Regionalni app izazov: Gimnazijalcima iz Sente nagrada

Gimnazijalci iz Sente putuju na prestižnu konferenciju IDTechEx Show u Berlinu

Podeli
Foto: Telekom Srbija
Foto: Telekom Srbija

Kompanije Telekom Srbija, m:tel Crna Gora i m:tel BiH organizovale su u Podgorici finale konkursa za izradu aplikacija za mobilne uređaje - "Regionalni app izazov“, namenjenog talentovanim srednjoškolcima.

Među mnogobrojnim kvalitetnim aplikacijama kao najbolje izdvojile su se aplikacije “Collector“ tima iz Gimnazije "Bolyai“ iz Sente, "Zvučna radionica“ tima iz Gimnazije Banja Luka i aplikacija "Đee Bus“ tima iz srednje Elektrotehničke škole "Vaso Aligrudić“ iz Podgorice, koje kao glavnu nagradu dobijaju put u Berlin na jednu od vodećih međunarodnih IoT konferencija. Specijalna nagrada za inovativnost "Snaga inovacije - Igor Osmokrović“, u vidu smart telefona poslednje generacije, dodeljena je timu iz Gimnazije "Svetozar Marković“ iz Niša, za aplikaciju "virSpeak“.

Generalni direktor kompanije Telekom Srbija Predrag Ćulibrk istakao je da je pred regionom blistava budućnost zahvaljujući velikom potencijalu ovih mladih ljudi.

Telekom Srbija stabilno korača putem inovacija i ide u korak sa razvojem tehnologija i izuzetno nas raduje što je istovremeno sa tim stasala još jedna generacija mladih koja će spremno dočekati sve izazove aktuelnog procesa digitalizacije. Telekom Srbija nastoji da motiviše mlade ljude da budu kreativni, a pre svega proaktivni, kako bi svoje ideje doveli do realizacije. Kompanija je zato pokrenula program "Pokrećemo pokretače“ u okviru koga se sprovode projekti koji podstiču razvoj preduzetničkog duha kod mladih, a mts app konkurs i Regionalni app izazov su projekti koji vode mlade ka tom cilju“, rekao je Ćulibrk.

Prilikom uručenja nagrade, izvršni direktor m:tel CG Vladimir Lučić izrazio je zadovoljstvo kvalitetom ideja i njihovom primenljivošću u savremenom načinu komunikacija, kada je svakodnevni život nezamisliv bez pametnih telefona koji ga olakšavaju.

strana 1 od 10 idi na stranu