Potrošili su stotine miliona $ na novi izum, i bezočno im je ukraden

Samsungova displej tehologija savitljivih telefona je ukradena a potom prodata kompanijama iz Kine.

Srbija

Izvor: B92

Subota, 15.12.2018.

10:58

Potrošili su stotine miliona $ na novi izum, i bezočno im je ukraden
(Foto: Getty images)

To dokazuje i tužba koja je podneta u Južnoj Koreji. Prema navodima, Samsungovi nacrti za “fleksibilni OLED edge panel 3D laminaciju” je procurio od strane dobavljača. Tužba potom tvrdi da je neimenovana kompanija prodala informacije dvema kineskim kompanijama za 14 miliona dolara.

Prema onome što je istakao tužilac, Samsung je proveo šest godina i uložio oko 130 miliona dolara u razvoj savitljivog displeja za fleksibilne telefone.

U izjavi, koju je Samsung Display objavio, kompanija ističe da je navodna krađa za žaljenje, istovremeno ističući da će preduzeti mere kako bi bolje zaštitio svoje tehnologije. Još nije određen datum suđenja, jer se još uvek traga za individualcima koji su umešani u incident.

Tehnologija savitljivih displeja se od strane mnogih opisuje kao mogući faktor velikih promena u tehnologiji, koja će postaviti nove standarde u eri smartfon uređaja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: