Ministar za sajber sigurnost: "Nikada nisam koristio kompjuter"

Nedavno imenovani japanski ministar za sajbersigurnost i olimpijske igre rekao je u parlamentu da nikada u životu nije koristio računar.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 15.11.2018.

16:02

Ministar za sajber sigurnost:
Foto: Tthinkstock

Inače, on je neko ko je zadužen za to da letnja olimpijada u Tokiju 2020. prođe bez sajberpretnji.

Premijer Šinzo Abe je na ta dva mesta prošlog meseca imenovao Jošitaku Sakuradu (68), koji nikada pre nije imao položaj u Vladi iako je 18 godina poslanik. Ministar je svoju izjavu o kompjuterskoj nepismenosti izrekao u sredu pred parlamentarnim odborom, kada ga je jedan od opozicionih poslanika upitao da li zna da koristi računar.

“Uvek sam određivao svom osoblju i sekretarima da obavljaju takve vrste poslova. Ja nikad nisam koristio računar”, kazao je on. Sakurada je rekao da u opis njegovog radnog mesta ide i “čvrsto garantovana sajbersigurnost”.

Upitan kako neko ko nema temeljne veštine korišćenja računara može biti zadužen za sajbersigurnost, Sakurada je rekao da je uveren da neće biti nikakvih problema.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: