Stabilnost i brzina optičkog interneta ključni za uspešan biznis

Brzina i stabilnost interneta su u današnje vreme od presudne važnosti kod malih i srednjih kompanija i preduzetnika (MSP).

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 27.05.2020.

12:41

Stabilnost i brzina optičkog interneta ključni za uspešan biznis
Foto: mts

Naime, posao, odnosno profit, zavisi od komunikacije. Novi programi, aplikacije i sistem u kome funkcioniše savremeni svet biznisa traže veću brzinu interneta, jednom rečju, jači protok informacija.

Moderan biznis oslanja se na pristup internetu kako bi podržao svoje poslovanje. Ako preduzeće koristi aplikacije zasnovane na tehnologiji informatičkog oblaka, onlajn CRM rešenja ili se povezuje sa više kancelarija, potrebna je usluga optičkog interneta.

Sigurno znate da je optička mreža tehnologija budućnosti. A da li se još uvek pitate zašto je to tako?

Ako se kao početak digitalne revolucije označi trenutak kada su mikročipovi i internet ušli u širu upotrebu, nova faza nastupila je optičkim prenosom podataka korišćenjem lasera. Kakav je potencijal ovog medijuma, govori i podatak da jedno optičko vlakno ima raspoloživi opseg od 25.000 GHz, što je gotovo 1.000 puta više od ukupno raspoloživog radio‑spektra na čitavoj planeti.

Pored toga što donosi neverovatne brzine jer signal putuje brzinom svetlosti putem ultratankih staklenih vlakana, optički kabl je potpuno otporan na spoljašnje faktore, što znači da je vaša internet veza uvek stabilna i bez prekida u vezi tokom video poziva ili striminga, što je od vitalnog značaja za uspešno poslovanje pomoću internet tehnologija.

Optička mreža zato predstavlja pravi odgovor na sve veće zahteve za prenosom podataka u svetu u kome digitalne tehnologije postaju značajan deo svakodnevnog života i osnov razvoja privrede i društva u celini. Svest o značaju digitalne transformacije našeg društva u Telekomu Srbija pretočena je u poslovnu ideju najvećeg infrastrukturnog prilagođavanja same kompanije.

Nova brzina

Foto: mts
Novina u ponudi mts-a za poslovne korisnike je nova internet brzina 1000/200 Mb/s i povećane brzine downolada i uploada u FiberBiz paketima.

Sa FiberBizom možete da se fokusirate na svoj biznis i zaboravite na prekide interneta, odnosno da preuzimate fajlove 100 puta brže nego ranije, uživate u paketima sa najvećim brzinama uploada u Srbiji ili za samo par sekundi pošaljete fotografiju, preuzmete video ili uradite bekap svojih podataka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: