Telekom postavio pametnu klupu u Leskovcu

Leskovac -- Kompanija Telekom Srbija postavila je „pametnu“ klupu u Leskovcu koju će građani moći da koriste za punjenje svojih mobilnih uređaja.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Telekom Srbija
Foto: Telekom Srbija

Istovremeno će moći da pristupaju brzom mts bežičnom internetu dok se njihov uređaj puni putem solarne energije, navedeno je u saopštenju te kompanije.

Pored mesta za predah, besplatnog interneta i solarnog punjača, Leskovčani će zahvaljujući „pametnoj“ klupi imati i dostupne informacije o kvalitetu vazduha, nivou buke u okruženju, kao i o temperaturi i vazdušnom pritisku.

Klupa predstavlja poklon Centru za stručno usavršavanje u obrazovanju povodom Dana nauke i nalazi se u dvorištu Centra, u okviru njihovog Parka nauke, tako da će polaznici ubuduće imati i praktično sredstvo za izvođenje radionica u oblastima obnovljivih izvora energije i zaštite životne sredine.

Ovaj višenamenski, moderni, urbani mobilijar osmislio je i razvio tim mladih stručnjaka kompanije Strawberry energy. Razvijana u našoj zemlji, njihova rešenja u okviru koncepta „pametnih gradova“ osvajaju brojne međunarodne nagrade za inovativnost u oblasti obnovljivih izvora energije, a danas su prisutna u gradovima širom sveta, navedeno je u saopštenju Telekoma.

Nakon Novog Sada, kome je Telekom Srbija poklonio „ametnu klupu“ povodom proglašenja za omladinsku, a potom i evropsku prestonicu kulture, i postavljanje klupe u Leskovcu realizovano je u okviru kompanijskog programa „Pokrećemo pokretače“. Taj program usmeren je ka osnaživanju i motivisanju mladih ljudi da u svom okruženju pokreću inovativne i pozitivne promene. Upravo su mladi stručnjaci iz kompanije Strawberry energy prepoznati kao pravi pokretači sa kojima Telekom Srbija sarađuje još od 2011. godine, kada su kao perspektivni startap počeli da razvijaju pametna rešenja za urbane sredine koristeći savremene tehnologije, saopšteno je.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 17 idi na stranu