Novosađani: IT centar je naš grad

Novi Sad -- Često se koristi sintagma da se u Srbiji više izvozi softvera nego malina, a da je to tako ne sumnjaju Novosađani, koji kažu da ta sintagma sigurno važi za njih

Izvor: Tanjug
Pošaljite komentar
 1. Pola komentatora nije ni procitalo tekst, sudeci po komentarima, od kojih se neki uklapaju u srBski nacin razmisljanja...tj. ako je meni lose, svi zasluzuju da im bude jos gore...bedno.
  (p, 5. januar 2015 10:54)

  # Link komentara

 2. pre mesec dana sam bio u potrazi za 50 inzenjera u Novom Sadu, 150 mi trebalo u periodu od dve godine. Ljudi su mi se smejali u lice, u fazonu da li sam normalan, te brojke su iz maste. Toliko o mega centrima. Ima kompanija koje zaposljavaju, to je istina, ali bore se za svaku glavu, sto nije normalno ako zelis nesto da razvijas. Dize cenu rada a snabdevanje strucnjacima ide slaboooooo. Napr FTN u Novom Sadu je do ove godine upisivao 350 studenata a tek sada 600. To su i dalje mnogo mali brojevi
  (hmmmm, 5. januar 2015 10:28)

  # Link komentara

 3. Jedno je sigurno - Samo Softver Srbina Spašava
   (Ivan V, 5. januar 2015 00:17)

  # Link komentara

 4. Dva reda koda ne bi znao da ispišeš ali si došao na i na ovu temu da trujes. Kladim se da nisi ni razumeo pola reci iz teksta jer takvi ste vi 'banderasi', ne znate puno ali znate kako svoju licnu mizeriju da isprojektujete na druge.
  (@madjarustasabanderas, 4. januar 2015 21:00)

  # Link komentara

 5. Koliko sam čuo jedina zemlja koja je dobra za mašince je Nemačka! Ali slažem se sa činjenicom da sem softvera u Srbiji ko inženjer nema šta da tražiš karte su unapred preraspodeljene tu mislim na državne firme EPS, Telekom i razne institute za direktorsku decu.
  (Petar, 4. januar 2015 15:17)

  # Link komentara

 6. "Kada smo tako pametni zasto onda zivimo u jednoj od najsiromasnijih drzava u Evropi ?"
  Zato sto smo pod okupacijom!
  (Sumadinac, 4. januar 2015 14:43)

  # Link komentara

 7. Ne preterujmo, bez ulaganja u IT sektor necemo dobiti nekakav IT-bum u Novom Sadu. Treno mozda tamo posluje jedna veca firma koja daje relativno male plate u poredjenju sa okruzenjem. Sve dok je "jeftin radnik" pokretac IT industrije u Srbiji, dotle ce i taj sektor da kaska za izvozom kukuruza i malina.
  Bez razvoja autenticnog proizvoda nema leba, a nasi "investitori" nisu tome dorasli.
   (milorad, 4. januar 2015 14:36)

  # Link komentara

 8. Sve je to lepo ali meni plata nikako da naraste .
   (radnik, 4. januar 2015 14:09)

  # Link komentara

 9. Kada smo tako pametni zasto onda zivimo u jednoj od najsiromasnijih drzava u Evropi ?
   (yunior, 4. januar 2015 14:08)

  # Link komentara

 10. Čim je o ovome krenulo da se piše sleduje:
  - političko sistematsko uništavanje ovog odseka.
  - prenos istog iz Novog Sada u Beograd
  - deljenje rodbini
  - zatvaranje

  Nadam se da grešim, ali ovo je u Srbiji rutinska praksa.
  (madjarustašabanderaš, 4. januar 2015 13:46)

  # Link komentara

 11. Ta oprema ništa ne vredi bez prakse. Možete da pričate šta hoćete kad ja ništa praktično nisam naučio za vreme studiranja. Najbolje da ukinete sve smerove osim softverskog inženjeringa i samo neka se štancaju programeri. I ovako više nemamo prave inženjere, pogotovo mašince. Propašće sve toliko da ćemo na kraju svi učiti da programiramo.
  (Dušan, 04. januar 2015 12:46)

  I to samo JS, HTML i CSS, sve ostalo je prevaziđeno, nemoj clučajno neko da uči đecu C ili da im objasni koja je njegova svrha u embedded svetu. Samo hiper produkcija WEB, mobile, frejmvork ovaj, frejmvork onaj, to što ne znaju da sabiraju nema veze...
   (Milun, 4. januar 2015 13:36)

  # Link komentara

 12. Moja klima iz 2002 ima varijantu da je priključim na telefonaki kabl i pozivom mogu da podesim da se pali i gasi...
  (stojan, 4. januar 2015 13:06)

  # Link komentara

 13. A što izrabljujete studente i post-diplomce za crkavicu i blokirate im napredovanje da bi što duže radili dok kroz privatne firme naplaćujete projekte nema veze, bitno da smo uspešni...
  (uspešan, 4. januar 2015 13:03)

  # Link komentara

 14. Cast mi je da sam studirao na FTN-u. To su bile moje najlepse godine.
   (sasa, 4. januar 2015 12:51)

  # Link komentara

 15. Sada neverne Tome mogu da vide koje koristi imamo od dolaska Mubadale. Zahvaljujući Vučiću i njegovim prijateljima Arapima postali smo evropska Silikonska dolina.
   (Mrle, 4. januar 2015 12:46)

  # Link komentara

 16. Ta oprema ništa ne vredi bez prakse. Možete da pričate šta hoćete kad ja ništa praktično nisam naučio za vreme studiranja. Najbolje da ukinete sve smerove osim softverskog inženjeringa i samo neka se štancaju programeri. I ovako više nemamo prave inženjere, pogotovo mašince. Propašće sve toliko da ćemo na kraju svi učiti da programiramo.
   (Dušan, 4. januar 2015 12:46)

  # Link komentara