Prodaje se nekadašnji zatvor: "Spreman za vašu viziju i maštu" FOTO

Nekadašnji zatvor u Mizuriju stavljen je na prodaju. Cena mu je 195 hiljada dolara (oko 180 hiljada evra) i u potpunosti je opremljen.

Moj kvadrat

Izvor: Index

Ponedeljak, 27.03.2023.

15:11

Prodaje se nekadašnji zatvor:
Foto: Profimedia

Naime, u ovom zatvoru su zatvorenici bili smešteni 40 godina, a nakon toga se koristio kao skladišni prostor i lokacija za snimanje filmova. Za prodaju ove nekretnine zadužena je Pola Vos iz agencije NextHome Vibe Real Estate, prenosi Index.

"Zatvor je netaknut. Spreman je za vašu viziju i maštu. Ovo je prilika koju ste čekali. Prodavac ga prodaje kakav jeste", rekla je Pola.

I dalje je u potpunosti opremljen s tri ćelijska bloka u kojima se nalaze 34 ćelije od kojih svaka ima WC i umivaonik. Ima 5.300 kvadratnih metara kancelarijskog prostora, a čvrsta zgrada od cigle i betona "sagrađena je da traje", piše na stranici agencije NextHome Vibe Real Estate.

Zatvor postao viralan na TikToku

Imanje datira iz 1960. godine i nalazi se oko 60 kilometara od Kanzas sitija. Vlasnik, koji je ovaj zatvor kupio pre dve godine i sada ga prodaje, dovršio je uklanjanje azbesta, sve je očistio i prefarbao spoljni deo.

"Moj prijatelj kupio je zatvor na aukciji pre dve godine s planovima da ga poboljša. Napravio je neka poboljšanja, kao što je uklanjanje azbesta, farbanje i čišćenje. Zatvor je korišćen kao skladište i prazan je oko 20 godina. Prijatelj je imao plan da sagradi osam stanova i garaža, ali je umesto toga odlučio prodati nekretninu", rekla je Pola za Newsweek.

Prodaja ovog zatvora postala je viralna na internetu.

"Nisam očekivala da će postati viralno. Jako je zabavno. Videla sam video na TikToku i primila sam više od 500 upita, uglavnom od investitora izvan države", kaže Pola.
Foto: Profimedia

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Svet

Sledi zabrana: Nova pravila za iznajmljivanje stana

Američka digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata širom sveta.

8:21

12.3.2024.

6 d

Podeli: