Sa 2.780 stanova jedan od najvećih stambenih kompleksa: Mnogi stanovnici nikad ne izlaze

Le Lignon je najveći stambeni kompleks u Švajcarskoj i jedan od najvećih na svetu, a zbog njegove veličine neki smatraju da je grad u malom.

Moj kvadrat

Izvor: Index

Sreda, 12.01.2022.

08:34

Sa 2.780 stanova jedan od najvećih stambenih kompleksa: Mnogi stanovnici nikad ne izlaze
Foto: Shutterstock/Stefano Ember

Le Lignon se prostire na 930 hiljada kvadratnih metara i nalazi se na prostoru bivše farme u Vernijeru u predgrađu Ženeve.

Kompleks se sastoji od tri velike zgrade koje imaju 2.780 stanova u kojima živi sedam hiljada ljudi, prenosi portal Indeks.

Nazvan je po istoimenoj reci i sastoji se od dva nebodera i zgrade duge gotovo kilometar koja ima od 12 do 18 spratova.

Osim stanova, unutar kompleksa nalaze se i osnovna škola, medicinski centar, crkva, trgovine, restorani, pošta, sportsko-rekreacioni prostor s bazenom i podzemne garaže.

Zbog toga ga neki nazivaju gradom u malom, a mnogi od njegovih stanovnika nikad ne napuštaju kompleks jer se unutar njega nalazi sve što im je potrebno.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: