Da li su Eplovi uređaji zaista simbol bogatstva?

Jedno istraživanje sprovedeno u SAD pokazalo je kako je velika verovatnoća da vlasnici tih uređaja imaju natrposečne prihode.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 10.07.2018.

14:24

Da li su Eplovi uređaji zaista simbol bogatstva?
Foto: Epa/SASCHA STEINBACH

Naučnici Univeriziteta Čikago s američkom nacionalnom agencijom za ekonomska istraživanja objavili su zanimljive rezultate istraživanja koji su pokazali da se u SAD-u bogatstvo može povezati s posedovanjem Eplovih uređaja.

Iako samo posedovanje ajfona ne znači kako su njegovi vlasnici bogataši – pri čemu treba napomenuti kako su rezultati istraživana bazirani na podacima iz 2016. godine (dakle, pre predstavljanja modela X čija cena iznosi 1000 dolara), ovo je istraživanje pokazalo kako je velika verovatnoća da osobe koje kupuju Eplove telefone i tablete imaju velike prihode.

Nikada se nijedan brend nije mogao toliko povezati s ostvarivanjem velikih prihoda kao posedovanje Eplovog telefona 2016. godine, jedan je od zaključaka naučnika koji su s tačnošću od 69 odsto mogli da previde da osoba koja poseduje ajfon ima visoke prihode, odnosno da po prihodima pripadaju u 25 odsto dmaćinstava s najvećim prihodima u SAD. Osim posedovanja ajfona još jedan od simbola velikih prihoda jeste i Eplov tablet, koji je ostvario rezultat skoro kao i ajfon 67 odsto, piše Zimo.

Ti rezultati, naravno, ne pokazuju pravu situaciju jer iako su novi modeli ajfona skupi, zahvaljujući ponudama operatera oni se mogu kupiti i otplaćivati na 36 rata, što uveliko olakšava njihovu kupovinu.

Takođe, i cena konkurentskih top-modela pametnih telefona vrlo je visoka, a treba napomenuti kako veliki broj ljudi i dalje koristi starije modele ajfona, odnosno da su i dalje u prodaji stariji modeli Eplovih telefona po prihvatljivijim cenama, kao i model SE– čija trenutna cena sigurno ne prikazuje kupce ovih uređaja kao bogataše.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: