Slučaj jabuke: Odakle ovoliki uvoz?

Srbija je tokom 2015, zaključno sa 20. martom, uvezla 22.000 tona jabuka, tačno onoliko koliko je kupila u celoj prošloj godini, pokazuju podaci Uprave carina.

Izvor: Blic
Pošaljite komentar
 1. Šta reći, treba Srbiji još neki šećerko. Sa li se sećate kad je uvozio šećer, prepakivao pa prodavao kao svoj!
  Važno je napraviti prvo milionče.
  Mnogi čekaju u redu!!!
  (Neki novi tajkuni, 1. april 2015 09:39)

  # Link komentara

 2. Dakle, izvoznik koji pokušava da na prevaru napravi veći profit, to sada neće moći, ali sa jabukama ima pravo da raspolaže onako kako misli da je najbolje”, kažu u Upravi carina.
  pogresno. nije u pitanju izvoznik nego uvoznik. treba lepo i posteno prekontrolisati uvoznika. ako je uvezao neko 20t jabuka gde ih je prodao u maloprodaji, i naravno fiskalni racuni iz maloprodaje da su izasli do domacih kupaca.
  cim su rusi posumnjali na re-export, sumnja se na mogucu stetu prema drzavi. nema goreg kriminala od pravljenja stete drzavi. sta ako neki jabukar ostane bez prihoda, i ima bolesno dete, pa nema sredstva da ga leci... za to je kriv nesavesni uvoznik.
   (pes, 1. april 2015 07:29)

  # Link komentara

 3. Mi da uvozimo jabuke,pa u Sumadiji samo po napustenim vocnjacima da se nabere imace dovoljno za Srbiju.Opet uvoz i profiteri...
   (Ludi Sumadinac, 31. mart 2015 20:35)

  # Link komentara

 4. Kako se Srbiji moze brzo doci do velikih para i onda hop u nov auto, nov stan i prosipas pamet kako si veliki biznismen
   (dragan, 31. mart 2015 19:07)

  # Link komentara

 5. U Srbiji, izvozom jabuka za Rusiju (osim par izuzetaka gde su kupci ruski trgovinski lanci), ide preko moldavskih, ruskih, beloruskih, uzbekistanskih nakupaca. To su muljatori teske kategorije, neretko kriminalci koji su u Srbiji vrlo brzo nasli slicne sebi, nakupce, carinike, policijske sluzbenike, inspektore, speditere, sudije i advokate. Takvi vrlo lako sredjuju dokumentaciju, cesto jabuka iz Poljske ni ne udje u Srbiju nego se papiri zamenjuju u Madjarskoj ili Poljskoj i tako odlaze za Rusiju. U Srbiji postoje na desetine krivicnih prijava protiv tih nakupaca, medjutim ti slucajevi se zataskuju od strane korumpiranih sudija i advokata. Zbog svega toga propadaju srpski proizvodjaci jabuka i srpska poljoprivreda. Kriva je drzava Srbija koja sve to dozvoljava i koja ne stiti svoje gradjane koji rade i placaju poreze. Ova "drzava" ne cini nista da zastiti svoje drzavljane od ovakvih stvari ali zato ta ista "drzava" zna i te kako da zaracuna zateznu kamatu i zapleni imovinu ako ti isti njeni drzavljani kasne sa placanjem haraca. Za sada svi ti ljudi trpe i cute, videcemo do kada.
  (dnodna, 31. mart 2015 19:01)

  # Link komentara

 6. zato sto smo potpisali idiotski sporazum sa eu o bescarinskoj robnoj razmeni. prvo su nam sankcijama unistili izvoz i proizvodnju a sad sa svojim trgovackim lancima nam prodaju svoju robu. zato su rafovi puni njihovog krompira, jabuka cak i sljiva......j
   (peruzzi, 31. mart 2015 18:26)

  # Link komentara

 7. Ista priča ko i onomade sa šećerom...:P
  (erazmo beogradski, 31. mart 2015 17:40)

  # Link komentara

 8. Treba neko i GMO jabuke da pojede...
   (Dule ? Roto koš, 31. mart 2015 16:44)

  # Link komentara

 9. ne znam u kojoj meri će ovo odagnati ruske sumnje,ali ja ove zime nisam stigla napraviti pekmez od jabuka u novembru(kako to inače činim),već sam ga napravila u februaru.
   (Dragica M, 31. mart 2015 16:33)

  # Link komentara

 10. Rodilo u Bosni, a odakle drugo?
   (Dumar, 31. mart 2015 16:29)

  # Link komentara