Palma dao tezge, ali cenu ne spuštaju

Jagodina -- Cene voća i povrća na Gradskoj tržnici u Jagodini su iste kod poljoprivrednika koji ne plaćaju tezge kao i kod preprodavaca.

Izvor: Tanjug
Pošaljite komentar
 1. Ma najbolje da im daju za dž... Seljaci,ko seljaci,ne trebaju ništa da zarade. Btw, svuda u svetu i jeste skuplje kupiti od seljaka nego od preprodavaca...
   (Pavle, 1. jun 2015 08:57)

  # Link komentara

 2. Ne placaju se tezge ali se placa reket tacno se zna kad i kome.Zato su proizvodi skuplji i vise nego da se placaju tezge.
   (levac, 1. jun 2015 08:49)

  # Link komentara

 3. preprodavci kupe tu robu od tog istog proizvodjaca po nizoj ceni pa zajedno prodaju po istoj. kad bi proizvodjac spustio cenu na pijaci i preprodavac bi mu manje platio kako bi posle mogao da prodaje po istoj ceni. niko ne brani preprodavcu da digne cenu ali ako to uradi nece prodati. ovako su proizvodjaci malo stimulisani a preprodavcima je isto kao i do sad, nista gore.
   (dradgb, 1. jun 2015 07:28)

  # Link komentara

 4. @pata negra
  a kako to gradjani Jagodine placaju te tezge? Pa to je jednom napravljeno i sad se koristi. Valjda građani Jagodine imaju i zaradu od tih tezgi (ovi seljaci su ustvari gradjani jer žive i proizvode u toj opštini). Eto im zarade-besplatne tezge
  A to što neće da spuste cenu... pa ne može Palma da ide i da im određuje cene, to je već tržište.
  Ja sam u Jagodini zadnji put bio dok se još zvala svetozarevo i nemam veze ni sa gradom ni sa Palmom, a ne glasam ni u svom gradu jer nemam za koga vec preko 10 godina(a i kad sam glasao glasao sam za pogrešne), ali me nervira da se pljuje JEDINI čovek koji u Srbiji zaista nešto opipljivo radi i pokušava. Možda mu i ne uspe ali bar pokušava. Ima on svoje mane ali je jedini koji pokazuje bar neku vrlinu. Ostali ne pokazuju ni jednu jedinu.
   (perapk, 31. maj 2015 23:43)

  # Link komentara

 5. Najobičnije sezonsko cveće na pijaci pren eku godinu koštalo 25 dinara sadnica ... prolazim u jednom selu pored rasadnika kolima vidim piše cveće na prodaju ajde reko kad sam već tu da pitam ... za to isto cveće mi traži 30 dinara, em mu došo kući na prag da mu kupim, em mu nudim gotovinu bez čekanja bez ičega, za istu robu mi traži više nego kod preprodavaca na pijaci verovatno išo logikom ako sam mu došo kući gori mi pod noge nemam gde da kupim rekoh mu koliko košta na pijaci on kaže kod mene ti je ta cena pa ako hoćeš hoćeš ... neću ... okrenuh se i dovidjenja ...
  (Još moj drugar sa sela opravdava ovo što sam napisao ..., 31. maj 2015 21:58)

  # Link komentara

 6. 'Poljoprivrednici, odlukom Skupštine grada, ako prodaju svoje proizvode, imaju besplatne tezge cele godina'.
  Mala napomena radi boljeg razumevanja ove ali I bilo koje dr teme -ne postoji besplatna tezga ili bilo koje drugo dobro ili usluga. To što u ovom slučaju poljoprivrednici ne plaćaju zakup tezgi ne znači da ih niko ne plaća. Plaćaju ih itekako Palmini podanici ups hoću reći svi gradjani Jagodine jer se one plaćaju iz gradskog budžeta.
  Zna Palma I jako dobro politikantski koristi okolnost da ti isti njegovi podanici jako vole da čuju da ima nešto besplatno, dobro zvuči I donosi glasove u buljucima. Za jednu mizerno malu I nebitnu sumu raja je spremna da glasanjem Palmi I 'Palmama' preda I isporuči celu svoju budućnost..
  Upravo zbog ovakvih stvari mi jesmo bedni kao nacija.
  (Pata Negra, 31. maj 2015 20:35)

  # Link komentara

 7. Da bi seljak S bio u plusu kupac K ili pijaca P moraju da budu u minusu.

  Znaci S je u plusu, K je kupio jagode, da je pare, minus.

  Da bi plus seljaka S bio veci, neko mora da ima manju zaradu.

  S u plusu, K u minusu i sada pijaca P u minusu.

  Pijaca predstavlja grad, grad drzavu.

  Da bi kompanija zaradila, neko mora da izgubi. U kapitalizmu redovno gubi drzava i potrosaci. To je svrha kapitalizma.
   (D10S, 31. maj 2015 16:20)

  # Link komentara

 8. Kome je skupo neka ide u poljoprivredne proizvodjace pa neka i on bude ekstra profiter. Gluplji tekst nisam skoro procitao. Pa valjda i jeste sustina da seljak zaradi vise od preprodavca.
   (Aleksandar, 31. maj 2015 15:56)

  # Link komentara

 9. Nas jadni siromasni seljak je oduvek bio najveci prevarant. Da sam na Palminom mestu duplirao bih im cenu zakupa!
  (Pancevac, 31. maj 2015 15:46)

  # Link komentara

 10. Ovo nije ništa čudno, već potpuno očekivano svakome ko zna minimum o ekonomiji. Tvrdim da osnove ekonomije treba da budu obavezan predmet u srednjoj skoli, ako ne već pri kraju osnovne. Neverovatno koliko većina ljudi nema elementarno razumevanje ekonomije. Pri tome mislim na pojave koje se konstantno ponavljaju, bez obzira na zakone, državno uređenje, kapitalizam, komunizam i sl.
   (Lala Po, 31. maj 2015 15:40)

  # Link komentara