Koliko novca treba za kvadrat novogradnje u Crnoj Gori? Monstat: Od 612 do 1.445 evra

Prosečna cena kvadratnog metra stana u novogradnji u Crnoj Gori u prvom kvartalu 2022. godine iznosila je 1.265 evra, a toliko je iznosila i u Podgorici, pokazuju podaci Monstata.

Moj kvadrat

Izvor: Investitor

Sreda, 18.05.2022.

19:37

Koliko novca treba za kvadrat novogradnje u Crnoj Gori? Monstat: Od 612 do 1.445 evra
Foto: Depositphotos/bombaert

Kvadratni metar novog stana u primorskom regionu prosečno je u prva tri meseca 2022. iznosio 1.445 evra, u središnjem regionu 612 evra, dok je u severnom regionu prosečna cena kvadratnog metra stana u novogradnji iznosila 1.352 evra.

"Prosječna cena kvadratnog metra stana u novogradnji u značajnoj meri zavisi od učešća stanova koji pripadaju kategoriji solidarne stambene izgradnje. Ukoliko je učešće ovih stanova veće, prosečna cena stana u novogradnji će biti značajno niža, odnosno ukoliko je učešće manje, prosečna cena će biti veća", navodi se u saopštenju.

U obračun prosečne cene kvadratnog metra stana u novogradnji u obzir se uzimaju samo stanovi koji su prvi put prodati na tržištu, odnosno za koje je prvi put zaključen kupoprodajni ugovor, preciziraju iz Monstata.

"Predmet posmatranja ovog istraživanja nesu stanovi starog stambenog fonda, niti ostale vrste nepokrenosti: poslovni objekti, zemljište i drugo. Istraživanje ne predstavlja odraz ponude i potražnje novih stanova na tržištu, već cene obračunate na osnovu zaključenih kupoprodajnih ugovora", naveli su.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

23 h

Podeli: