Četvrtak, 12.03.2015.

10:06

Štadler previše nizak, ne može u BG

“Železnice Srbije" još nisu pustile u saobraćaj "Štadlerove" elektromotorne vozove, iako je to bilo najavljeno još za jesen prošle godine.

Izvor: Veèernje novosti

Štadler previše nizak, ne može u BG IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

141 Komentari

Sortiraj po:

omegaG

pre 9 godina

@domacin Direktor željeznica zna samo da se sine mogu dobro prodavati u staro gvožđe pa se valjda zato nada da će i firma propasti, da on i lešinari nalete da pokupe metale.

Konstatacija

pre 9 godina

Srecom pa garniture nisu narucili "bivsi" inace bi vec bila polemika u Parlamentu. Svajcarci kao kulturna zemlja znaju da je za garnituru dovoljan jedan WC. I taj jedini je kao umiven. A kod nas? Otvarras vrata nogama,kao kaubiji, nista ne pipas i ne do dirujes

Zoran

pre 9 godina

Da je Maja Nikolić ušla u železnice to se ne bi dogodilo. Tetka i ujak joj rade u istoj pa bi je bolje upoznali sa visinom perona. Sad mi se čini da je ona bolji stručnjak od ovih postojećih.

Vleksandara Aucic

pre 9 godina

Kriv je Bus Plus i Djilas definitivno nema ko drugi da bude malo samo razmislite. Strucnjak iz Zeljeznica mora da se vozi autobusom i stalno se nervira kad mora da uradi validaciju svoje bus plus personalizovane karte. E u tom trenutku mu je odlutala misao i narucio je pogrean voz . A Djilas je instalirao taj Bus Plus tako da je on kriv a posto je i iz predhodne vlasti onda je tek kriv . Zakljucak kriv je Djilas i Bus Plus

goga

pre 9 godina

У Француској је национална железничка компанија наручила 2000 возова за 15 милијарди долара, да би после сконтали да су им перони превише широки, па су морали да уложе још 50 милиона да би их "обријали" како би возови могли да уђу у станице.
(Марко Нови Сад, 12. mart 2015 11:06)
Zbog cega ste coveku nalupali minuse???
Prica je ziva istina.
http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/france/10845789/French-rail-company-order-2000-trains-too-wide-for-platforms.html

Don Giovanni

pre 9 godina

I sa ovakvim lumenima, ne samo u Železnicama Srbije, nego i na SVIM ključnim mestima u Srbiji, mi hoćemo da pravimo "Beograd na vodi"?! Pa mi nismo sposobni ni da okrečimo Beograd kako treba!

Vidim da se ovde mnogi pitaju "kako su mogli da ovako pogreše". Meni je to sasvim normalna posledica činjenice da su te vozove naručivali "stručnjaci" (inače roštiljdžije i kazandžije poreklom) koji vozove i železničke stanice vide samo na slikama. I to samo kad im na pisaći sto zaluta neki časopis iz te oblasti.

Kako neko ko celog života ne izbija iz službenog Audija ili Mercedesa uopšte može da zna da postoje niskopodni vozovi kojima treba drugačiji peron? Naravno da on nema problema kad nabavlja vozove, jedino što ne zna kad krene u to jeste odgovor na pitanje "koliko sam ja tu dobar". A ne boji se da će pogrešiti jer zna da kakvi god da budu vozovi koje naruči, on se sigurno neće voziti u njima, pa zato mogu da budu kakvi god hoće, njemu svejedno.

Još se vuče afera sa Šarančićem, Veljom i muljavinama sa švedskim lokomotivama. Vrlo tipično za nas! Zar nije doskora generalni direktor železnice bio bivši pružni radnik kome je najvažnije bilo da ruča jastoga na račun države? Što nas onda ovo čudi? Nažalost, to smo mi, takvi smo mi, i zato nam tako i ide, šta god da počnemo!

dvds

pre 9 godina

@ Ovo k'o kad ja kupim auto zbog boje, pa mi muž šizne.
(Ivana, 12. mart 2015 13:45)

> Haha, kraljica.
Ti si moja draga Ivana po "kompetentnosti" genije za te duduke. Bar te briga za nešto pa makar to bila i boja.
Ti dudici nemaju sraf u glavi ni za šta osim da ukradu.

Saša

pre 9 godina

Zašto bi vozovi saobraćali ka Beogradu ?Mogli bi da saobraćaju ka drugim gradovima.Kod nas u ostatku Srbije peroni su niski ili ih uopšte nema.

vitez lukic od lamburginija

pre 9 godina

Ne razumem,ko je ovo narucio?Rehabilitacija stajalista,posebno vukovog spomenika podrazumeva stemovanje,razvaljivanje mermera.....pa neko ko je sa koferom na tockice ima da ga drzi svo vreme dok voz ne dodje inace ce zavrsiti na pruzi.Prilikom narucivanja,zasto niste dali dimenzije i visinu stajalista?
(Kepec, 12. mart 2015 11:18)

Pa sigurno se nece praviti nagib kao brana na reci pa da moras da drzis kofer sa tockicima... Postoje stepenice... A za ovu vest nemam sta da komentarisem. Odavno smo dotakli dno.

sladjana

pre 9 godina

oš jedna propala kupovina demokrata, kao i oni španski tramvaji.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Marko, 12. mart 2015 13:28)

Po Vremeplovu, Štadler je ugovarala i kupila ekipa sa Simom tartufom na čelu. Ali, ti to ne znaš Živiš u drugoj, botovskoj dimenziji. Španski tramvaji saobraćaju, na radost Beograđana, normalno je i da se pokvare, pitanje je samo, da li nesposobna gradska vlast može da realizuje popravke.

Ћезо рца

pre 9 godina

Сад ће часком господар прстенова да реши тај проблемчић. Он се у све разуме, тако да је ово за њега права ситница. Кол'ко сам ја упознат, он је био један од главних заговорника ове ујдурме са ,,куповином'' швајцарских гарнитура.

ingarh

pre 9 godina

Људи не наседајте на ову подвалу. И у тој Европи, у Швајцарској, Немачкој...Свуда где се користи овај, иначе глобално популарни модел воза постоје високи перони на које он стаје без проблема. Заправо, у тој Европи је услед вековног развоја железница још већа разноликост висина перона. Уз то, овај воз има платформу која се на стајалиштима извлачи Такође, комплетна је будалаштина наводити као ману то што воз има само један тоалет. У питању је регионални воз и као такав све преко тог једног тоалета би било арчење новца и простора у возу.

Ради се о томе да су неспособне ЖС намерно пустили буву како би оправдали свој јевашлук и то што се на време нису припремили за пријем ових возова, што нам је депо у распаднутом стању и што се овде возови деценијама крпе штапом и канапом. А то не може са овим возом ако хоћемо да сачувамо гаранцију.

james emerson

pre 9 godina

U celom svetu vec godinama je trend da vozovi budu niskopodni. Mi smo navikli, jer smo morali, da se teskom mukom penjemo na prvi stepenik voza pri ulasku a kakvi su tek problemi kad starci ili majke sa decom moraju skociti dole??
Pa pobogu ljudi zna se sta treba uraditi.Visoke perone sniziti a one koji su u ravni sina ili jos nize treba podici. To je cela mudrost. Ni za to nemamo strucnjake, nego panicimo???

goran

pre 9 godina

Nacin za izvlacenje para i manipulisanje u firmi. Koji to strucnjaci rade u toj firmi koji ne znaju i ne poznaju vlastitu infrastrukturu zeleznickih objekata. Marsh stoko u zatvor! Niste znali visinu perona, goveda jeda...

Mile

pre 9 godina

Od skoro 20 000 zaposlenih u ZS nije se nasao ni jedan strucnjak da ovo nagovesti, ili su kupovali iz kataloga strucnjaci politicari?
Dovoljno je i da samo sa kamerom izadjete na ulicu i da probate da coveka sa invalidskim kolicima uvedete u bilo koje vozilo gsp-a. Skoro sva su niskopodna, a do stajalista je takoreci nemoguce doci...

bezimena kojoj ne objavljuju komentare

pre 9 godina

Ovo je SKANDAL zbog koga bi u iole normalnoj zemlji pljuštale ostavke!

Ovde će se svi praviti blesavi i intenzivno pljuvati prethodnu vlast, da skrenu pažnju sa sebe!

KRETENIZAM!

vredi razmisliti

pre 9 godina

i sad je kao problem u te 4 stanice saseci stepenik, jedan dan posla, zar ne, a u novom sadu imate remont davno zaboravljen i zapusten, a ima i u bg koja hala za to garant ajd malo mozga upotrebite

Bas tako

pre 9 godina

ti vozovi ne moraju stajati na stanice koje ne odgovaraju .
saljite ih po srbiji , neka rade a ne da stoje.
(sasa, 12. mart 2015 10:45)

Tacno, nek' mi neko nabroiji koliko stanica na pruzi Beograd -Nis imaju perone? Za te stanice ce bas da odgovaraju. Lakse je popeti se. Tako problem ostaje samo za Beograd.

Sale

pre 9 godina

Nemojte odmah da plujete železničare. Oni su najmanje krivi. Tender je pravio neko ko nema veze sa železnicama a sa namerom da se što više ugradi. Verovatno su mu ponudili skuplju, niskopodnu, varijantu a ovaj to prihvatio. Pošto ne može da staje u većini beogradskih stanica biće od koristi u drugim regionima. Naravno, biće raspisan novi tender za vozove sa visokim podovima i 20 toaleta po garnituri. Treba još neko da se ugradi.

kritika

pre 9 godina

Bas ste zlonamerni:) To svakom moze da se desi.

Francuzi su prosle godine napravili identicnu gresku: peroni su suvise uski za nove zeleznicke garniture. Samo njihov zez kosta 20 MILIJARDI e za vozove, ali oni sada rade na ukrajanju svih 1360 zeleznickih stajalista :)

El Jardinero

pre 9 godina

A kad se skandal sa ovim nekako zaboravi i vozovi nekako i zakotrljaju, onda stižu tradicionalni ešaloni bezmozgovića koji će ove bisere tehnike olupati, iscepati i nažvrljati.. Bahatost i drskost ovde prosto iz tla izviru. Glupost, odsustvo smisla I ljudska besprizornost su ovde prirodne I zdrave. Džaba se mi pojedinci jedimo svakog dana. Nikada I ništa neće promeniti ovaj park iz doba Jure. Ovo nije ni blatište, ovo je otvoren grob za žive ljude u svakom smislu. Ko ima zdrav razum I mladost treba da se odavde spašava - odmah da ide glavom bez obzira .

111

pre 9 godina

ko da je to neka novost. za ove stare vozove peroni su preniski svugde sem kod vuka i prokopa. problem je sto mi nemamo standardizovanu visinu perona, negde su preniski, a negde previsoki. kako god da okrenes moras da se pentras pri ulasku/izlasku iz voza umesto ko svugde u svetu da bude u jednoj ravni

Sumadinac

pre 9 godina

I, jel iko odgovara svojom imovinom za trosenje mojih para? Dokle ce lopovi iz Zeleznica da trose moje pare uzalud? Bolje nek elektrifikuju prugu Lapovo - Kraljevo da bar znam gde su potrosili a ne da placaju penale 1.8 miliona eura. Sve u zatvor za lopovluk!

aleks

pre 9 godina

Birali su po visini ponudjene provizije, naravno kao i za sve ostalo. I ne nije zenska birala kako neko pezorativno navodi u komentaru nego muskarci koji sve pokradose.

Aha

pre 9 godina

Hrvati su napravili tramvaje i vozove koji su moderne konstrukcije,ali ipak malo prilagodjeni exyu specificnostima
I u Hr se pokazali dobrima pouzdanima i prihvatljive cene
Ali, zbog krivog oblika sofersajbne za Srbe oni nisu dobri i sad se traze modeli odd Rusije, Spanije, Svajcarske i pokusava naci toplu vodu
A posto i Srbija ima iskustva sa proizvodnjom sinskih vozila, mogao se napraviti jako povoljan dogovor sa komsijama...

KiSSeli

pre 9 godina

Pa neki iz prednodnih vlasti su sagradili pogreshno stanice. Stvarno mi nije jasno kako ce Vucic moci nesto da uradi kad su ga sabotirali u zadnjih 45 godina. A ako bude uspeo da sagradi Beograd na vodi posle svih ovih sabotaza koje dozivljava od samog svog rodjenja, svaka mu cast.

jedva cekam mart 2018.

pre 9 godina

ima se, moze se..
I sta na ovo kaze Mali doktor u pokusaju i preletac Vesic??
Koji diletant im je radio konkursnu dokumentaciju za ovu javnu nabavku???

srki

pre 9 godina

a sta se drugo moglo ocekivati od sns kadra? simonovic & familija... mene raduje nedavni protest u zajecaru, dogorelo je do noktiju, pohlepa I bahatost politicara je odavno prevrsila svaku meru. brine me to sto je dokazano da su mediji potpuno kontrolisani, nigde ni pomena o tome! zreli smo za revoluciju, I da konacno otresemo politicku bagru od 1990. pa na ovamo!

black

pre 9 godina

Ko odgovara za ovaj nedopustivi propust i dodatne troskove ?
Nece sigurno odgovarati bahati nestrucni rukovodioci zeleznice, nego po starom srpskom obicaju obican narod kojeg ti isti bahati ljudi vuku za nos decenijama !
Eee Srbijo !

Nenad

pre 9 godina

Ajde što u 21. veku ne umemo to sami da napravimo a tehnologija postoji 100 godina za to, nego ne umemo ni da kupimo kako treba i to na kredit. Osećam se kao potpuni retard svakim danom koji provedem ovde.

sff

pre 9 godina

Pa dali ste vi normalni? Železnice Srbije - njima ne treba dati ni one male vozne setove za igru, a kamoli neke lokomotive koje nisu napravljene u istočnom bloku i pre manje od 50 godina. Sve će to oni srnjati.

mihajlo

pre 9 godina

Jel sada jasnije, da na polozajima rade nesposobni i NEPISMENI ljudi. Ovde se nije islo u kupovini zvaka iz trafike, nego masina i to ne bilo kakcih. Projektni rad kupovine najverovatnije nikad ni nije bijo radjen ako jeste onda su ga radili amateri. Pa valjda u projektnom radu za kupovinu uzima u obzir sve stvari ako je projektni rad u punom smislu recu, ako ne onda je to seminarski rad. Najmanje otkaz svima koji su bili zaduzeni za strucno izveden projektni rad i scih obih koji su dali podpis na takcom eadu, ne da su ga pevo procitali i ovicnim mozgom kobstatovali osnovne probleme. Vise puta se pitam, dali u opste jeste 21 vek. Ovaku cu reci vi koji trpite taj javasluk i trosenje vasih para iz budjeta, da njime rukovode, odlucuju i trose te pare i treba da radite za 100 eur i kilo kruva da vam bude 2 eur, ta bolje i niste kad ste dozvolili i dozvoljavate jos i dalje baksuze.

samo da primetim

pre 9 godina

Dobro je sto se strucnost i profesionalnost Vucicevih ljudi u javnim preduzecima drasticno promenila u odnosu na prethodnike...

Ne znam samo na koju stranu...

he,he...

pre 9 godina

Eto,narode,za koga si glasao...za nestručne,bahate,nepismene...tako nam i treba kad nas vode ovi nazadnjaci...kako mogu nešto i da znaju kad svi imaju kupljene diplome!

dvds

pre 9 godina

Jedno jedino pitanje:ko je odgovoran i ko je potpisao ovu javnu nabavku?
Ime...i na doživotnu robiju.
Dok takav nivo odgovornosti ne uvedemo mi smo crna Afrika.

Vladonja

pre 9 godina

Šta je breee !! Kakva frka??? Poglavlje 118 o uskladjivanju standarda sa EU je tek 2021. g. i tek tada je na redu standardizacija visine pristupa pristiglom vagonu. Takodje sledi i usaglašavanje (na već pripremljeni naš amandman) u vezi odeljka za koze i prasiće kao i visina i mesto ulaza u vozilo. Jel' jasno ???

dark

pre 9 godina

Kod nas u selu je napravljena mini hidroelektrana sa svim kapacitetima. Kada je trebalo da bude puštena u rad utvrđeno je da nema dovoljno vode. To je bilo u doba komunista.

Aleksandar

pre 9 godina

Pa ni u IKEA-u se ne ide pre nego što se primeri da li budući nameštaj može da stane, a ovi čitave vozne kompozicije kupuju 'na slepo'... O tempora o mores!

Neizmerno mi je drago što više nisam poreski obveznik Srbije, sad mogu ovakvim vestima da se pošteno smejem.

Petar Petrović

pre 9 godina

Šta reći, u Lazarevcu prave novu vatrogasnu stanicu i kada udje kamion u garažu ne mogu vrata od kamiona da se otvore. Sve stručnjaci da poludiš.

Srpska posla

pre 9 godina

Ovo je moguce samo u Srbiji gde vozove kupuju eXperti koji u skoli nisu ucili da je potrebno odrzavanje i da putnici ulaze i izlaze iz vagona na vrata a ne kroz prozore. Inace, razlika u visinama je prisutna svuda gde je integrisan gradski i prigradski saobracaj: pola perona je nize, a pola perona je vise. Samo je to potrebno odraditi pre nego sto voz stigne u stanicu. Sve u svemu, imam utisak da bi pre neki masinovodja ili skretnicar bolje odradio posao od partijskih eXperata.

Dijasporac

pre 9 godina

Niskopodni vozovi su standard. Uostalom, vi kao da niste znali visinu vozova i perona pre nego što ste ih naručili?
Sve ovakve kompozicije po Evropi imaju isto samo jedan toalet. Kao da su stare garniture sa rupom umesto šolje i natpisom "Ne koristiti toalet dok voz stoji" bili bolji...

ur

pre 9 godina

ma bitno da su potrošeni naši milioni za nabavku vozova, e sad što ne odgovaraju... takva tura, ma kupićemo mi druge još skuplje, imamo para

dragan

pre 9 godina

Imate u depou u Novom Sadu samo malo izmalterisati i srediti šine ionako zvrji prazna hala dvadesetak god.Tu su se nekad popravljali vozovi koji su oteti i dati Beovozu.Uzgred depo Zemun nema elektroničare ni za naj osnovnije.Od sedamdeset plavih vozova koji su kupljeni osamdesetih imaju jedva dvadeset ispravnih.

mikailo

pre 9 godina

Vazan je "Beograd na vodi" a sto nemamo zeleznicku stanicu nije vazno. Te vozove su kupovali "strucnjaci". Tek ce problemi da se jave, nije ovo nista u odnosu na ono sto nas ceka.

roko

pre 9 godina

Pa gde su vam bile oči, slepci jedni, kad ste kupovali te niskopodne vozove! Zverali ste u proviziju? Kao da niste znali kakvi su peroni?
Naprednjački stručnjaci iz Vrčina...

Nikola

pre 9 godina

Najbolji, najudobniji i najsigurniji vid prevoza, a kod nas ne funkcionise. Kakva steta. Uvek nesto fali. Ne moze da se obije 20 cm betona na po 2 perona, nego se od toga pravi filozofija. Ceo svet funkcionise preko zeleznickog saobracaja, jedino je kod nas to prevozno sredstvo siromasnih (onih par procenata koji uopste imaju mogucnost da se voze vozom).

teoreticar

pre 9 godina

Nije Staedler suvise nizak,vec je IQ onih koji bi ovde trebalo da rade svoj posao suvise nizak....EJ!!! kredit neiskoriscen 3 godine,placeni penali,gubitak garancije,neadekvatni peroni, etc etc.
Naravno ovo cete shvatiti uvredu lokalnih #####, ali posto su vec dugo na vlasti nema pravdanja na pnjihove predhodnike.Da li ikome pada na pamet da sirom sveta da Pomen reci Srbija kod vecine ozbiljnih poslovnih ljudi izaziva osmeh.

Shara

pre 9 godina

Ljudi, pa ovo je sve tako srpski! Raspisali tender, platili, dovukli, slikali se svi redom I onda se svi prave ludi:) Nema gde I čime da se održava, ne pasuje na stajališta...
Podseća me na onaj vic, jedan dan nema kofe, drugi dan nema g....., treći dan neko ukrao kašiku...
Već je vreme da smislimo neki dobar vic za železnicu. To JP kao da prati neko prokletstvo. Niko normalan ne može to da vodi I ništa normalno ne može tu da se uradi. Uopšte nije bitno ko je na vlasti, prokletstvo jednostavno traje...

Uninstall

pre 9 godina

A ko je smeo da naruci takve vozove, koji nisu nivelisani prema peronu i zasto kako je moguće da ima samo jedan wc? Tu osobu/e otpustiti i tužiti

Cvele

pre 9 godina

Kao i većina stvari u Srbiji i ovde je urađeno neprofesionalno... Kupuju se vagoni koji nisu u ravni sa peronima??? I šta sad? Bata Mile će da izvari neki metalni ,,nazub‘‘ da premostimo problem... Ma cirkus

vitaminC

pre 9 godina

Inače, novi elektromotorni vozovi namenjeni su za regionalni železnički putnički saobraćaj između većih gradova u Srbiji.A pomenute stanice su u Beogradu, sta je sa ostalim gradovima gde treba da saobracaju? Ili vas briga oce li da zalaze do tih vecih graova?
Pa jeste samo da je Beograd miran a ostali mogu da uskaču i iskaču i da plaćaju penale zbog nesposobnosti .

zoran

pre 9 godina

Bože kad se samo setim histerične kritike i omalovžavanja Gradonačelnika Đilasa kada su stigli tramvaji iz Španije pa je zaključeno da je na par okretnica nastao problem zbog visine i dužine ovih vozila jer su im prednji delovi zakačinjali trotoar. To je tada bilo rešeno za nekoliko sati uz pomoć mašine za štemovanje i tramvaji saobraćaju na radost putnika...

A ovde se priča o gubitku garancije za papreno plaćene kompozicije, o prepravci perona na stanicama i ko zna šta će još isplivati. Tako je to kad je nabavka po sistemu : " A di sam tu ja". Onda kinta pomuti razum i zamagli vid...

Kepec

pre 9 godina

Ne razumem,ko je ovo narucio?Rehabilitacija stajalista,posebno vukovog spomenika podrazumeva stemovanje,razvaljivanje mermera.....pa neko ko je sa koferom na tockice ima da ga drzi svo vreme dok voz ne dodje inace ce zavrsiti na pruzi.Prilikom narucivanja,zasto niste dali dimenzije i visinu stajalista?
Zasto gradjani placaju iz budzeta i poreza neciju privatnu brljotinu?
Vucicu,rekao si stednja,narod ako ti udari kontru ,pasce vlada za manje od dva meseca.Uozbilji se,krajnje je vreme.

MI6

pre 9 godina

Neverovatno koliko propusta se pravi u ovoj zemlji. Kao da je neki totalni laik porucivao vozove. Kao da je? Naravno da je narucivao neko ko nema pojma o vozovima, o prugama i nasoj zeleznici. Tuzno je, ali kad pogledamo kakvi sve likovi vode drzavu i kakve su im titule, nije ni cudo sto smo tu gde jesmo. Ja se (naravno) radujem svim novitetima, podrzavam nabavku novih vozova, ali ne moze se raditi ovako amaterski. Pocinje se od pruga, one se moraju dovesti u red, jer sta ce nam voz koji ide 200-300 km/h kad pruga nije ni za 50. Onda se valjda razmotre i stvarne potrebe stanovnistva, kakvi vozovi su najoptimalniji za takve potrebe, sta, kako, gde,... A ne, kupimo mi vozove, a to sto se oni ne uklapaju ni u sta, sto nemamo gde da ih servisiramo i sto ce da stoje ko zna do kada, to nema veze.

lola marinković

pre 9 godina

Zar oni koji su naručivali vozove nisu prethodno imali saznanje o naim peronima, potrebnim radionicama, uslovima... Ali po ko zna koji put nema odgovornih, a posao propada zbog površnih, nestručnih,bahatih...

patriota

pre 9 godina

Nestručnost,neznanje,loša tehnička potkovanost rukovodećih ljudi na železnici dovodi do ovakvih stvari. Vlada kao vlasnik železnice treba da stavi na teret sav kredit ljudima koji su ugovarali te vozove. Taj koji je ugovarao nikad u voz ušao nije. Na seiskom vašaru i zelenoj pijaci gde ima 100~150 ljudi postave 3~4 mobilna toaleta a ti u voz sa 450 putnika ugovoriš jedan toalet... ????
Kada promene sve šefove pomoćnike direktore koji su sada u rukovodećem menadžmentu i dovedu ljude koji znaju šta je vagon,lokomotiva,elektro garnitura tada će od železnice nešto biti. Ovde niko nije pomenuo Prokop koji takođe ima visoke perone kao glavnu stanicu buduću. Da li ću doživeti da jedanputa čujem da je kod nas nešto urađeno kako treba???

Odliveni Mozak

pre 9 godina

strucnjaci nisu znali koja im je infrastruktura potrebna za odrzavanje voza, sto ih nije sprecilo da kupe voz i da ga parkiraju (nadam se u garazu).

pootpustati sve!

autosovinista

pre 9 godina

Na osnovu kojih kriterijuma su vozovi birani? Kako izgledaju, ili koje su im tahničke karakteristike. Rekao bih na osnovu ovog drugog, a birala ih neka ženska.

Марко Нови Сад

pre 9 godina

У Француској је национална железничка компанија наручила 2000 возова за 15 милијарди долара, да би после сконтали да су им перони превише широки, па су морали да уложе још 50 милиона да би их "обријали" како би возови могли да уђу у станице.

Sava

pre 9 godina

Kakvi smo mi debili, prvo kupimo nesto i zaduzimo se a onda vidimo da nam ne pasuje visina, standard... Posto zivim u Svajcarskoj i dobro poznajem te niske vozove od samog starta mi je bilo jasno da to nece ici kod nas ali nasi strucnjaci sa mega diplomama su prica za sebe...

Kомент?-но, no comment комент

pre 9 godina

Ха ха ха
Инжењери великог београдског универзитета
Хаха ајде комуњаре главу у песак па дајете изјаве после кад је касно
Овде сериозно је потребно мало више затвора

Milan

pre 9 godina

Pa sto ste ih kupili ako ne moze da stanu u stanicu kako treba i ako nemate kako da ih odrzavate? Bilo je bitno da se kupe, da neko namakne proviziju i toliko. Ja ne mogu vise ovakve vesti da slusam, da li ista u ovoj zemlji moze kako treba da se uradi?

Jovan

pre 9 godina

A ko je uopste dopustio da se nabavi oprema koja nije prilagodjena nasim uslovima nego sad sve mora da se radi posebno za njih??? Dobro je sto osavremenjavaju zeleznicu, al ovo lici da se neko prilicno omastio da se nabavi oprema koja nije kompatibilna sa nasim stanjem.

sarkazam

pre 9 godina

Kako su uopste kupljeni kad ne odgovaraju potrebama nase pruge? Kakav je to tender bio? Oni ruski nisu valjali jer su iz Rusije, eto sad drzavi ovi, pa neka se snalaze.

Mondo

pre 9 godina

gospode bože, pa ko vodi te železnice? da li je stvarno moguće OVOLIKO odsustvo mozga? ako me sećanje služi, tamo je Nova Srbija bila alfa i omega.

ne bolonji

pre 9 godina

Jednom me je profesor oborio na ispitu ne zbog nekog detalja. Pozalio sam mu se a on mi je rekao fantasticnu recenicu. KOLEGA U DETALJIMA se i krije zivot i u detaljima cete se razlikovati od konkurencije. HVALA MU DO NEBA.
Ja se danas u bas ovakvim detaljima razlikujem npr od moga sina koji ima bolji prosek od mene na fakultetu ali i sam uvek dodje da me pita za savet i ja mu stalno ovo govori. Detalji detalji detalji.
Spanski tranvaji sada vozovi naracuju ih ljudi koji peren ni videli nisu.

miroslav

pre 9 godina

Španski tramvaji bar voze na odredjenim relacijama,al, pazi sad, kupiš 24 voza koja ne mogu da udju u stanicu Beograd.
Kako su nam bistri političari i novo rukovodstvo železnice?

zexxxx

pre 9 godina

Koji maloumni mozak može ovo da smisli, sad taj voz ne može nigde da ide jel su svi peroni visoki, isto je bilo i sa spancima tramvajima, jel oni isto zbog visokih ivicnjaka ne mogu da idu na svim linijama, rušili su i prepravljali ulice i izveštali bandere zbog toga što su širi od starih, a da ne pominjem da tri tramvaja stoje u kvaru i nisu u voznom stanju posle samo koliko beše godina od kupovine, a jedan košta toliko da možeš da kupiš 15 autobusa! Ovde sve rade nesposobni za procenat od kupovine!

Nikola

pre 9 godina

E stvarno gubitke koje proizvodi loš menadžment Zeleznica je katastrofa. Porast prevezenih putnika ne moze da pokriva katastrofalne propuste ne stručnih ljudi. Naravno gradjani Srbije plaćaju rad ogromnog broja ne odgovornih ljudi. Nudim Vladi Srbije svoje usluge, a plata može da zavisi samo od rezultata. Osnovni problem je ne postojanje sprege činjenja odnosno ne činjenja i snošenja odgovornosti za svoje postupke.

vlada

pre 9 godina

greota ima da ih isaraju kao ove u bg vozu...kad su ih uveli onako renovirane bili lepi i ako stari,muzika svirala, ali sad na zalost iskrabani ne vidis ni na kojoj si stanici. E moji ljudi kakav smo mi narod sta nam se desilo...

Milan

pre 9 godina

Pa sto ste ih kupili ako ne moze da stanu u stanicu kako treba i ako nemate kako da ih odrzavate? Bilo je bitno da se kupe, da neko namakne proviziju i toliko. Ja ne mogu vise ovakve vesti da slusam, da li ista u ovoj zemlji moze kako treba da se uradi?

teoreticar

pre 9 godina

Nije Staedler suvise nizak,vec je IQ onih koji bi ovde trebalo da rade svoj posao suvise nizak....EJ!!! kredit neiskoriscen 3 godine,placeni penali,gubitak garancije,neadekvatni peroni, etc etc.
Naravno ovo cete shvatiti uvredu lokalnih #####, ali posto su vec dugo na vlasti nema pravdanja na pnjihove predhodnike.Da li ikome pada na pamet da sirom sveta da Pomen reci Srbija kod vecine ozbiljnih poslovnih ljudi izaziva osmeh.

Nenad

pre 9 godina

Ajde što u 21. veku ne umemo to sami da napravimo a tehnologija postoji 100 godina za to, nego ne umemo ni da kupimo kako treba i to na kredit. Osećam se kao potpuni retard svakim danom koji provedem ovde.

Kepec

pre 9 godina

Ne razumem,ko je ovo narucio?Rehabilitacija stajalista,posebno vukovog spomenika podrazumeva stemovanje,razvaljivanje mermera.....pa neko ko je sa koferom na tockice ima da ga drzi svo vreme dok voz ne dodje inace ce zavrsiti na pruzi.Prilikom narucivanja,zasto niste dali dimenzije i visinu stajalista?
Zasto gradjani placaju iz budzeta i poreza neciju privatnu brljotinu?
Vucicu,rekao si stednja,narod ako ti udari kontru ,pasce vlada za manje od dva meseca.Uozbilji se,krajnje je vreme.

Sava

pre 9 godina

Kakvi smo mi debili, prvo kupimo nesto i zaduzimo se a onda vidimo da nam ne pasuje visina, standard... Posto zivim u Svajcarskoj i dobro poznajem te niske vozove od samog starta mi je bilo jasno da to nece ici kod nas ali nasi strucnjaci sa mega diplomama su prica za sebe...

miroslav

pre 9 godina

Španski tramvaji bar voze na odredjenim relacijama,al, pazi sad, kupiš 24 voza koja ne mogu da udju u stanicu Beograd.
Kako su nam bistri političari i novo rukovodstvo železnice?

zoran

pre 9 godina

Bože kad se samo setim histerične kritike i omalovžavanja Gradonačelnika Đilasa kada su stigli tramvaji iz Španije pa je zaključeno da je na par okretnica nastao problem zbog visine i dužine ovih vozila jer su im prednji delovi zakačinjali trotoar. To je tada bilo rešeno za nekoliko sati uz pomoć mašine za štemovanje i tramvaji saobraćaju na radost putnika...

A ovde se priča o gubitku garancije za papreno plaćene kompozicije, o prepravci perona na stanicama i ko zna šta će još isplivati. Tako je to kad je nabavka po sistemu : " A di sam tu ja". Onda kinta pomuti razum i zamagli vid...

ne bolonji

pre 9 godina

Jednom me je profesor oborio na ispitu ne zbog nekog detalja. Pozalio sam mu se a on mi je rekao fantasticnu recenicu. KOLEGA U DETALJIMA se i krije zivot i u detaljima cete se razlikovati od konkurencije. HVALA MU DO NEBA.
Ja se danas u bas ovakvim detaljima razlikujem npr od moga sina koji ima bolji prosek od mene na fakultetu ali i sam uvek dodje da me pita za savet i ja mu stalno ovo govori. Detalji detalji detalji.
Spanski tranvaji sada vozovi naracuju ih ljudi koji peren ni videli nisu.

Kомент?-но, no comment комент

pre 9 godina

Ха ха ха
Инжењери великог београдског универзитета
Хаха ајде комуњаре главу у песак па дајете изјаве после кад је касно
Овде сериозно је потребно мало више затвора

jedva cekam mart 2018.

pre 9 godina

ima se, moze se..
I sta na ovo kaze Mali doktor u pokusaju i preletac Vesic??
Koji diletant im je radio konkursnu dokumentaciju za ovu javnu nabavku???

dark

pre 9 godina

Kod nas u selu je napravljena mini hidroelektrana sa svim kapacitetima. Kada je trebalo da bude puštena u rad utvrđeno je da nema dovoljno vode. To je bilo u doba komunista.

roko

pre 9 godina

Pa gde su vam bile oči, slepci jedni, kad ste kupovali te niskopodne vozove! Zverali ste u proviziju? Kao da niste znali kakvi su peroni?
Naprednjački stručnjaci iz Vrčina...

Konstatacija

pre 9 godina

Srecom pa garniture nisu narucili "bivsi" inace bi vec bila polemika u Parlamentu. Svajcarci kao kulturna zemlja znaju da je za garnituru dovoljan jedan WC. I taj jedini je kao umiven. A kod nas? Otvarras vrata nogama,kao kaubiji, nista ne pipas i ne do dirujes

Zoran

pre 9 godina

Da je Maja Nikolić ušla u železnice to se ne bi dogodilo. Tetka i ujak joj rade u istoj pa bi je bolje upoznali sa visinom perona. Sad mi se čini da je ona bolji stručnjak od ovih postojećih.

Saša

pre 9 godina

Zašto bi vozovi saobraćali ka Beogradu ?Mogli bi da saobraćaju ka drugim gradovima.Kod nas u ostatku Srbije peroni su niski ili ih uopšte nema.

zexxxx

pre 9 godina

Koji maloumni mozak može ovo da smisli, sad taj voz ne može nigde da ide jel su svi peroni visoki, isto je bilo i sa spancima tramvajima, jel oni isto zbog visokih ivicnjaka ne mogu da idu na svim linijama, rušili su i prepravljali ulice i izveštali bandere zbog toga što su širi od starih, a da ne pominjem da tri tramvaja stoje u kvaru i nisu u voznom stanju posle samo koliko beše godina od kupovine, a jedan košta toliko da možeš da kupiš 15 autobusa! Ovde sve rade nesposobni za procenat od kupovine!

Vleksandara Aucic

pre 9 godina

Kriv je Bus Plus i Djilas definitivno nema ko drugi da bude malo samo razmislite. Strucnjak iz Zeljeznica mora da se vozi autobusom i stalno se nervira kad mora da uradi validaciju svoje bus plus personalizovane karte. E u tom trenutku mu je odlutala misao i narucio je pogrean voz . A Djilas je instalirao taj Bus Plus tako da je on kriv a posto je i iz predhodne vlasti onda je tek kriv . Zakljucak kriv je Djilas i Bus Plus

sladjana

pre 9 godina

oš jedna propala kupovina demokrata, kao i oni španski tramvaji.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Marko, 12. mart 2015 13:28)

Po Vremeplovu, Štadler je ugovarala i kupila ekipa sa Simom tartufom na čelu. Ali, ti to ne znaš Živiš u drugoj, botovskoj dimenziji. Španski tramvaji saobraćaju, na radost Beograđana, normalno je i da se pokvare, pitanje je samo, da li nesposobna gradska vlast može da realizuje popravke.

Don Giovanni

pre 9 godina

I sa ovakvim lumenima, ne samo u Železnicama Srbije, nego i na SVIM ključnim mestima u Srbiji, mi hoćemo da pravimo "Beograd na vodi"?! Pa mi nismo sposobni ni da okrečimo Beograd kako treba!

Vidim da se ovde mnogi pitaju "kako su mogli da ovako pogreše". Meni je to sasvim normalna posledica činjenice da su te vozove naručivali "stručnjaci" (inače roštiljdžije i kazandžije poreklom) koji vozove i železničke stanice vide samo na slikama. I to samo kad im na pisaći sto zaluta neki časopis iz te oblasti.

Kako neko ko celog života ne izbija iz službenog Audija ili Mercedesa uopšte može da zna da postoje niskopodni vozovi kojima treba drugačiji peron? Naravno da on nema problema kad nabavlja vozove, jedino što ne zna kad krene u to jeste odgovor na pitanje "koliko sam ja tu dobar". A ne boji se da će pogrešiti jer zna da kakvi god da budu vozovi koje naruči, on se sigurno neće voziti u njima, pa zato mogu da budu kakvi god hoće, njemu svejedno.

Još se vuče afera sa Šarančićem, Veljom i muljavinama sa švedskim lokomotivama. Vrlo tipično za nas! Zar nije doskora generalni direktor železnice bio bivši pružni radnik kome je najvažnije bilo da ruča jastoga na račun države? Što nas onda ovo čudi? Nažalost, to smo mi, takvi smo mi, i zato nam tako i ide, šta god da počnemo!

Ћезо рца

pre 9 godina

Сад ће часком господар прстенова да реши тај проблемчић. Он се у све разуме, тако да је ово за њега права ситница. Кол'ко сам ја упознат, он је био један од главних заговорника ове ујдурме са ,,куповином'' швајцарских гарнитура.

mikailo

pre 9 godina

Vazan je "Beograd na vodi" a sto nemamo zeleznicku stanicu nije vazno. Te vozove su kupovali "strucnjaci". Tek ce problemi da se jave, nije ovo nista u odnosu na ono sto nas ceka.

Mondo

pre 9 godina

gospode bože, pa ko vodi te železnice? da li je stvarno moguće OVOLIKO odsustvo mozga? ako me sećanje služi, tamo je Nova Srbija bila alfa i omega.

goga

pre 9 godina

У Француској је национална железничка компанија наручила 2000 возова за 15 милијарди долара, да би после сконтали да су им перони превише широки, па су морали да уложе још 50 милиона да би их "обријали" како би возови могли да уђу у станице.
(Марко Нови Сад, 12. mart 2015 11:06)
Zbog cega ste coveku nalupali minuse???
Prica je ziva istina.
http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/france/10845789/French-rail-company-order-2000-trains-too-wide-for-platforms.html

sarkazam

pre 9 godina

Kako su uopste kupljeni kad ne odgovaraju potrebama nase pruge? Kakav je to tender bio? Oni ruski nisu valjali jer su iz Rusije, eto sad drzavi ovi, pa neka se snalaze.

Sumadinac

pre 9 godina

I, jel iko odgovara svojom imovinom za trosenje mojih para? Dokle ce lopovi iz Zeleznica da trose moje pare uzalud? Bolje nek elektrifikuju prugu Lapovo - Kraljevo da bar znam gde su potrosili a ne da placaju penale 1.8 miliona eura. Sve u zatvor za lopovluk!

vitez lukic od lamburginija

pre 9 godina

Ne razumem,ko je ovo narucio?Rehabilitacija stajalista,posebno vukovog spomenika podrazumeva stemovanje,razvaljivanje mermera.....pa neko ko je sa koferom na tockice ima da ga drzi svo vreme dok voz ne dodje inace ce zavrsiti na pruzi.Prilikom narucivanja,zasto niste dali dimenzije i visinu stajalista?
(Kepec, 12. mart 2015 11:18)

Pa sigurno se nece praviti nagib kao brana na reci pa da moras da drzis kofer sa tockicima... Postoje stepenice... A za ovu vest nemam sta da komentarisem. Odavno smo dotakli dno.

Uninstall

pre 9 godina

A ko je smeo da naruci takve vozove, koji nisu nivelisani prema peronu i zasto kako je moguće da ima samo jedan wc? Tu osobu/e otpustiti i tužiti

Srpska posla

pre 9 godina

Ovo je moguce samo u Srbiji gde vozove kupuju eXperti koji u skoli nisu ucili da je potrebno odrzavanje i da putnici ulaze i izlaze iz vagona na vrata a ne kroz prozore. Inace, razlika u visinama je prisutna svuda gde je integrisan gradski i prigradski saobracaj: pola perona je nize, a pola perona je vise. Samo je to potrebno odraditi pre nego sto voz stigne u stanicu. Sve u svemu, imam utisak da bi pre neki masinovodja ili skretnicar bolje odradio posao od partijskih eXperata.

Dijasporac

pre 9 godina

Niskopodni vozovi su standard. Uostalom, vi kao da niste znali visinu vozova i perona pre nego što ste ih naručili?
Sve ovakve kompozicije po Evropi imaju isto samo jedan toalet. Kao da su stare garniture sa rupom umesto šolje i natpisom "Ne koristiti toalet dok voz stoji" bili bolji...

vlada

pre 9 godina

greota ima da ih isaraju kao ove u bg vozu...kad su ih uveli onako renovirane bili lepi i ako stari,muzika svirala, ali sad na zalost iskrabani ne vidis ni na kojoj si stanici. E moji ljudi kakav smo mi narod sta nam se desilo...

goran

pre 9 godina

Nacin za izvlacenje para i manipulisanje u firmi. Koji to strucnjaci rade u toj firmi koji ne znaju i ne poznaju vlastitu infrastrukturu zeleznickih objekata. Marsh stoko u zatvor! Niste znali visinu perona, goveda jeda...

ur

pre 9 godina

ma bitno da su potrošeni naši milioni za nabavku vozova, e sad što ne odgovaraju... takva tura, ma kupićemo mi druge još skuplje, imamo para

Shara

pre 9 godina

Ljudi, pa ovo je sve tako srpski! Raspisali tender, platili, dovukli, slikali se svi redom I onda se svi prave ludi:) Nema gde I čime da se održava, ne pasuje na stajališta...
Podseća me na onaj vic, jedan dan nema kofe, drugi dan nema g....., treći dan neko ukrao kašiku...
Već je vreme da smislimo neki dobar vic za železnicu. To JP kao da prati neko prokletstvo. Niko normalan ne može to da vodi I ništa normalno ne može tu da se uradi. Uopšte nije bitno ko je na vlasti, prokletstvo jednostavno traje...

Jovan

pre 9 godina

A ko je uopste dopustio da se nabavi oprema koja nije prilagodjena nasim uslovima nego sad sve mora da se radi posebno za njih??? Dobro je sto osavremenjavaju zeleznicu, al ovo lici da se neko prilicno omastio da se nabavi oprema koja nije kompatibilna sa nasim stanjem.

dvds

pre 9 godina

@ Ovo k'o kad ja kupim auto zbog boje, pa mi muž šizne.
(Ivana, 12. mart 2015 13:45)

> Haha, kraljica.
Ti si moja draga Ivana po "kompetentnosti" genije za te duduke. Bar te briga za nešto pa makar to bila i boja.
Ti dudici nemaju sraf u glavi ni za šta osim da ukradu.

vitaminC

pre 9 godina

Inače, novi elektromotorni vozovi namenjeni su za regionalni železnički putnički saobraćaj između većih gradova u Srbiji.A pomenute stanice su u Beogradu, sta je sa ostalim gradovima gde treba da saobracaju? Ili vas briga oce li da zalaze do tih vecih graova?
Pa jeste samo da je Beograd miran a ostali mogu da uskaču i iskaču i da plaćaju penale zbog nesposobnosti .

aleks

pre 9 godina

Birali su po visini ponudjene provizije, naravno kao i za sve ostalo. I ne nije zenska birala kako neko pezorativno navodi u komentaru nego muskarci koji sve pokradose.

Nikola

pre 9 godina

E stvarno gubitke koje proizvodi loš menadžment Zeleznica je katastrofa. Porast prevezenih putnika ne moze da pokriva katastrofalne propuste ne stručnih ljudi. Naravno gradjani Srbije plaćaju rad ogromnog broja ne odgovornih ljudi. Nudim Vladi Srbije svoje usluge, a plata može da zavisi samo od rezultata. Osnovni problem je ne postojanje sprege činjenja odnosno ne činjenja i snošenja odgovornosti za svoje postupke.

KiSSeli

pre 9 godina

Pa neki iz prednodnih vlasti su sagradili pogreshno stanice. Stvarno mi nije jasno kako ce Vucic moci nesto da uradi kad su ga sabotirali u zadnjih 45 godina. A ako bude uspeo da sagradi Beograd na vodi posle svih ovih sabotaza koje dozivljava od samog svog rodjenja, svaka mu cast.

bezimena kojoj ne objavljuju komentare

pre 9 godina

Ovo je SKANDAL zbog koga bi u iole normalnoj zemlji pljuštale ostavke!

Ovde će se svi praviti blesavi i intenzivno pljuvati prethodnu vlast, da skrenu pažnju sa sebe!

KRETENIZAM!

Nikola

pre 9 godina

Najbolji, najudobniji i najsigurniji vid prevoza, a kod nas ne funkcionise. Kakva steta. Uvek nesto fali. Ne moze da se obije 20 cm betona na po 2 perona, nego se od toga pravi filozofija. Ceo svet funkcionise preko zeleznickog saobracaja, jedino je kod nas to prevozno sredstvo siromasnih (onih par procenata koji uopste imaju mogucnost da se voze vozom).

Sale

pre 9 godina

Nemojte odmah da plujete železničare. Oni su najmanje krivi. Tender je pravio neko ko nema veze sa železnicama a sa namerom da se što više ugradi. Verovatno su mu ponudili skuplju, niskopodnu, varijantu a ovaj to prihvatio. Pošto ne može da staje u većini beogradskih stanica biće od koristi u drugim regionima. Naravno, biće raspisan novi tender za vozove sa visokim podovima i 20 toaleta po garnituri. Treba još neko da se ugradi.

lola marinković

pre 9 godina

Zar oni koji su naručivali vozove nisu prethodno imali saznanje o naim peronima, potrebnim radionicama, uslovima... Ali po ko zna koji put nema odgovornih, a posao propada zbog površnih, nestručnih,bahatih...

ingarh

pre 9 godina

Људи не наседајте на ову подвалу. И у тој Европи, у Швајцарској, Немачкој...Свуда где се користи овај, иначе глобално популарни модел воза постоје високи перони на које он стаје без проблема. Заправо, у тој Европи је услед вековног развоја железница још већа разноликост висина перона. Уз то, овај воз има платформу која се на стајалиштима извлачи Такође, комплетна је будалаштина наводити као ману то што воз има само један тоалет. У питању је регионални воз и као такав све преко тог једног тоалета би било арчење новца и простора у возу.

Ради се о томе да су неспособне ЖС намерно пустили буву како би оправдали свој јевашлук и то што се на време нису припремили за пријем ових возова, што нам је депо у распаднутом стању и што се овде возови деценијама крпе штапом и канапом. А то не може са овим возом ако хоћемо да сачувамо гаранцију.

Cvele

pre 9 godina

Kao i većina stvari u Srbiji i ovde je urađeno neprofesionalno... Kupuju se vagoni koji nisu u ravni sa peronima??? I šta sad? Bata Mile će da izvari neki metalni ,,nazub‘‘ da premostimo problem... Ma cirkus

111

pre 9 godina

ko da je to neka novost. za ove stare vozove peroni su preniski svugde sem kod vuka i prokopa. problem je sto mi nemamo standardizovanu visinu perona, negde su preniski, a negde previsoki. kako god da okrenes moras da se pentras pri ulasku/izlasku iz voza umesto ko svugde u svetu da bude u jednoj ravni

patriota

pre 9 godina

Nestručnost,neznanje,loša tehnička potkovanost rukovodećih ljudi na železnici dovodi do ovakvih stvari. Vlada kao vlasnik železnice treba da stavi na teret sav kredit ljudima koji su ugovarali te vozove. Taj koji je ugovarao nikad u voz ušao nije. Na seiskom vašaru i zelenoj pijaci gde ima 100~150 ljudi postave 3~4 mobilna toaleta a ti u voz sa 450 putnika ugovoriš jedan toalet... ????
Kada promene sve šefove pomoćnike direktore koji su sada u rukovodećem menadžmentu i dovedu ljude koji znaju šta je vagon,lokomotiva,elektro garnitura tada će od železnice nešto biti. Ovde niko nije pomenuo Prokop koji takođe ima visoke perone kao glavnu stanicu buduću. Da li ću doživeti da jedanputa čujem da je kod nas nešto urađeno kako treba???

Petar Petrović

pre 9 godina

Šta reći, u Lazarevcu prave novu vatrogasnu stanicu i kada udje kamion u garažu ne mogu vrata od kamiona da se otvore. Sve stručnjaci da poludiš.

Bas tako

pre 9 godina

ti vozovi ne moraju stajati na stanice koje ne odgovaraju .
saljite ih po srbiji , neka rade a ne da stoje.
(sasa, 12. mart 2015 10:45)

Tacno, nek' mi neko nabroiji koliko stanica na pruzi Beograd -Nis imaju perone? Za te stanice ce bas da odgovaraju. Lakse je popeti se. Tako problem ostaje samo za Beograd.

MI6

pre 9 godina

Neverovatno koliko propusta se pravi u ovoj zemlji. Kao da je neki totalni laik porucivao vozove. Kao da je? Naravno da je narucivao neko ko nema pojma o vozovima, o prugama i nasoj zeleznici. Tuzno je, ali kad pogledamo kakvi sve likovi vode drzavu i kakve su im titule, nije ni cudo sto smo tu gde jesmo. Ja se (naravno) radujem svim novitetima, podrzavam nabavku novih vozova, ali ne moze se raditi ovako amaterski. Pocinje se od pruga, one se moraju dovesti u red, jer sta ce nam voz koji ide 200-300 km/h kad pruga nije ni za 50. Onda se valjda razmotre i stvarne potrebe stanovnistva, kakvi vozovi su najoptimalniji za takve potrebe, sta, kako, gde,... A ne, kupimo mi vozove, a to sto se oni ne uklapaju ni u sta, sto nemamo gde da ih servisiramo i sto ce da stoje ko zna do kada, to nema veze.

vredi razmisliti

pre 9 godina

i sad je kao problem u te 4 stanice saseci stepenik, jedan dan posla, zar ne, a u novom sadu imate remont davno zaboravljen i zapusten, a ima i u bg koja hala za to garant ajd malo mozga upotrebite

Odliveni Mozak

pre 9 godina

strucnjaci nisu znali koja im je infrastruktura potrebna za odrzavanje voza, sto ih nije sprecilo da kupe voz i da ga parkiraju (nadam se u garazu).

pootpustati sve!

srki

pre 9 godina

a sta se drugo moglo ocekivati od sns kadra? simonovic & familija... mene raduje nedavni protest u zajecaru, dogorelo je do noktiju, pohlepa I bahatost politicara je odavno prevrsila svaku meru. brine me to sto je dokazano da su mediji potpuno kontrolisani, nigde ni pomena o tome! zreli smo za revoluciju, I da konacno otresemo politicku bagru od 1990. pa na ovamo!

he,he...

pre 9 godina

Eto,narode,za koga si glasao...za nestručne,bahate,nepismene...tako nam i treba kad nas vode ovi nazadnjaci...kako mogu nešto i da znaju kad svi imaju kupljene diplome!

dragan

pre 9 godina

Imate u depou u Novom Sadu samo malo izmalterisati i srediti šine ionako zvrji prazna hala dvadesetak god.Tu su se nekad popravljali vozovi koji su oteti i dati Beovozu.Uzgred depo Zemun nema elektroničare ni za naj osnovnije.Od sedamdeset plavih vozova koji su kupljeni osamdesetih imaju jedva dvadeset ispravnih.

Aleksandar

pre 9 godina

Pa ni u IKEA-u se ne ide pre nego što se primeri da li budući nameštaj može da stane, a ovi čitave vozne kompozicije kupuju 'na slepo'... O tempora o mores!

Neizmerno mi je drago što više nisam poreski obveznik Srbije, sad mogu ovakvim vestima da se pošteno smejem.

autosovinista

pre 9 godina

Na osnovu kojih kriterijuma su vozovi birani? Kako izgledaju, ili koje su im tahničke karakteristike. Rekao bih na osnovu ovog drugog, a birala ih neka ženska.

samo da primetim

pre 9 godina

Dobro je sto se strucnost i profesionalnost Vucicevih ljudi u javnim preduzecima drasticno promenila u odnosu na prethodnike...

Ne znam samo na koju stranu...

james emerson

pre 9 godina

U celom svetu vec godinama je trend da vozovi budu niskopodni. Mi smo navikli, jer smo morali, da se teskom mukom penjemo na prvi stepenik voza pri ulasku a kakvi su tek problemi kad starci ili majke sa decom moraju skociti dole??
Pa pobogu ljudi zna se sta treba uraditi.Visoke perone sniziti a one koji su u ravni sina ili jos nize treba podici. To je cela mudrost. Ni za to nemamo strucnjake, nego panicimo???

dvds

pre 9 godina

Jedno jedino pitanje:ko je odgovoran i ko je potpisao ovu javnu nabavku?
Ime...i na doživotnu robiju.
Dok takav nivo odgovornosti ne uvedemo mi smo crna Afrika.

Aha

pre 9 godina

Hrvati su napravili tramvaje i vozove koji su moderne konstrukcije,ali ipak malo prilagodjeni exyu specificnostima
I u Hr se pokazali dobrima pouzdanima i prihvatljive cene
Ali, zbog krivog oblika sofersajbne za Srbe oni nisu dobri i sad se traze modeli odd Rusije, Spanije, Svajcarske i pokusava naci toplu vodu
A posto i Srbija ima iskustva sa proizvodnjom sinskih vozila, mogao se napraviti jako povoljan dogovor sa komsijama...

Mile

pre 9 godina

Od skoro 20 000 zaposlenih u ZS nije se nasao ni jedan strucnjak da ovo nagovesti, ili su kupovali iz kataloga strucnjaci politicari?
Dovoljno je i da samo sa kamerom izadjete na ulicu i da probate da coveka sa invalidskim kolicima uvedete u bilo koje vozilo gsp-a. Skoro sva su niskopodna, a do stajalista je takoreci nemoguce doci...

sff

pre 9 godina

Pa dali ste vi normalni? Železnice Srbije - njima ne treba dati ni one male vozne setove za igru, a kamoli neke lokomotive koje nisu napravljene u istočnom bloku i pre manje od 50 godina. Sve će to oni srnjati.

El Jardinero

pre 9 godina

A kad se skandal sa ovim nekako zaboravi i vozovi nekako i zakotrljaju, onda stižu tradicionalni ešaloni bezmozgovića koji će ove bisere tehnike olupati, iscepati i nažvrljati.. Bahatost i drskost ovde prosto iz tla izviru. Glupost, odsustvo smisla I ljudska besprizornost su ovde prirodne I zdrave. Džaba se mi pojedinci jedimo svakog dana. Nikada I ništa neće promeniti ovaj park iz doba Jure. Ovo nije ni blatište, ovo je otvoren grob za žive ljude u svakom smislu. Ko ima zdrav razum I mladost treba da se odavde spašava - odmah da ide glavom bez obzira .

mihajlo

pre 9 godina

Jel sada jasnije, da na polozajima rade nesposobni i NEPISMENI ljudi. Ovde se nije islo u kupovini zvaka iz trafike, nego masina i to ne bilo kakcih. Projektni rad kupovine najverovatnije nikad ni nije bijo radjen ako jeste onda su ga radili amateri. Pa valjda u projektnom radu za kupovinu uzima u obzir sve stvari ako je projektni rad u punom smislu recu, ako ne onda je to seminarski rad. Najmanje otkaz svima koji su bili zaduzeni za strucno izveden projektni rad i scih obih koji su dali podpis na takcom eadu, ne da su ga pevo procitali i ovicnim mozgom kobstatovali osnovne probleme. Vise puta se pitam, dali u opste jeste 21 vek. Ovaku cu reci vi koji trpite taj javasluk i trosenje vasih para iz budjeta, da njime rukovode, odlucuju i trose te pare i treba da radite za 100 eur i kilo kruva da vam bude 2 eur, ta bolje i niste kad ste dozvolili i dozvoljavate jos i dalje baksuze.

kritika

pre 9 godina

Bas ste zlonamerni:) To svakom moze da se desi.

Francuzi su prosle godine napravili identicnu gresku: peroni su suvise uski za nove zeleznicke garniture. Samo njihov zez kosta 20 MILIJARDI e za vozove, ali oni sada rade na ukrajanju svih 1360 zeleznickih stajalista :)

Vladonja

pre 9 godina

Šta je breee !! Kakva frka??? Poglavlje 118 o uskladjivanju standarda sa EU je tek 2021. g. i tek tada je na redu standardizacija visine pristupa pristiglom vagonu. Takodje sledi i usaglašavanje (na već pripremljeni naš amandman) u vezi odeljka za koze i prasiće kao i visina i mesto ulaza u vozilo. Jel' jasno ???

Марко Нови Сад

pre 9 godina

У Француској је национална железничка компанија наручила 2000 возова за 15 милијарди долара, да би после сконтали да су им перони превише широки, па су морали да уложе још 50 милиона да би их "обријали" како би возови могли да уђу у станице.

black

pre 9 godina

Ko odgovara za ovaj nedopustivi propust i dodatne troskove ?
Nece sigurno odgovarati bahati nestrucni rukovodioci zeleznice, nego po starom srpskom obicaju obican narod kojeg ti isti bahati ljudi vuku za nos decenijama !
Eee Srbijo !

omegaG

pre 9 godina

@domacin Direktor željeznica zna samo da se sine mogu dobro prodavati u staro gvožđe pa se valjda zato nada da će i firma propasti, da on i lešinari nalete da pokupe metale.

Марко Нови Сад

pre 9 godina

У Француској је национална железничка компанија наручила 2000 возова за 15 милијарди долара, да би после сконтали да су им перони превише широки, па су морали да уложе још 50 милиона да би их "обријали" како би возови могли да уђу у станице.

Kомент?-но, no comment комент

pre 9 godina

Ха ха ха
Инжењери великог београдског универзитета
Хаха ајде комуњаре главу у песак па дајете изјаве после кад је касно
Овде сериозно је потребно мало више затвора

ne bolonji

pre 9 godina

Jednom me je profesor oborio na ispitu ne zbog nekog detalja. Pozalio sam mu se a on mi je rekao fantasticnu recenicu. KOLEGA U DETALJIMA se i krije zivot i u detaljima cete se razlikovati od konkurencije. HVALA MU DO NEBA.
Ja se danas u bas ovakvim detaljima razlikujem npr od moga sina koji ima bolji prosek od mene na fakultetu ali i sam uvek dodje da me pita za savet i ja mu stalno ovo govori. Detalji detalji detalji.
Spanski tranvaji sada vozovi naracuju ih ljudi koji peren ni videli nisu.

KiSSeli

pre 9 godina

Pa neki iz prednodnih vlasti su sagradili pogreshno stanice. Stvarno mi nije jasno kako ce Vucic moci nesto da uradi kad su ga sabotirali u zadnjih 45 godina. A ako bude uspeo da sagradi Beograd na vodi posle svih ovih sabotaza koje dozivljava od samog svog rodjenja, svaka mu cast.

zexxxx

pre 9 godina

Koji maloumni mozak može ovo da smisli, sad taj voz ne može nigde da ide jel su svi peroni visoki, isto je bilo i sa spancima tramvajima, jel oni isto zbog visokih ivicnjaka ne mogu da idu na svim linijama, rušili su i prepravljali ulice i izveštali bandere zbog toga što su širi od starih, a da ne pominjem da tri tramvaja stoje u kvaru i nisu u voznom stanju posle samo koliko beše godina od kupovine, a jedan košta toliko da možeš da kupiš 15 autobusa! Ovde sve rade nesposobni za procenat od kupovine!

autosovinista

pre 9 godina

Na osnovu kojih kriterijuma su vozovi birani? Kako izgledaju, ili koje su im tahničke karakteristike. Rekao bih na osnovu ovog drugog, a birala ih neka ženska.

goga

pre 9 godina

У Француској је национална железничка компанија наручила 2000 возова за 15 милијарди долара, да би после сконтали да су им перони превише широки, па су морали да уложе још 50 милиона да би их "обријали" како би возови могли да уђу у станице.
(Марко Нови Сад, 12. mart 2015 11:06)
Zbog cega ste coveku nalupali minuse???
Prica je ziva istina.
http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/france/10845789/French-rail-company-order-2000-trains-too-wide-for-platforms.html

kritika

pre 9 godina

Bas ste zlonamerni:) To svakom moze da se desi.

Francuzi su prosle godine napravili identicnu gresku: peroni su suvise uski za nove zeleznicke garniture. Samo njihov zez kosta 20 MILIJARDI e za vozove, ali oni sada rade na ukrajanju svih 1360 zeleznickih stajalista :)

Saša

pre 9 godina

Zašto bi vozovi saobraćali ka Beogradu ?Mogli bi da saobraćaju ka drugim gradovima.Kod nas u ostatku Srbije peroni su niski ili ih uopšte nema.

Dijasporac

pre 9 godina

Niskopodni vozovi su standard. Uostalom, vi kao da niste znali visinu vozova i perona pre nego što ste ih naručili?
Sve ovakve kompozicije po Evropi imaju isto samo jedan toalet. Kao da su stare garniture sa rupom umesto šolje i natpisom "Ne koristiti toalet dok voz stoji" bili bolji...

sladjana

pre 9 godina

oš jedna propala kupovina demokrata, kao i oni španski tramvaji.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Marko, 12. mart 2015 13:28)

Po Vremeplovu, Štadler je ugovarala i kupila ekipa sa Simom tartufom na čelu. Ali, ti to ne znaš Živiš u drugoj, botovskoj dimenziji. Španski tramvaji saobraćaju, na radost Beograđana, normalno je i da se pokvare, pitanje je samo, da li nesposobna gradska vlast može da realizuje popravke.

vitaminC

pre 9 godina

Inače, novi elektromotorni vozovi namenjeni su za regionalni železnički putnički saobraćaj između većih gradova u Srbiji.A pomenute stanice su u Beogradu, sta je sa ostalim gradovima gde treba da saobracaju? Ili vas briga oce li da zalaze do tih vecih graova?
Pa jeste samo da je Beograd miran a ostali mogu da uskaču i iskaču i da plaćaju penale zbog nesposobnosti .

vredi razmisliti

pre 9 godina

i sad je kao problem u te 4 stanice saseci stepenik, jedan dan posla, zar ne, a u novom sadu imate remont davno zaboravljen i zapusten, a ima i u bg koja hala za to garant ajd malo mozga upotrebite

sarkazam

pre 9 godina

Kako su uopste kupljeni kad ne odgovaraju potrebama nase pruge? Kakav je to tender bio? Oni ruski nisu valjali jer su iz Rusije, eto sad drzavi ovi, pa neka se snalaze.

mikailo

pre 9 godina

Vazan je "Beograd na vodi" a sto nemamo zeleznicku stanicu nije vazno. Te vozove su kupovali "strucnjaci". Tek ce problemi da se jave, nije ovo nista u odnosu na ono sto nas ceka.

Milan

pre 9 godina

Pa sto ste ih kupili ako ne moze da stanu u stanicu kako treba i ako nemate kako da ih odrzavate? Bilo je bitno da se kupe, da neko namakne proviziju i toliko. Ja ne mogu vise ovakve vesti da slusam, da li ista u ovoj zemlji moze kako treba da se uradi?

Sava

pre 9 godina

Kakvi smo mi debili, prvo kupimo nesto i zaduzimo se a onda vidimo da nam ne pasuje visina, standard... Posto zivim u Svajcarskoj i dobro poznajem te niske vozove od samog starta mi je bilo jasno da to nece ici kod nas ali nasi strucnjaci sa mega diplomama su prica za sebe...

dark

pre 9 godina

Kod nas u selu je napravljena mini hidroelektrana sa svim kapacitetima. Kada je trebalo da bude puštena u rad utvrđeno je da nema dovoljno vode. To je bilo u doba komunista.

Aha

pre 9 godina

Hrvati su napravili tramvaje i vozove koji su moderne konstrukcije,ali ipak malo prilagodjeni exyu specificnostima
I u Hr se pokazali dobrima pouzdanima i prihvatljive cene
Ali, zbog krivog oblika sofersajbne za Srbe oni nisu dobri i sad se traze modeli odd Rusije, Spanije, Svajcarske i pokusava naci toplu vodu
A posto i Srbija ima iskustva sa proizvodnjom sinskih vozila, mogao se napraviti jako povoljan dogovor sa komsijama...

Zoran

pre 9 godina

Da je Maja Nikolić ušla u železnice to se ne bi dogodilo. Tetka i ujak joj rade u istoj pa bi je bolje upoznali sa visinom perona. Sad mi se čini da je ona bolji stručnjak od ovih postojećih.

Konstatacija

pre 9 godina

Srecom pa garniture nisu narucili "bivsi" inace bi vec bila polemika u Parlamentu. Svajcarci kao kulturna zemlja znaju da je za garnituru dovoljan jedan WC. I taj jedini je kao umiven. A kod nas? Otvarras vrata nogama,kao kaubiji, nista ne pipas i ne do dirujes

jedva cekam mart 2018.

pre 9 godina

ima se, moze se..
I sta na ovo kaze Mali doktor u pokusaju i preletac Vesic??
Koji diletant im je radio konkursnu dokumentaciju za ovu javnu nabavku???

Vladonja

pre 9 godina

Šta je breee !! Kakva frka??? Poglavlje 118 o uskladjivanju standarda sa EU je tek 2021. g. i tek tada je na redu standardizacija visine pristupa pristiglom vagonu. Takodje sledi i usaglašavanje (na već pripremljeni naš amandman) u vezi odeljka za koze i prasiće kao i visina i mesto ulaza u vozilo. Jel' jasno ???

ingarh

pre 9 godina

Људи не наседајте на ову подвалу. И у тој Европи, у Швајцарској, Немачкој...Свуда где се користи овај, иначе глобално популарни модел воза постоје високи перони на које он стаје без проблема. Заправо, у тој Европи је услед вековног развоја железница још већа разноликост висина перона. Уз то, овај воз има платформу која се на стајалиштима извлачи Такође, комплетна је будалаштина наводити као ману то што воз има само један тоалет. У питању је регионални воз и као такав све преко тог једног тоалета би било арчење новца и простора у возу.

Ради се о томе да су неспособне ЖС намерно пустили буву како би оправдали свој јевашлук и то што се на време нису припремили за пријем ових возова, што нам је депо у распаднутом стању и што се овде возови деценијама крпе штапом и канапом. А то не може са овим возом ако хоћемо да сачувамо гаранцију.

Vleksandara Aucic

pre 9 godina

Kriv je Bus Plus i Djilas definitivno nema ko drugi da bude malo samo razmislite. Strucnjak iz Zeljeznica mora da se vozi autobusom i stalno se nervira kad mora da uradi validaciju svoje bus plus personalizovane karte. E u tom trenutku mu je odlutala misao i narucio je pogrean voz . A Djilas je instalirao taj Bus Plus tako da je on kriv a posto je i iz predhodne vlasti onda je tek kriv . Zakljucak kriv je Djilas i Bus Plus

zoran

pre 9 godina

Bože kad se samo setim histerične kritike i omalovžavanja Gradonačelnika Đilasa kada su stigli tramvaji iz Španije pa je zaključeno da je na par okretnica nastao problem zbog visine i dužine ovih vozila jer su im prednji delovi zakačinjali trotoar. To je tada bilo rešeno za nekoliko sati uz pomoć mašine za štemovanje i tramvaji saobraćaju na radost putnika...

A ovde se priča o gubitku garancije za papreno plaćene kompozicije, o prepravci perona na stanicama i ko zna šta će još isplivati. Tako je to kad je nabavka po sistemu : " A di sam tu ja". Onda kinta pomuti razum i zamagli vid...

roko

pre 9 godina

Pa gde su vam bile oči, slepci jedni, kad ste kupovali te niskopodne vozove! Zverali ste u proviziju? Kao da niste znali kakvi su peroni?
Naprednjački stručnjaci iz Vrčina...

Aleksandar

pre 9 godina

Pa ni u IKEA-u se ne ide pre nego što se primeri da li budući nameštaj može da stane, a ovi čitave vozne kompozicije kupuju 'na slepo'... O tempora o mores!

Neizmerno mi je drago što više nisam poreski obveznik Srbije, sad mogu ovakvim vestima da se pošteno smejem.

Ћезо рца

pre 9 godina

Сад ће часком господар прстенова да реши тај проблемчић. Он се у све разуме, тако да је ово за њега права ситница. Кол'ко сам ја упознат, он је био један од главних заговорника ове ујдурме са ,,куповином'' швајцарских гарнитура.

teoreticar

pre 9 godina

Nije Staedler suvise nizak,vec je IQ onih koji bi ovde trebalo da rade svoj posao suvise nizak....EJ!!! kredit neiskoriscen 3 godine,placeni penali,gubitak garancije,neadekvatni peroni, etc etc.
Naravno ovo cete shvatiti uvredu lokalnih #####, ali posto su vec dugo na vlasti nema pravdanja na pnjihove predhodnike.Da li ikome pada na pamet da sirom sveta da Pomen reci Srbija kod vecine ozbiljnih poslovnih ljudi izaziva osmeh.

dragan

pre 9 godina

Imate u depou u Novom Sadu samo malo izmalterisati i srediti šine ionako zvrji prazna hala dvadesetak god.Tu su se nekad popravljali vozovi koji su oteti i dati Beovozu.Uzgred depo Zemun nema elektroničare ni za naj osnovnije.Od sedamdeset plavih vozova koji su kupljeni osamdesetih imaju jedva dvadeset ispravnih.

he,he...

pre 9 godina

Eto,narode,za koga si glasao...za nestručne,bahate,nepismene...tako nam i treba kad nas vode ovi nazadnjaci...kako mogu nešto i da znaju kad svi imaju kupljene diplome!

srki

pre 9 godina

a sta se drugo moglo ocekivati od sns kadra? simonovic & familija... mene raduje nedavni protest u zajecaru, dogorelo je do noktiju, pohlepa I bahatost politicara je odavno prevrsila svaku meru. brine me to sto je dokazano da su mediji potpuno kontrolisani, nigde ni pomena o tome! zreli smo za revoluciju, I da konacno otresemo politicku bagru od 1990. pa na ovamo!

Don Giovanni

pre 9 godina

I sa ovakvim lumenima, ne samo u Železnicama Srbije, nego i na SVIM ključnim mestima u Srbiji, mi hoćemo da pravimo "Beograd na vodi"?! Pa mi nismo sposobni ni da okrečimo Beograd kako treba!

Vidim da se ovde mnogi pitaju "kako su mogli da ovako pogreše". Meni je to sasvim normalna posledica činjenice da su te vozove naručivali "stručnjaci" (inače roštiljdžije i kazandžije poreklom) koji vozove i železničke stanice vide samo na slikama. I to samo kad im na pisaći sto zaluta neki časopis iz te oblasti.

Kako neko ko celog života ne izbija iz službenog Audija ili Mercedesa uopšte može da zna da postoje niskopodni vozovi kojima treba drugačiji peron? Naravno da on nema problema kad nabavlja vozove, jedino što ne zna kad krene u to jeste odgovor na pitanje "koliko sam ja tu dobar". A ne boji se da će pogrešiti jer zna da kakvi god da budu vozovi koje naruči, on se sigurno neće voziti u njima, pa zato mogu da budu kakvi god hoće, njemu svejedno.

Još se vuče afera sa Šarančićem, Veljom i muljavinama sa švedskim lokomotivama. Vrlo tipično za nas! Zar nije doskora generalni direktor železnice bio bivši pružni radnik kome je najvažnije bilo da ruča jastoga na račun države? Što nas onda ovo čudi? Nažalost, to smo mi, takvi smo mi, i zato nam tako i ide, šta god da počnemo!

vitez lukic od lamburginija

pre 9 godina

Ne razumem,ko je ovo narucio?Rehabilitacija stajalista,posebno vukovog spomenika podrazumeva stemovanje,razvaljivanje mermera.....pa neko ko je sa koferom na tockice ima da ga drzi svo vreme dok voz ne dodje inace ce zavrsiti na pruzi.Prilikom narucivanja,zasto niste dali dimenzije i visinu stajalista?
(Kepec, 12. mart 2015 11:18)

Pa sigurno se nece praviti nagib kao brana na reci pa da moras da drzis kofer sa tockicima... Postoje stepenice... A za ovu vest nemam sta da komentarisem. Odavno smo dotakli dno.

vlada

pre 9 godina

greota ima da ih isaraju kao ove u bg vozu...kad su ih uveli onako renovirane bili lepi i ako stari,muzika svirala, ali sad na zalost iskrabani ne vidis ni na kojoj si stanici. E moji ljudi kakav smo mi narod sta nam se desilo...

miroslav

pre 9 godina

Španski tramvaji bar voze na odredjenim relacijama,al, pazi sad, kupiš 24 voza koja ne mogu da udju u stanicu Beograd.
Kako su nam bistri političari i novo rukovodstvo železnice?

Srpska posla

pre 9 godina

Ovo je moguce samo u Srbiji gde vozove kupuju eXperti koji u skoli nisu ucili da je potrebno odrzavanje i da putnici ulaze i izlaze iz vagona na vrata a ne kroz prozore. Inace, razlika u visinama je prisutna svuda gde je integrisan gradski i prigradski saobracaj: pola perona je nize, a pola perona je vise. Samo je to potrebno odraditi pre nego sto voz stigne u stanicu. Sve u svemu, imam utisak da bi pre neki masinovodja ili skretnicar bolje odradio posao od partijskih eXperata.

Kepec

pre 9 godina

Ne razumem,ko je ovo narucio?Rehabilitacija stajalista,posebno vukovog spomenika podrazumeva stemovanje,razvaljivanje mermera.....pa neko ko je sa koferom na tockice ima da ga drzi svo vreme dok voz ne dodje inace ce zavrsiti na pruzi.Prilikom narucivanja,zasto niste dali dimenzije i visinu stajalista?
Zasto gradjani placaju iz budzeta i poreza neciju privatnu brljotinu?
Vucicu,rekao si stednja,narod ako ti udari kontru ,pasce vlada za manje od dva meseca.Uozbilji se,krajnje je vreme.

Shara

pre 9 godina

Ljudi, pa ovo je sve tako srpski! Raspisali tender, platili, dovukli, slikali se svi redom I onda se svi prave ludi:) Nema gde I čime da se održava, ne pasuje na stajališta...
Podseća me na onaj vic, jedan dan nema kofe, drugi dan nema g....., treći dan neko ukrao kašiku...
Već je vreme da smislimo neki dobar vic za železnicu. To JP kao da prati neko prokletstvo. Niko normalan ne može to da vodi I ništa normalno ne može tu da se uradi. Uopšte nije bitno ko je na vlasti, prokletstvo jednostavno traje...

sff

pre 9 godina

Pa dali ste vi normalni? Železnice Srbije - njima ne treba dati ni one male vozne setove za igru, a kamoli neke lokomotive koje nisu napravljene u istočnom bloku i pre manje od 50 godina. Sve će to oni srnjati.

james emerson

pre 9 godina

U celom svetu vec godinama je trend da vozovi budu niskopodni. Mi smo navikli, jer smo morali, da se teskom mukom penjemo na prvi stepenik voza pri ulasku a kakvi su tek problemi kad starci ili majke sa decom moraju skociti dole??
Pa pobogu ljudi zna se sta treba uraditi.Visoke perone sniziti a one koji su u ravni sina ili jos nize treba podici. To je cela mudrost. Ni za to nemamo strucnjake, nego panicimo???

Sumadinac

pre 9 godina

I, jel iko odgovara svojom imovinom za trosenje mojih para? Dokle ce lopovi iz Zeleznica da trose moje pare uzalud? Bolje nek elektrifikuju prugu Lapovo - Kraljevo da bar znam gde su potrosili a ne da placaju penale 1.8 miliona eura. Sve u zatvor za lopovluk!

aleks

pre 9 godina

Birali su po visini ponudjene provizije, naravno kao i za sve ostalo. I ne nije zenska birala kako neko pezorativno navodi u komentaru nego muskarci koji sve pokradose.

dvds

pre 9 godina

@ Ovo k'o kad ja kupim auto zbog boje, pa mi muž šizne.
(Ivana, 12. mart 2015 13:45)

> Haha, kraljica.
Ti si moja draga Ivana po "kompetentnosti" genije za te duduke. Bar te briga za nešto pa makar to bila i boja.
Ti dudici nemaju sraf u glavi ni za šta osim da ukradu.

Nikola

pre 9 godina

E stvarno gubitke koje proizvodi loš menadžment Zeleznica je katastrofa. Porast prevezenih putnika ne moze da pokriva katastrofalne propuste ne stručnih ljudi. Naravno gradjani Srbije plaćaju rad ogromnog broja ne odgovornih ljudi. Nudim Vladi Srbije svoje usluge, a plata može da zavisi samo od rezultata. Osnovni problem je ne postojanje sprege činjenja odnosno ne činjenja i snošenja odgovornosti za svoje postupke.

Uninstall

pre 9 godina

A ko je smeo da naruci takve vozove, koji nisu nivelisani prema peronu i zasto kako je moguće da ima samo jedan wc? Tu osobu/e otpustiti i tužiti

Nenad

pre 9 godina

Ajde što u 21. veku ne umemo to sami da napravimo a tehnologija postoji 100 godina za to, nego ne umemo ni da kupimo kako treba i to na kredit. Osećam se kao potpuni retard svakim danom koji provedem ovde.

mihajlo

pre 9 godina

Jel sada jasnije, da na polozajima rade nesposobni i NEPISMENI ljudi. Ovde se nije islo u kupovini zvaka iz trafike, nego masina i to ne bilo kakcih. Projektni rad kupovine najverovatnije nikad ni nije bijo radjen ako jeste onda su ga radili amateri. Pa valjda u projektnom radu za kupovinu uzima u obzir sve stvari ako je projektni rad u punom smislu recu, ako ne onda je to seminarski rad. Najmanje otkaz svima koji su bili zaduzeni za strucno izveden projektni rad i scih obih koji su dali podpis na takcom eadu, ne da su ga pevo procitali i ovicnim mozgom kobstatovali osnovne probleme. Vise puta se pitam, dali u opste jeste 21 vek. Ovaku cu reci vi koji trpite taj javasluk i trosenje vasih para iz budjeta, da njime rukovode, odlucuju i trose te pare i treba da radite za 100 eur i kilo kruva da vam bude 2 eur, ta bolje i niste kad ste dozvolili i dozvoljavate jos i dalje baksuze.

black

pre 9 godina

Ko odgovara za ovaj nedopustivi propust i dodatne troskove ?
Nece sigurno odgovarati bahati nestrucni rukovodioci zeleznice, nego po starom srpskom obicaju obican narod kojeg ti isti bahati ljudi vuku za nos decenijama !
Eee Srbijo !

Bas tako

pre 9 godina

ti vozovi ne moraju stajati na stanice koje ne odgovaraju .
saljite ih po srbiji , neka rade a ne da stoje.
(sasa, 12. mart 2015 10:45)

Tacno, nek' mi neko nabroiji koliko stanica na pruzi Beograd -Nis imaju perone? Za te stanice ce bas da odgovaraju. Lakse je popeti se. Tako problem ostaje samo za Beograd.

bezimena kojoj ne objavljuju komentare

pre 9 godina

Ovo je SKANDAL zbog koga bi u iole normalnoj zemlji pljuštale ostavke!

Ovde će se svi praviti blesavi i intenzivno pljuvati prethodnu vlast, da skrenu pažnju sa sebe!

KRETENIZAM!

Sale

pre 9 godina

Nemojte odmah da plujete železničare. Oni su najmanje krivi. Tender je pravio neko ko nema veze sa železnicama a sa namerom da se što više ugradi. Verovatno su mu ponudili skuplju, niskopodnu, varijantu a ovaj to prihvatio. Pošto ne može da staje u većini beogradskih stanica biće od koristi u drugim regionima. Naravno, biće raspisan novi tender za vozove sa visokim podovima i 20 toaleta po garnituri. Treba još neko da se ugradi.

111

pre 9 godina

ko da je to neka novost. za ove stare vozove peroni su preniski svugde sem kod vuka i prokopa. problem je sto mi nemamo standardizovanu visinu perona, negde su preniski, a negde previsoki. kako god da okrenes moras da se pentras pri ulasku/izlasku iz voza umesto ko svugde u svetu da bude u jednoj ravni

Mondo

pre 9 godina

gospode bože, pa ko vodi te železnice? da li je stvarno moguće OVOLIKO odsustvo mozga? ako me sećanje služi, tamo je Nova Srbija bila alfa i omega.

Jovan

pre 9 godina

A ko je uopste dopustio da se nabavi oprema koja nije prilagodjena nasim uslovima nego sad sve mora da se radi posebno za njih??? Dobro je sto osavremenjavaju zeleznicu, al ovo lici da se neko prilicno omastio da se nabavi oprema koja nije kompatibilna sa nasim stanjem.

MI6

pre 9 godina

Neverovatno koliko propusta se pravi u ovoj zemlji. Kao da je neki totalni laik porucivao vozove. Kao da je? Naravno da je narucivao neko ko nema pojma o vozovima, o prugama i nasoj zeleznici. Tuzno je, ali kad pogledamo kakvi sve likovi vode drzavu i kakve su im titule, nije ni cudo sto smo tu gde jesmo. Ja se (naravno) radujem svim novitetima, podrzavam nabavku novih vozova, ali ne moze se raditi ovako amaterski. Pocinje se od pruga, one se moraju dovesti u red, jer sta ce nam voz koji ide 200-300 km/h kad pruga nije ni za 50. Onda se valjda razmotre i stvarne potrebe stanovnistva, kakvi vozovi su najoptimalniji za takve potrebe, sta, kako, gde,... A ne, kupimo mi vozove, a to sto se oni ne uklapaju ni u sta, sto nemamo gde da ih servisiramo i sto ce da stoje ko zna do kada, to nema veze.

lola marinković

pre 9 godina

Zar oni koji su naručivali vozove nisu prethodno imali saznanje o naim peronima, potrebnim radionicama, uslovima... Ali po ko zna koji put nema odgovornih, a posao propada zbog površnih, nestručnih,bahatih...

ur

pre 9 godina

ma bitno da su potrošeni naši milioni za nabavku vozova, e sad što ne odgovaraju... takva tura, ma kupićemo mi druge još skuplje, imamo para

dvds

pre 9 godina

Jedno jedino pitanje:ko je odgovoran i ko je potpisao ovu javnu nabavku?
Ime...i na doživotnu robiju.
Dok takav nivo odgovornosti ne uvedemo mi smo crna Afrika.

El Jardinero

pre 9 godina

A kad se skandal sa ovim nekako zaboravi i vozovi nekako i zakotrljaju, onda stižu tradicionalni ešaloni bezmozgovića koji će ove bisere tehnike olupati, iscepati i nažvrljati.. Bahatost i drskost ovde prosto iz tla izviru. Glupost, odsustvo smisla I ljudska besprizornost su ovde prirodne I zdrave. Džaba se mi pojedinci jedimo svakog dana. Nikada I ništa neće promeniti ovaj park iz doba Jure. Ovo nije ni blatište, ovo je otvoren grob za žive ljude u svakom smislu. Ko ima zdrav razum I mladost treba da se odavde spašava - odmah da ide glavom bez obzira .

goran

pre 9 godina

Nacin za izvlacenje para i manipulisanje u firmi. Koji to strucnjaci rade u toj firmi koji ne znaju i ne poznaju vlastitu infrastrukturu zeleznickih objekata. Marsh stoko u zatvor! Niste znali visinu perona, goveda jeda...

omegaG

pre 9 godina

@domacin Direktor željeznica zna samo da se sine mogu dobro prodavati u staro gvožđe pa se valjda zato nada da će i firma propasti, da on i lešinari nalete da pokupe metale.

patriota

pre 9 godina

Nestručnost,neznanje,loša tehnička potkovanost rukovodećih ljudi na železnici dovodi do ovakvih stvari. Vlada kao vlasnik železnice treba da stavi na teret sav kredit ljudima koji su ugovarali te vozove. Taj koji je ugovarao nikad u voz ušao nije. Na seiskom vašaru i zelenoj pijaci gde ima 100~150 ljudi postave 3~4 mobilna toaleta a ti u voz sa 450 putnika ugovoriš jedan toalet... ????
Kada promene sve šefove pomoćnike direktore koji su sada u rukovodećem menadžmentu i dovedu ljude koji znaju šta je vagon,lokomotiva,elektro garnitura tada će od železnice nešto biti. Ovde niko nije pomenuo Prokop koji takođe ima visoke perone kao glavnu stanicu buduću. Da li ću doživeti da jedanputa čujem da je kod nas nešto urađeno kako treba???

Odliveni Mozak

pre 9 godina

strucnjaci nisu znali koja im je infrastruktura potrebna za odrzavanje voza, sto ih nije sprecilo da kupe voz i da ga parkiraju (nadam se u garazu).

pootpustati sve!

Cvele

pre 9 godina

Kao i većina stvari u Srbiji i ovde je urađeno neprofesionalno... Kupuju se vagoni koji nisu u ravni sa peronima??? I šta sad? Bata Mile će da izvari neki metalni ,,nazub‘‘ da premostimo problem... Ma cirkus

Nikola

pre 9 godina

Najbolji, najudobniji i najsigurniji vid prevoza, a kod nas ne funkcionise. Kakva steta. Uvek nesto fali. Ne moze da se obije 20 cm betona na po 2 perona, nego se od toga pravi filozofija. Ceo svet funkcionise preko zeleznickog saobracaja, jedino je kod nas to prevozno sredstvo siromasnih (onih par procenata koji uopste imaju mogucnost da se voze vozom).

samo da primetim

pre 9 godina

Dobro je sto se strucnost i profesionalnost Vucicevih ljudi u javnim preduzecima drasticno promenila u odnosu na prethodnike...

Ne znam samo na koju stranu...

Petar Petrović

pre 9 godina

Šta reći, u Lazarevcu prave novu vatrogasnu stanicu i kada udje kamion u garažu ne mogu vrata od kamiona da se otvore. Sve stručnjaci da poludiš.

Mile

pre 9 godina

Od skoro 20 000 zaposlenih u ZS nije se nasao ni jedan strucnjak da ovo nagovesti, ili su kupovali iz kataloga strucnjaci politicari?
Dovoljno je i da samo sa kamerom izadjete na ulicu i da probate da coveka sa invalidskim kolicima uvedete u bilo koje vozilo gsp-a. Skoro sva su niskopodna, a do stajalista je takoreci nemoguce doci...