Ovo su trenutno najbolji mladi startapovi u Srbiji

Preduzetnički timovi "Boostowski“ i "Matchday stickers“ pokazali su najveću kreativnost u izradi svojih poslovnih ideja i dobili 20.000 evra pomoći.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 08.05.2018.

14:28

Ovo su trenutno najbolji mladi startapovi u Srbiji
Foto: MTS

Preduzetnički timovi "Boostowski“ i "Matchday stickers“ pokazali su najveću kreativnost u izradi svojih poslovnih ideja, inovativnost, kao i strateški pristup razvoju proizvoda, osvojivši tako novčani podsticaj u ukupnom iznosu od 20.000 evra, u okviru drugog mts startap ubrzanja.

Nagradu dodeljuje Telekom Srbija najboljim polaznicima Startap akademije, koja već više od 6 godina okuplja, pomaže i edukuje domaće startap preduzetnike. Pored novčane nagrade, dobitnicima je obezbeđena mentorska podrška i besplatni servisi neophodni za razvoj digitalnih proizvoda – mts optički pristup internetu i cloud server. Preduzetnički tim Boostowski razvio je aplikaciju koja obezbeđuje porast prometa i profitabilnosti maloprodajnih objekta unapređenjem prodajnih kapaciteta zaposlenih. Predstavnica tima izjavila je da za njih ova nagrada predstavlja dodatni podsticaj i vetar u leđa za dalji razvoj proizvoda.

Tim "Matchday stickers“ kreirao je aplikaciju sa navijačkim stikerima za editovanje fotografija i videa, koja pruža dodatnu vrednost posetiocima sportskih događaja. Autori aplikacije, nakon dodele istakli su da im mts-ova nagrada izuzetno znači kako bi nastavili sa razvojnim procesom i plasirali proizvod na globalno tržište.

"Već drugu godinu za redom dobili smo nove, perspektivne preduzetnike kojima će ova nagrada biti dodatna motivacija i vetar u leđa da hrabro krenu u izgradnju održivog poslovnog modela, ostvarivanja profita i otvaranja novih radnih mesta u jednoj od najperspektivnijih industrijskih grana u Srbiji. Naravno, pored ove novčane nagrade, spremni smo da ih i mentorski savetujemo u oblastima naše ekspertize, te tamo gde oni sami procene da im je potrebno“, izjavio je Milan Simić, izvršni direktor Telekoma za IT podršku i ICT servise.

"Ako kao društvo želimo da ostvarimo ekonomski i svaki drugi napredak, i iskoristimo priliku koju nam pruža 4. industrijska revolucija, jedino rešenje je tehnološko preduzetništvo. Zbog toga su i projekti poput Startap akademije toliko važni, jer kreiraju osnovu za ekonomsku budućnost Srbije, i u ovom poduhvatu je podrška velikog i stabilnog partnera poput Telekoma Srbija izuzetno vredna", rekao je Vukašin Stojkov, suosnivač Startita i programski direktor Startap akademije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

22 h

Podeli: