmislio FiberPro pakete.

Koliko god brzina od jednog gigabita u sekundi delovala impresivno, nekome je potrebno i više, a optika to „više“ može da obezbedi, uz odgovarajuću opremu kod korisnika i kod provajdera. Razlog za to može biti bezbednost, ali i performanse, pa mts ima u ponudi i uslugu kod koje se par optičkih vlakana distribuira direktno do korisnika te nema deljenja interneta sa drugima, bez velikih ulaganja i uz visoke performanse internet konekcije. Naime, uređaji koji podržavaju velike brzine su skupi, pa je korisnicima omogućeno iznajmljivanje i održavanje opreme.

FiberPro svakako nije „konfekcijska“ usluga, već se ponuda prilagođava konkretnom korisniku – pregovara se o načinu i rokovima realizacije, dodatnim servisima, SLA ugovoru i, naravno, ceni. Ukoliko je vašoj firmi potreban FiberPro, predlažemo da se obratite mts‑u, zakažete sastanak i krenete u proceduru.

Sve u svemu, kao firma imate optičko vlakno direktno od mts‑a do vaše zgrade, simetrični link velike brzine i još stroži SLA.

Uz CE Firewall i zaštitu od DDoS napada, korisnici su u potpunosti zaštićeni od napada sa internet mreže, što garantuje bezbednost poslovnih podataka i procesa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

19 h

Podeli: