Novi hit iz Kine - telefon koji će vas oduševiti VIDEO

Dugo na mobilnom tržištu nije bilo nekih većih inovacija – telefoni su imali veće ekrane, bolji hardver...

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 21.06.2018.

18:06

Novi hit iz Kine - telefon koji će vas oduševiti VIDEO
Foto: Epa/CHRISTOPHER JUE

Dodali su jednu ili dve kamere, ali nekih velikih promena u dizajnu uređaja nije bilo.

Ove godine situacija se ipak menja, i to najviše zahvaljujući kineskim kompanijama – dok je ranije za deo kineskih kompanija vladalo mišljenje kako samo kopiraju uređaje poznatijih svetskih kompanija, čini se kako su danas Vivo i Oppo lideri kada su u pitanju inovacije na tržištu pametnih telefona.

Oppo je predstavio svoj novi flagship smarfon koji oduševljava inovativnim rešenjima i načinom na koji su kamere skrivene na ovom uređaju. Dok je Vivo sakrio samo prednju kameru, na modelu Oppo Find X skrivene su i zadnja i prednja kamera, što je omogućilo da gotovo celu prednju površinu zauzme ekran.

Prilikom aktiviranja kamere, u vrhu telefona iskoči deo na kojem su smeštene tri kamere – zadnja dvostruka kamera rezolucija 16 i 20 MP i prednja kamera rezolucije čak 25 MP. Takođe, s prednje strane pored kamere smešteni su i senzori 3D tehnologije za prepoznavanje lica – model Find X nema senzore za otiske prstiju, već se uređaj otključava pogledom.

Aktiviranjem ekrana gornji deo s kamerom automatski iskače i senzori prepoznaju vlasnika – ovaj proces malo je duži (oko 0,5 sekundi) jer senzori prvo moraju da iskoče iz kućišta, dok je npr. ovaj proces zahvaljujući kameri i senzorima smeštenim na tzv. notchu brži na iPhoneu X.

Dijagonala ekrana ovog uređaja iznosi 6,4 inča, a uređaj se može pohvaliti odličnim hardverom i jedan je od najjačih uređaja na tržištu.

Pokreće ga Qualcommov čipset Snapdragon 845, ima 8 GB RAM-a, 256 GB memorije...

Oppo je najavio da Find X neće biti dostupan samo na tržištu Kine, već i u Evropi, a njegova cena trenutno nije poznata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: