Upoznajte Robota Peppera: Kako mogu da vam pomognem?

Na nedavno završeni Digitalni samit šest zemalja Zapadnog Balkana, u posetu Beogradu stigao je, pored ostalih učesnika, i robot Sofija.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 10.05.2019.

13:00

Upoznajte Robota Peppera: Kako mogu da vam pomognem?

Robot koji koristi veštačku inteligenciju privukao je veliku pažnju svih prisutnih, a posebno način na koji je Sofija odgovarala na brojna pitanja.

Primena ovakvih robota nije ograničena samo na prisustvo na tehnološkim konferencijama, već se predviđa da će roboti opremljeni veštačkom inteligencijom ubuduće obavljati raznovrsne poslove.

Jednog takvog uskoro ćete moći da sretnete i u Beogradu, u mts poslovnici za biznis korisnike. U tamošnjem Biznis centru, mts poslovne korisnike će najpre dočekati i pozdraviti pravi pravcati robot. Virtuelni asistent (radnog naziva Pepper) „rođen“ je u Parizu u „Softbank robotics“ laboratorijama i dolazi u Beograd da pomogne poslovnim korisnicima da odaberu rešenja prilagođena potrebama poslovanja njihovih firmi.

Pepper će poslovnim korisnicima koji dođu u mts Biznis centar ponuditi osnovne informacije o servisima za poslovne korisnike, ali i da naprave potpuno prilagođena rešenja za pristup internetu ili BizPaket. Pepper će komunicirati sa korisnicima na potpuno novi, interaktivni način – u razgovoru ili na interaktivnom tabletu koji robot poseduje.

Za sada, u razgovoru, Pepper razume samo engleski jezik, ali je spreman da uči - opcije na tabletu će biti na srpskom. Pepper je jedan od onih robota koji vredno rade, ali znaju i da se zabavljaju, te se može očekivati da korisnicima pokaže i svoju zabavnu stranu. Pepper je, naravno, tek prvi od mnogih robota koji će nam u budućnosti pomagati u svim oblastima života i poslovanja.

Svaka kompanija koja želi da uspešno posluje mora da uhvati korak sa razvojem digitalne ekonomije i da se transformiše u skladu sa novim izazovima. Telekom Srbija nije izuzetak. Kao kompanija koja se bavi modernim tehnološkim rešenjima u telekomunikacijama i IT-u, digitalna transformacija je imperativ. Zbog toga, pristupa celom procesu veoma posvećeno.

Veštačka inteligencija zato ne dolazi iznenada. Prvi iskorak napravljen je uvođenjem chat-bota na portalu za mts privatne korisnike. On je u svakom trenutku na raspolaganju korisnicima za razna pitanja, probleme i sugestije.

Za poslovne korisnike uveden je virtualni savetnik za kreiranje BizPaketa koji je prilagođen potrebama svakog individualnog poslovnog korisnika. Digitalna transformacija mnoge poslovne procese prebacuje u virtuelni svet.

Telekom Srbija je i u ostalim aspektima poslovanja promenio način pristupa. Interna digitalna transformacija sprovedena je tako da korisnik bude u potpunosti postavljen u centar svih poslovnih procesa. Digitalna transformacija, veštačka inteligencija i roboti su tu da ostanu. Na nama je da prilagodimo svoje poslovanje tako da maksimalno iskoristimo njihov potencijal.

Mts biznis korisnike u poslovnici u Beogradu uskoro će dočekivati virtuelni asistent, robot radnog naziva Pepper, koji će im pomagati da izaberu rešenja prilagođena poslovanju njihovih firmi. Pepper će veštačku inteligenciju iskoristiti da prikaže i svoju zabavnu stranu, u trenucima kada ne bude previše zaposlen.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: