Jednostavnije i bezbednije: Znate li šta je to eSIM?

Novina koja će mnogima olakšati život - nema više otvaranja telefona i ubacivanja SIM kartice.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 15.10.2020.

14:46

Jednostavnije i bezbednije: Znate li šta je to eSIM?
Foto: mts

Mnogi tvrde da je eSIM velika stvar, koja će istinski promeniti mobilnu telefoniju. Funkcioniše kao klasična plastična SIM kartica, samo nema fizičke kartice. Umesto klasične SIM kartice u uređaju se nalazi čip.

Mnogi tvrde da je eSIM velika stvar, koja će istinski promeniti mobilnu telefoniju. Funkcioniše kao klasična plastična SIM kartica, samo nema fizičke kartice. Umesto klasične SIM kartice u uređaju se nalazi čip.

Od eSIM-a se očekuje da će rešiti niz različitih telekomunikacionih problema, npr, nekim telefonima će omogućiti da prvi put korisnicima ponude Dual SIM ili podršku za više SIM kartica odjednom, iako to nisu u mogućnosti da ponude fizičkim putem, jer nemaju ugrađena ležišta za više SIM kartica.

Šta je zapravo eSIM?

U stvari, eSIM je digitalna SIM kartica koja je integrisana u vaš uređaj.

Ako imate telefon koji ima eSIM ne morate više da koristite fizičku SIM karticu – sada na svoj telefon možete preuzeti eSIM korisnički profil i zadržati sve dosadašnje mogućnosti svog tarifnog profila.

eSIM je omogućio proizvođačima telefonima da ponude Dual SIM, pa čak i podršku za više SIM brojeva u jednom telefonu i u slučaju da nemaju ugrađena kućišta za više SIM kartica.

Ista eSIM kartica ne može istovremeno biti aktivna na dva uređaja: ona se mora obrisati sa jednog i instalirati na drugi.

eSIM mogu da koriste svi poslovni korisnici postpejd tarifa mts-a.

Proverite da li je vaš uređaj podržava

U ovom trenutku, eSIM se može aktivirati samo na pojedinim modelima telefona. Morate proveriti da li se na vašem telefonu može aktivirati eSIM usluga.

Zahtev za eSIM možete da podnesete u mts Biznis centrima i kornerima, ili se možete prijaviti online.

Nakon registracije zahteva u sistemu, na imejl adresu koju izaberete prilikom podnošenja zahteva, biće vam dostavljeni uputstvo i parametri za instalaciju eSIM profila.

Potrebno je da imejl adresu pažljivo izaberete jer će na nju biti upućen dokument sa uputstvom i parametrima za podešavanje usluge. Važno je sačuvati ovaj dokument, ukoliko budete imali potrebu da ponovo iskoristite QR kod i svoj profil prenesete na drugi uređaj.

Instalacija

eSIM se instalira skeniranjem QR koda ili ručnim unošenjem aktivacionog koda kroz podešavanja na samom uređaju. eSIM sa odgovarajućim tarifnim profilom preuzećete na uređaj kada potvrdite saglasnost da se podaci o vašem profilu preuzmu na telefon. Preporučuje se da prilikom instalacije ili brisanja profila budete povezani na internet.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: