"Telekom zabeležio rekordan rast prihoda"

Generalni direktor Telekoma Srbija Vladimir Lučić komentarisao je poslovne rezultate kompanije u prvoj polovini 2021. godine.

Srbija

Izvor: Tanjug

Subota, 04.09.2021.

09:40

Foto: Shutterstock/Zarko Prusac

"Značajno povećanje prihoda i profitabilnosti uz smanjenje zaduženosti i lidersku poziciju u svim kategorijama pokazuju da naša kompanija ima kapaciteta za dalje širenje u regionu", kazao je on u intervjuu za današnje "Večernje novosti".

Lučić je rekao da je Telekom zabeležio rekordan rast prihoda od devet posto u odnosu na 2020. što je rast od preko četiri milijarde dinara.

Istakao je da je profit pre oporezivanja kompanije porastao je za 20 posto, a profit je više od četiri puta veći nego lane.

Kako je naveo i pored značajnih investicija obaveze Telekoma prema bankama za prvih pola meseci smanjene su za preko osam milijardi dinara.

Telekom Srbije prema RATEL u prvu polovinu godine završio i kao prvi operater u fiksnoj i mobilnoj telefoniji, kao i po broju internet i tv pretplatnika, naveo je on.

"I dalje imamo prirodan rast u broju korisnika mobilne, interneta i TV što pokazuje da će naše tržišno učešće i dalje rasti", rekao je Lučić.

Naveo je da je jedan od ciljeva dalje širenje u regionu, i da je Severna Makedonija perspektivno tržište gde Telekom biti bitan telekomunikacioni igrač.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

22 h

Podeli: