U planu izgradnja najviše drvene kule na svetu – evo gde će se nalaziti VIDEO

Očekuje se da će struktura visoka 96 metara postati najviša te vrste na svetu, kao i "široko vidljiv novi orijentir za Zanzibar i šire".

Izvor: B92.net

Petak, 07.10.2022.

11:35

U planu izgradnja najviše drvene kule na svetu – evo gde će se nalaziti VIDEO
Ilustracija: Depositphotos, rachwal

Visokospratnica od 28 spratova napravljena od hibridnog drveta pod nazivom Burj Zanzibar uskoro bi mogla da nikne u gradu Fumba na Zanzibaru, prenosi Sputnjik Internešenal.

Zgrada je projektovana da dostigne 96 metara u visini i očekuje se da će postati najviša te vrste na svetu kada bude završena, a trenutni rekorder je nedavno sertifikovani Ascent toranj od 86,6 metara u Milvokiju.

Prema Inžinjiring Njuzu, zgrada je planirana kao "hibridni toranj od drveta" sa jezgrom od čeličnog armiranog betona za koji se očekuje da "ispuni sve potrebne standarde zaštite od požara".

"Panoramski prozori, zatvorene zelene lođe i modularni raspored će poboljšati zelenu prirodu tornja i omogućiti fleksibilne nacrte stanova, prilagođene svim kulturnim preferencijama“, rekao je arhitekta Leander Muns.

On je takođe rekao da će stanovnici kule moći da imaju svoju baštu na otvorenom na poslednjem spratu, i predvideo da će Burj Zanzibar postati "široko vidljiv novi orijentir za Zanzibar i šire, ne samo zbog svog izgleda već i zbog metoda izgradnje."

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: