Da li ćemo u budućnosti koristiti lepršave telefone?

Kompanija iz Kalifornije, nazvana Royole (Rojal) razvila je supertanak OLED ekran, koji će možda potpuno promeniti naše poimanje mobilnih telefona.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 30.08.2018.

13:17

Da li ćemo u budućnosti koristiti lepršave telefone?
(Foto: Thinkstock)

Samsung i LG su do sada već predstavljali neke vrste fleksibilnih mobilnih telefona, ali zahvaljujući ovom, samo 0,01 mm tankom OLED ekranu, telefoni neće biti samo savitljivi, već će moći i da lepršaju na vetru.

Za sada je Royole razvio samo ekran, dok iz kompanije kažu da rade i na odgovarajućem hardveru koji će upotpuniti ceo sistem. Pošto se koncept savitljivih telefona smatra jednim od pravaca razvoja ovih uređaja u budućnosti, velike kompanije se već neko vreme "igraju“ sa tom idejom. Apple drži nekoliko patenata vezanih za savitljive telefone i fleksibilne displeje, dok Samsung radi na "nesalomivom“ fleksibilnom OLED ekranu.

Trenutna varijanta Royole-ovog ekrana nije osetljiva na dodir, ali ima veliku oštrinu slike i dobro zasićenje boja. Specifikacije nisu date, ali po svemu sudeći radi se o gustini od 200 do 300 piksela po inču.

Royole je najavio da će svoj dizajn savitljivog telefona predstaviti na ovogodišnjem IFA sajmu u Berlinu.

Izvor: PC Press

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: